Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Po řadě vynikajících francouzských dokumentů o přírodě, kdy pro mě je nejúžasnější Mikrokosmos, přichází skutečně nudný a nepříliš objevný film o zamilovaných zvířatech? hm, nic proti ptákům, ale zabírají většinu filmu. Proč, když je zde skvělý Ptačí svět? Jo a Philip Glass se poslouchá pěkně, leč nějak nám chlapec ustrnul. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že hudbu skládal nějaký jeho plagiátor... Raději si znovu pustím Válku termitů, ta má alespoň správný říz! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který mě velmi dojal. A to je co říct, protože mě nerozbrečí ani vlastní pohřeb:-). Obával jsem se, jestli někdo vůbec přijde do kina, jelikož promítají při minimálním počtě pěti diváků. A v dopoledním středečním čase, kdy venku panovalo letní počasí, byly obavy na místě. Nakonec se nás naštěstí sešlo devět. A všichni jsme společně zhlédli skvělé "herecké" výkony. Hudba byla grandiózní. V některých pasážích byly vtipné scénky. Např. vábení žiraf, kdy samec plácá svojí hlavou zadeček samice. Tento "filmík" považuji za velký počin a oceňuji ho čtyřmi hvězdami. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument - poučný, milý, vtipný . . . nádherne natočený, pomerne precízne dramaturgicky vyskladaný . . . len som mal jeden problém - niekedy (hlavne pri levoch a opiciach) mi to prišlo trochu voyerské a nevedel som, či to pripadá "vzrušujúce" len mne - bolo to (celý priebeh, chovanie a všetko) tak podobné ľudskému, že neviem . . . ó, málem bych zapomněl: geniálna hudba; ()

ic 

všechny recenze uživatele

Je to príma... jen málo dokumentů se dostane do kin a vůbec do hlubšího kolektivního (po)vědomí, ale neshledal jsem tu nic dosud nevídaného ani poučného. Vůbec informační hodnota 0. Jestli si někdo myslí že jde o něco obscéního až šokujícího tak to vůbec (bohužel), prostě nic extra na tom nebylo. Poměrně vysoké hodnocení jen ukazuje jak málo dokumentů lidé sledují a je potřeba jim je servírovat takto přehypované aby si jich vůbec všimli. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Dokument o lásce, něze, touze - tedy o milostném životě ve světě zvířat přesahující až rámec běžných dokumentárních filmů - nikoli kvůli stopáži hraného filmu. Byla jsem dojatá, pobavená, udivená i smutná - tedy bavila jsem se moc pěkně. Některé momenty jsou tak dojemné, že se člověk zastydí, že tolik nadávek pro blbce pochází se světa zvířat :-) Jediné co mi kapku scházelo, byla větší pestrost ve výběru druhů zvířat. je vidět, že režisér a kameraman mají nejvíce materiálu a zkušeností ze svého předchozího projektu Ptačí svět. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • Ako uvádza distribútor filmu SPI International, aby filmári zachytili aj tie najmenšie detaily zvieracích pytačiek, použili nielen najmodernejšie technológie, ale často vymýšľali nové techniky, ktoré umožnili ich tímu natáčať zvieratá z bezprostrednej blízkosti a byť pri tom nenápadní. Použili všetky možné vynálezy vytvorené pre systém „vidieť a nebyť videný“. Natáčali jeleňa za pomoci diaľkovo ovládanej kamery ukrytej v kmeni v lese blízko krmelca; podobne použili kameru na palube diaľkovo ovládanej miniatúrnej lodi, aby natočili 12 m záberov potápiek so svojimi potomkami. (PeterJon)
  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama