Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tedy, viděl jsem spoustu kinových dokumentů o zvířatech, jako např. Putování Tučňáků, Válka termitů, Tajemství oceánu.... a byly perfektní......ovšem Zamilovaná zvířata, byla totální NUDA. Nechápu, jak někdo na to může jít do kina? Já bych si tedy rval vlasy. Fajn, hezké barvy, příjemná hudba, ostrý obraz...... ale to je vše. Naprosto nezajímavé záběry a hlavně nudné záběry! Ačkoli miluji zvířata a to více než lidi, u tohoto dokumentu jsem byl rád, že už konečně skončil! ()

Pavew 

všechny recenze uživatele

Tento snímek dokáže diváka zaujmout i přes to, že se nejedná ani o film vyprávějící nějaký hlubší příběh, ani se nejedná o ryzí dokument zahrunující diváka odbornými fakty. Celý film je vlastně sestaven ze záběrů zobrazujících "milostné" rituály ruzných druhů zvířat poskládaných náhodně za sebou a tvořících pouze jakýsi příbeh od namlouvání, přes vlastní "milování" až po narození mláďat. Jeho síla je především v tom, že naprostá většina milostných rituálů zvířat, jako by vypadla z oka těm lidským. Nebo je to naopak? :-) U spousty scén, jsem měl pocit, že koukám na zvířecí parodii lidského chování. Navíc je většina záběrů celkem vtipných, takže jsem si tu téměř hodinu a půl výborně užil. Pokud se tedy chcete pobavit, a máte rádi přírodu, je to pro vás jasná volba. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvieracie rituály pri hľadaní vhodného partnera sú veľmi rozmanité. Tance, spev a dokonca aj dary. Je to zaujímavý, niekedy dosť zábavný a často krát i dojímavý proces. Francúzsky filmár Laurent Charbonner natočil v roku 2008 snímok "Les Animaux Amoureux", ktorý pojednáva o tom ako sa dokážu zvieratá zamilovať. V roku 2009 francúzska filmová akadémia ocenila tento titul ako najlepší dokumentárny film. Získal cenu César Awards. Ja ho oceňujem troma hviezdičkami. Bolo to fajn. *** ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tato úžasná hudební kompozice Philipa Glasse má dokonce i celkem pěkný obrazový materiál. Ale vážně, je to jasné, zvířata se páří, mazlí, rozmnožují a rodí potomky, mimo to pochopitelně často také zápasí o samičky, všechno dělají stejně nebo, přesněji řečeno, podobně jako my, lidé. Každý to ví, může za to chemie, může za to láska, je to zajímavé, dokonce i zajímavé jako téma na zpracovaní pro nějaký mini dokument, ale 85 minut dlouhá stopáž pro tuto látku, z toho vskutku každý nadšený nebude. Nic nového a ani nic obzvlášt' poučného. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

V tomhle případě se vzdám hvězdičkového hodnocení, protože jsem snímek v určitém momentě vzdal. Viděl jsem ho totiž v televizi a přistupoval jsem k němu s nemalým očekáváním. Chtěl jsem zkrátka vidět novou Baraku, jenže podobnou kategorii filmů založených na velkolepých záběrech přírody je bez debat potřeba vidět na velkém plátně nebo přinejmenším na televizní obrazovce maximální velikosti a kvality obrazu. Takhle to není ono a dojem z filmu to výrazně kalí. Přesto si myslím, že Zamilovaná zvířata nedosahují kvality slavných snímků své kategorie a režisér mohl z námětu vymáčkout víc. Chtělo to větší dynamiku a odvážnější střih. Takhle je emocionální dopad oslabený. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • Ako uvádza distribútor filmu SPI International, aby filmári zachytili aj tie najmenšie detaily zvieracích pytačiek, použili nielen najmodernejšie technológie, ale často vymýšľali nové techniky, ktoré umožnili ich tímu natáčať zvieratá z bezprostrednej blízkosti a byť pri tom nenápadní. Použili všetky možné vynálezy vytvorené pre systém „vidieť a nebyť videný“. Natáčali jeleňa za pomoci diaľkovo ovládanej kamery ukrytej v kmeni v lese blízko krmelca; podobne použili kameru na palube diaľkovo ovládanej miniatúrnej lodi, aby natočili 12 m záberov potápiek so svojimi potomkami. (PeterJon)
  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama