Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

gudaulin

všechny recenze uživatele

V tomhle případě se vzdám hvězdičkového hodnocení, protože jsem snímek v určitém momentě vzdal. Viděl jsem ho totiž v televizi a přistupoval jsem k němu s nemalým očekáváním. Chtěl jsem zkrátka vidět novou Baraku, jenže podobnou kategorii filmů založených na velkolepých záběrech přírody je bez debat potřeba vidět na velkém plátně nebo přinejmenším na televizní obrazovce maximální velikosti a kvality obrazu. Takhle to není ono a dojem z filmu to výrazně kalí. Přesto si myslím, že Zamilovaná zvířata nedosahují kvality slavných snímků své kategorie a režisér mohl z námětu vymáčkout víc. Chtělo to větší dynamiku a odvážnější střih. Takhle je emocionální dopad oslabený. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Dokumenty mám celkem rád ale tohle?? To je vyložený hnus..trapné záběry, neustále monotonní hudba a to ani nepočítám to že to suma sumárum vůbec nevypadalo jako dokument o lásce zvířat leč jako nějaká trapná zvířecí show poplatná natoč to od Petra Rychlého. A nejhorší byl bsolutně debilní ( naštěstí krátký ) komentář jakýsi ženský, který spíš zněl jako úvaha umírajícího člověka než dokumentární poznatky...brrrr!! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Po řadě vynikajících francouzských dokumentů o přírodě, kdy pro mě je nejúžasnější Mikrokosmos, přichází skutečně nudný a nepříliš objevný film o zamilovaných zvířatech? hm, nic proti ptákům, ale zabírají většinu filmu. Proč, když je zde skvělý Ptačí svět? Jo a Philip Glass se poslouchá pěkně, leč nějak nám chlapec ustrnul. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že hudbu skládal nějaký jeho plagiátor... Raději si znovu pustím Válku termitů, ta má alespoň správný říz! ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Krásný oddychový dokument téměř beze slov.Mám rád projekty jako jsou Baraka apod...proto mě tento dokument velice zaujal a potěšil!Koukat skoro hodinu a půl na namlouvající se zvířata,která rodí v absolutním souladu s přírodou své potomky a s pravou mateřskou láskou se o ně starají byl pro mě balzám na nervy!Krása! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Budu to hodnotit jako dokument, ne jako film. Ano, nádherné záběry, do toho krásná a pasující hudba! Záběry zvířat, které jen tak nikde jinde neuvidíme. Krásně zachyceno namlouvání, páření, gravidita, porod a první krůčky mladých. Paráda. Ale celé to bylo takové rozházené, pár slov na začátku, pár slov na konci. Kdo se moc přírodou nezabývá, u poloviny zvířat nebude ani vědět, co to za zvíře je a co a proč dělá! To mi přijde škoda! A co tomu ubírá nejvíc? Zamilovaná zvířata? Odborníci! Fakt jsou zamilovaná? Mám zvířata hrozně moc rád a trochu je studuji a zajímám se o ně. Už název je debilní! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)
  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama