Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální anime seriál s výraznými surrealistickými prvky je především kritikou všech možných i zdánlivě nemožných deviací a deformací, na které je možno v asijské kultuře a společnosti narazit.
Hlavním hrdinou je Nozomu Itoshiki, středoškolský učitel, jehož jméno v překladu koresponduje s jeho duševním stavem - totální beznadějí. Při jednom ze svých marných pokusů o sebevraždu je však konfrontován s jednou ze svých studentek - nebetyčnou optimistkou. Posléze se ukáže, že v jeho nové třídě není snad jediný student normální, tedy až na jednu studentku, jejíž normálnost opět hraničí s extrémem. Následuje dvanáct dílů plných japonské šílenosti, bizarnosti a … totální beznaděje. (Skejpr)

(více)

Recenze (13)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věčná optimistka, perfekcionistka, stíhačka, školní hikikomori, MPD cizinka/Japonka, ilegální imigrantka, jedna úplně normální holka a učitel, který se každý den několikrát pokouší spáchat sebevraždu, protože ví, že všechno dopadne, jak nejhůř může. Zní to jako vcelku obyčejný recept na ztřeštěné komediální anime a tím SZS opravdu je. První tři díly jsou velmi vtipné, ale při sledování dalších to již bylo o něco slabší. Niméně jsem rád, že jsem se dozvěděl, co všechno lze vyhypovat a jak se to dělá. Koho to zajímá, ať se podívá na druhou polovinu šestého dílu :) Horší ****. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po naprosto brilantním úvodu sklouzne Sayonara Zetsubou sensei do stereotypu. Přesto jsou některé epizody poměrně velice dobře vypointované. No a všudypřítomný surrealismus až totální "dada" spolu s neuvěřitelně sexy momenty prostě velí udělit alespoň ty 4... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se jen tak nevidí, seriál, který se nestydí nakopat fenomén hypování, reklamy, rovnoprávnosti, sexuálního obtěžování, různých problémů společnosti, hikkikomori, stalking, domestic violenc a bude hůř! Narážkami je doslova přesycené, musel jsem často stopvat a pouště si to znova. Úžasná třída, kde převládají dívky, ale ve druhé sérii dojdei na nějaké chlapce. Můj favorit je Chie Arai, Kafuka, Nami Hitou, skara každá z těch holek člověka něčím dostává. Vynálezává cenzura je přítomna v seriálů a ukájení ega autora mangy,al to nevadí, výborné dílko, musíte ho vidět! Jo a hudba i opening je vynikající. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Koukám a nevěřím svým očím. Já u SZS nemám hodnocení :-D Není možná! Taková dokonalá úžasná super věc :-) Málokdy uvidíte něco tak optimistického, něco tak pesimistického, něco tak komediálního, smutného, veselého, něco tak bohatého, chudého, nevěřícího, ... Tahle show se mi zapsala do hlavy a navždy ji budu milovati :-) Ovšem, slabá místa se zde nacházejí. Kde ne ;-) 90% ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že nemůžu dát vyšší hodnocení, protože tenhle seriál je vážně netradiční a originální a v některých segmentech vskutku brilantní a vtipný. Na druhou stranu základní schéma se opakuje pořád dokola, spoustu nařážek nemůže divák s nedostatečnou znalostí japonských reálií pochopit a kvanta různých popkulturních odkazů mi přišla dost samoúčelná. Chvílemi je to prostě až moc divné, ale už kvůli segmentům, kdy se všem postavám otočí jejich osobnosti, nebo kdy se postavy snaží seriál vysvětlit divákovi, který se na něj dívá poprvé a mnohým dalším za vidění určitě stojí. V budoucnu dost možná kultovní záležitost. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Především je třeba zdůraznit, že první opening je velice zavádějící, ale já ho mám hrozně ráda, už jenom kvůli písničce. Když už ničím, tak tento seriál zaujme aspoň originalitou a svým zvláštním, též originálním zpracováním. Mimo to nabízí i opravdu velkou spoustu kuriózních postaviček, v čele se samotným Senseiem, pěkný soundtrack, už zmiňovanou surrealistickou animaci, parodovávání ostatních anime, absurdní humor a ... no ono je to celé takové absurdní, divné a těžko popsatelné. To se prostě musí vidět. Škoda, že další řady už jsou nuda. 8,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

WAU Sayonara Zetsubō sensei je naozaj ťažké anime od začiatku až do konca a miestami aj dosť nudné teda pre tých čo sa nebudú snažiť mu porozumieť. Musíš sa fakt sústrediť, aby ta toto anime bavilo a tak toto rozhodne nie je oddychové anime, aj keď možno na prvý pohľad tak vyzerá. Problém budú mať hlavne ľudia čo nevideli veľa anime, nemajú veľa znalostí o Japonskom štýle života atď, tí sa búdu doslova nudiť a nechápať nič. Dôležité je najmä to, že toto anime je fakt originál a ťažko sa hľadá podobné anime, ktoré by malo takéto prvky a to je vlastne dobre a pridáva tomuto počinu hviezdičky na CSFD. Postupne sa nejaké nápady opakujú a gradácia deja trošku chýba, ale zábavnosť zostáva na rovnakej úrovni až na to, že diváka nebaví pozerať stále to isté, aj keď s malými obmenami. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma dej ani samotné spracovanie, najmä po vizuálnej stránke, nezaujali. Ako plynuli epizódy, začal som si na jednotlivé výstrednosti charakterov privykať, hodnotenie sa z pôvodných 2* vyšplhalo až na 4. Pri poslednej epizóde som automaticky klikal na - prehrať ďalšiu, ale na moje sklamanie prehliadač už nič neotvoril. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Za zmínku stojí skvěla scéna ve sprše (8 díl), zajímavé slovní hříčky a některé nápady ( hlavně v prvních dílech). ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Po grafickej stránke hrôza, niektoré scény pripomínajú skôr rozpohybovanú mangu a to sú ešte tie krajšie - aspoň je mi jasný dôvod, prečo to má toľko pokračovaní (výroba musela byť fakt lacná) - na druhej strane, tá kresba postáv sa mi celkom páčila (opäť, byť to v papierovej podobe...)... Učiteľ začne byť po pár častiach dosť otravný, dievčatá to však vyrovnajú... V niektorých epizódach je tých naozaj vtipných scén menej, v iných zase viac, páčila sa mi tá predposledná, no koniec to dosť kazí... Slabé 3*, pokračovania si nechám ujsť... ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Japonské anime parodie s klasickým japonsky podivným humorem plným odkazů na jejich média, historii, sociální témata a tak podobně, která v případě jejich pochopení mají být vtipná mě obvykle příliš nenadchnou. V tomto anime se ale sešla docela dobrá parta charakterů, kde ani hlavní hrdina není vůbec normální stejně jako zbytek jeho studentek (tvůrci si lechtivě pohráli s tabu tématem student-učitel). O klasickou harémovku se však až tak nejedná. Tohle anime je prostě parodie na totálně sociálně odsouzené existence typu zoufalců, psychoušů, imigrantů, nezdravých optimistů zkrátka na co si tvůrci vzpomněli. Přiznávám, že jsem víc jak polovinu komentářů nepochopila, ale myslím, že hlavní (ne)smysl příběhu jsem postřehla. Celkově celkem dobré anime, avšak pokud jste v depresi a díváte se na Sayonara Zetsubou Seisei, lano nechte doma a jděte mezi lidi. ()

RyuzakiSE 

všechny recenze uživatele

Japonský humor opravdu asi nikdy nepochopim, nepřipadá mi vtipný. Na druhou stranu byl příběh docela originální... a to se jen tak nevidí. Některé díly byly na mne docela nudné, div, že jsem neusnula, v nějakých částech mě ten učitel hodně štval. Grafika hrozná, kresba taktéž... nevěděla jsem jestli mám dát SZS dvě nebo tři hvězdy. Nakonec jsem se přiklonila ke třem, k velice hodně slabým třem hvězdám. ()

Reklama

Reklama