Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tedy, viděl jsem spoustu kinových dokumentů o zvířatech, jako např. Putování Tučňáků, Válka termitů, Tajemství oceánu.... a byly perfektní......ovšem Zamilovaná zvířata, byla totální NUDA. Nechápu, jak někdo na to může jít do kina? Já bych si tedy rval vlasy. Fajn, hezké barvy, příjemná hudba, ostrý obraz...... ale to je vše. Naprosto nezajímavé záběry a hlavně nudné záběry! Ačkoli miluji zvířata a to více než lidi, u tohoto dokumentu jsem byl rád, že už konečně skončil! ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

V tomhle případě se vzdám hvězdičkového hodnocení, protože jsem snímek v určitém momentě vzdal. Viděl jsem ho totiž v televizi a přistupoval jsem k němu s nemalým očekáváním. Chtěl jsem zkrátka vidět novou Baraku, jenže podobnou kategorii filmů založených na velkolepých záběrech přírody je bez debat potřeba vidět na velkém plátně nebo přinejmenším na televizní obrazovce maximální velikosti a kvality obrazu. Takhle to není ono a dojem z filmu to výrazně kalí. Přesto si myslím, že Zamilovaná zvířata nedosahují kvality slavných snímků své kategorie a režisér mohl z námětu vymáčkout víc. Chtělo to větší dynamiku a odvážnější střih. Takhle je emocionální dopad oslabený. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Božská hudba Philipa Glassa a pekné obrázky, no stále sú to len obrázky, ktoré zďaleka nemajú takú silu ako poetickejší, a emocionálnejší Earth. Oceňujem námahu tvorcov, no aj tak je to chvíľami pomerne nudné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvieracie rituály pri hľadaní vhodného partnera sú veľmi rozmanité. Tance, spev a dokonca aj dary. Je to zaujímavý, niekedy dosť zábavný a často krát i dojímavý proces. Francúzsky filmár Laurent Charbonner natočil v roku 2008 snímok "Les Animaux Amoureux", ktorý pojednáva o tom ako sa dokážu zvieratá zamilovať. V roku 2009 francúzska filmová akadémia ocenila tento titul ako najlepší dokumentárny film. Získal cenu César Awards. Ja ho oceňujem troma hviezdičkami. Bolo to fajn. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Po řadě vynikajících francouzských dokumentů o přírodě, kdy pro mě je nejúžasnější Mikrokosmos, přichází skutečně nudný a nepříliš objevný film o zamilovaných zvířatech? hm, nic proti ptákům, ale zabírají většinu filmu. Proč, když je zde skvělý Ptačí svět? Jo a Philip Glass se poslouchá pěkně, leč nějak nám chlapec ustrnul. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že hudbu skládal nějaký jeho plagiátor... Raději si znovu pustím Válku termitů, ta má alespoň správný říz! ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi nejak podarilo pretrpieť, bola to totiž riadna nuda. Zábery sú krásne a hudobný doprovod od Philipa Glassa ešte krajší, ale pozerať viac ako 80 minút sa skoro to isté, navyše bez slovného komentára je dosť náročné zvládnuť. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Earth (http://www.csfd.cz/film/228566-earth/) to bylo poměrně slabé. Což už nejspíše tušili i sami tvůrci - takže jsem chvílemi dumala, zda se ve zmiňovaném dokumentu tak trochu "neinspirovali". Ale sama o sobě je to fascinující podívaná pro všechny, kdo se rádi nechají okouzlit pohledem na ničím nepřikrášlený svět. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument - poučný, milý, vtipný . . . nádherne natočený, pomerne precízne dramaturgicky vyskladaný . . . len som mal jeden problém - niekedy (hlavne pri levoch a opiciach) mi to prišlo trochu voyerské a nevedel som, či to pripadá "vzrušujúce" len mne - bolo to (celý priebeh, chovanie a všetko) tak podobné ľudskému, že neviem . . . ó, málem bych zapomněl: geniálna hudba; ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Novodobá technika dovoľuje realizovať takéto úchvatné zábery, a to je úžasné. Lahodné, príjemné, na relax, oddych a vypnutie mozgu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Úchvatné přírodní záběry dělají z tohoto filmu výbornou podívanou a 52 minut dlouhý film o filmu vám k tomu i něco řekne. Pseudointelektuální komentář je naštěstí stručný a ozve se jen několikrát. Jinak hrají prim zvuky přírody a občasná hudba Philipa Glasse. Dva roky práce po všech kontinentech (a mnoha ostrovech) sice přinesly jedinečné záběry zvířat, ale celkový koncept je trochu neujasněný. Celé je to o ptácích a savcích, ojedinělé záběry na kraby, žáby či kudlanky plus asi dva podvodní záběry, to jen zdůrazní. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý zvířecí dokument, zabývající se ničím prostějším, než je zvířecí namlouvání a následné rozmnožování. Nic proti přírodopisným dokumentům ale zde není nic, co by mě mělo na hodinu a půl zabavit. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který mě velmi dojal. A to je co říct, protože mě nerozbrečí ani vlastní pohřeb:-). Obával jsem se, jestli někdo vůbec přijde do kina, jelikož promítají při minimálním počtě pěti diváků. A v dopoledním středečním čase, kdy venku panovalo letní počasí, byly obavy na místě. Nakonec se nás naštěstí sešlo devět. A všichni jsme společně zhlédli skvělé "herecké" výkony. Hudba byla grandiózní. V některých pasážích byly vtipné scénky. Např. vábení žiraf, kdy samec plácá svojí hlavou zadeček samice. Tento "filmík" považuji za velký počin a oceňuji ho čtyřmi hvězdami. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument....o tom jednom :-) Povedené záběry, nerušené komentářem a logické uspořádání. To jsou hlavní klady. Samozřejmě není to zrovna typický počin do kin, ale spíš pro DVD či TV. Ale proč ne? A když už vám to vadí, tak chodit na to nemusíte, klidně si sežentě DVD nebo jiný ;-) formát. Kvalita záběrů nedosahuje působivosti, rozmanitosti a preciznosti Planety Země, ale i tak je to nádhera. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

2 veci ma na tomto dokumente uspávali: 1.) priveľa z ornitológie 2.) ŽIADNE komentáre!!!...plusom je zaujímavý hudobný doprovod ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že zvířata jsou těmi nejlepšími herci...a ani to nemusí hrát...Dokumenty o přírodě často převyšují hrané filmy...Na nic si nehrají a nemusí vymýšlet příběh...Je paráda se koukat na takové záběry...a to jsem ještě neviděl Earth!!! ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jak krásný je zvířecí svět, v mnohém tak podobný světu našemu, jak umný choreograf je sama Příroda... velmi pěkně zpracovaný, příjemnou hudbou podbarvený dokument o "zamilovaných zvířatech". Všechny nás pohání chemie lásky....jen škoda, že má tak krátkého trvání. ()

Magyar 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal multimediální přednášku z etologie, bude zklamán, ale ptáčci a špetka sladké francouzštiny to zachraňují :) ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama