Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální anime seriál s výraznými surrealistickými prvky je především kritikou všech možných i zdánlivě nemožných deviací a deformací, na které je možno v asijské kultuře a společnosti narazit.
Hlavním hrdinou je Nozomu Itoshiki, středoškolský učitel, jehož jméno v překladu koresponduje s jeho duševním stavem - totální beznadějí. Při jednom ze svých marných pokusů o sebevraždu je však konfrontován s jednou ze svých studentek - nebetyčnou optimistkou. Posléze se ukáže, že v jeho nové třídě není snad jediný student normální, tedy až na jednu studentku, jejíž normálnost opět hraničí s extrémem. Následuje dvanáct dílů plných japonské šílenosti, bizarnosti a … totální beznaděje. (Skejpr)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Hees 

všechny recenze uživatele

WAU Sayonara Zetsubō sensei je naozaj ťažké anime od začiatku až do konca a miestami aj dosť nudné teda pre tých čo sa nebudú snažiť mu porozumieť. Musíš sa fakt sústrediť, aby ta toto anime bavilo a tak toto rozhodne nie je oddychové anime, aj keď možno na prvý pohľad tak vyzerá. Problém budú mať hlavne ľudia čo nevideli veľa anime, nemajú veľa znalostí o Japonskom štýle života atď, tí sa búdu doslova nudiť a nechápať nič. Dôležité je najmä to, že toto anime je fakt originál a ťažko sa hľadá podobné anime, ktoré by malo takéto prvky a to je vlastne dobre a pridáva tomuto počinu hviezdičky na CSFD. Postupne sa nejaké nápady opakujú a gradácia deja trošku chýba, ale zábavnosť zostáva na rovnakej úrovni až na to, že diváka nebaví pozerať stále to isté, aj keď s malými obmenami. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma dej ani samotné spracovanie, najmä po vizuálnej stránke, nezaujali. Ako plynuli epizódy, začal som si na jednotlivé výstrednosti charakterov privykať, hodnotenie sa z pôvodných 2* vyšplhalo až na 4. Pri poslednej epizóde som automaticky klikal na - prehrať ďalšiu, ale na moje sklamanie prehliadač už nič neotvoril. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Koukám a nevěřím svým očím. Já u SZS nemám hodnocení :-D Není možná! Taková dokonalá úžasná super věc :-) Málokdy uvidíte něco tak optimistického, něco tak pesimistického, něco tak komediálního, smutného, veselého, něco tak bohatého, chudého, nevěřícího, ... Tahle show se mi zapsala do hlavy a navždy ji budu milovati :-) Ovšem, slabá místa se zde nacházejí. Kde ne ;-) 90% ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že nemůžu dát vyšší hodnocení, protože tenhle seriál je vážně netradiční a originální a v některých segmentech vskutku brilantní a vtipný. Na druhou stranu základní schéma se opakuje pořád dokola, spoustu nařážek nemůže divák s nedostatečnou znalostí japonských reálií pochopit a kvanta různých popkulturních odkazů mi přišla dost samoúčelná. Chvílemi je to prostě až moc divné, ale už kvůli segmentům, kdy se všem postavám otočí jejich osobnosti, nebo kdy se postavy snaží seriál vysvětlit divákovi, který se na něj dívá poprvé a mnohým dalším za vidění určitě stojí. V budoucnu dost možná kultovní záležitost. ()

RyuzakiSE 

všechny recenze uživatele

Japonský humor opravdu asi nikdy nepochopim, nepřipadá mi vtipný. Na druhou stranu byl příběh docela originální... a to se jen tak nevidí. Některé díly byly na mne docela nudné, div, že jsem neusnula, v nějakých částech mě ten učitel hodně štval. Grafika hrozná, kresba taktéž... nevěděla jsem jestli mám dát SZS dvě nebo tři hvězdy. Nakonec jsem se přiklonila ke třem, k velice hodně slabým třem hvězdám. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Hříčka se jménem pana učitele Itošiki Nozomu spočívá v tom, že dva znaky tvořící příjmení Itošiki (糸 - ito 色 - šiki, existuje ale i několik dalších možností čtení), jsou-li napsány těsně vedle sebe, vypadají jako znak 絶 (zecu). Ten pak spolu se znakem představujícím jméno Nozomu - 望 tvoří slovo "zecubó", beznaděj. Proto učitel svoje jméno raději píše odshora dolů, neboť tak k záměně nemůže dojít. Obdobné potíže se jménem má i většina ostatních členů rodiny Itošiki. (Mates2106)

Reklama

Reklama