Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gavin je rozvodový právník a jednomu klientovi vypráví příběh svých známých, manželů Barbary a Olivera Roseových. Ti se spolu seznámili při aukci, kdy se přetahovali o stejný předmět. Oliver studoval na právech, Barbara tělocvik. Po čase se vzali, narodily se jim dvě děti. Oliver budoval svou praxi a Barbara se věnovala domácnosti. Barbaře se už rok líbil jeden dům a chtěla by ho koupit. Když majitelka zemřela, její dcera ho Roseovým prodala. Po šesti letech se stal Oliver společníkem firmy a Barbara se starala o krásný dům, který dokonale upravila a zařídila. Začala uvažovat o vlastním podnikání – vyráběla by paštiku, kterou jí všichni chválí. Oliver s tím souhlasil a sehnal Susan, paní na péči o dům, když bude Barbara zaneprázdněna. Barbara chtěla, aby jí Oliver přečetl smlouvy, ale on na to zapomněl. Stal se z něj samolibý chlap, hlavně když začal pracovat pro budoucího senátora... Jednou se Oliverovi udělalo velmi špatně, vypadalo to na infarkt, ale v nemocnici zjistili vysoké podráždění zažívacího traktu. Barbara za ním do nemocnice nepřijela, a když Oliver přijel domů, nebyla ani tam. Přišla později a pohádali se spolu. V noci mu Barbara řekla, že za ním do nemocnice jela, ale cestou si představila, že je mrtvý a cítila se šťastná, protože by byla volná. Řekla mu také, že chce požádat o rozvod, protože ho nesnáší. Sešli se pak u jejího právníka, kde se Barbara vzdala svých alimentů a podílu na Oliverově firmě. Chtěla ale, aby jí zůstal dům s veškerým vybavením. Oliver nesouhlasil. Poradil se s Gavinem a ten mu našel zákon, podle kterého může dál bydlet ve svém domě a Barbara ho nemůže vyhnat. Oliver Barbaře nabídl mimosoudní vyrovnání, pokud se vzdá domu. Ta odmítla, a tak rozdělili dům na část její, Oliverovu a neutrální. Jednou v noci Oliver omylem přejel Barbařinu kočku. Když to Barbara zjistila, zablokovala Oliverovi dveře v sauně, když byl uvnitř. Od té chvíle si začali dělat spoustu drsných naschválů, které vyústily až ve velkou tragédii... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak pravdivý, ako je nepríjemný a tak z neho mrazí, že neviete, či ho budete chcieť ešte niekedy vidieť. Špeciálne manželské páry, ktoré prežívajú svoje šťastné chvíľky. Danny De Vito možno čerpá z vlastných skúseností, možno z nich čerpal scenárista, ale každopádne to pôsobí aj vďaka ústrednej hviezdnej dvojke, ktorá dokáže byť aj poriadne nesympatická, uveriteľne. No ja už tento film nikdy znova vidieť nechcem, a to som ho videl ešte v teen veku.Videné znova: Tak dobre, ale tretí krát si to už nepozriem. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorú musíte vidieť. Skvelá čierna komédia o manželskej kríze prinášajúca veľké množstvo nezabudnuteľných zážitkov a predovšetkým dialógov. Súperenie pohlaví tým najpodlejším spôsobom, v rámci ktorého sa využívajú najviac citlivé miesta ako terč útokov. Už len dodám dve veci. Ide o najlepšiu komédiu akú som kedy videl a je preto o to čudnejšie, že Danny DeVito ako režisér nezanechal väčšiu stopu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Idylická impulzivní romantika při západu slunce se k našemu potěšení mění v rodinu bohatou životem i majetkem, která se ale k našemu podivení časem změní v hotové peklo a neúprosný boj o princip nadvlády a vítězství přetransformovaný do společného rodiného domu. Přechody jsou plynulé a impulzy k propuknutí šílenství překvapivě věrohodné (aneb vše začíná maličkostmi), ovšem humoru jsem čekal přeci jen více. Výsledný efekt je takový splachovací, divák se slušně pobaví a jde dál, režie Dannyho DeVita je poněkud obyčejná a nebýt zajímavého scénáře a schopných herců, nevím, nevím jak by to dopadlo... 7/10 ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film o manželství, který by si měli preventivně pustit všichni, kdo chtějí vstoupit do stavu manželského. Válka Roseových představuje naprosto bezprecedentní skloubení dramatu a černé komedie, kterou podtrhuje trefný, leč mírně absurdní scénář. Sledujeme život jednoho manželství- od veliké lásky, obyčejného života, pomalého odcizování, po první naschvály, až po šílenou nenávist... Nejlepší film Danny DeVita, který obsadil do hlavních rolí, již sehranou dvojici, a to Michaela Douglase a Kathleen Turner. Ukončím komentář, úryvkem z filmu- Oliver:''Kdo dělá tak vynikající paštiky, nemůže být tak úplně špatný.'' Barbara:‘‘Zaleží na tom z čeho ta vynikající paštika je… haf''. Oliver:‘‘Benie?''. Ten film podle mě nemá chybu. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Válka Roseových je pojmem a dnes již velkou klasikou. Velmi neotřelý snímek. Nevím, kdy a zda vůbec jsem viděl něco podobného a na originalitu já si potrpím. Se skvělou hlavní hereckou trojicí a nápadem nemohl DeVito prohrát. Scéna s rybou, či hašení stromku jsou "nádherné". A to jak Douglas projede během filmu celou škálu emocí nemá obdoby, jen víc takových rolí pro něj. Líbilo, očekávání splnilo. Válka Roseových je skvělým filmem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (20)

  • V roce 1953 nahrál skladatel Alfred Newman znělku studia 20th Century Fox s rozšířením pro filmy, natočené v systému CinemaScope. V roce 1989 ji jeho syn David Newman pro tento film nahrál znovu tak, aby její poslední tón plynule přešel do prvního tónu hudby v úvodních titulcích filmu. (don corleone)

Související novinky

Válka Roseových dostane novou verzi

Válka Roseových dostane novou verzi

02.04.2024

Připravte se na notnou dávku vyhrocených manželských hádek na velkém plátně, u studia Searchlight Pictures je totiž v přípravách nová adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera pod názvem… (více)

Reklama

Reklama