Reklama

Reklama

Recenze (4)

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Z počátku je to trochu šok. Jednoduchá kreslená animace jako nechutnosti z Cartoon Network. Ale již od počátku je znát, že je zde něco zcela jiného. Přístup celého seriálu k jednotlivým charakterům, dějové linii, nostalgickým odkazům, ale hlavně hromada geniálních nápadů dělají z tohoto seriálu jedinečnou podívanou nejen pro mladší diváky, ale i pro odrostlé fanoušky Transformers. Škoda, že tento seriál musel ustoupit stupidní filmové verzi od Baye a byl zrušen, čtvrtá řada, plánována též jako poslední vypadala obsahově velice zajímavě. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Cartoon Network sliboval znovu vzkříšení animovaných Transformers a mluvil inspiraci Bayhovým filmem a Generations 1. Bohužel výsledek není tak slibný jak jsem očekával. Styl kreslení je stejný jako u většiny Cartoon Networkých seriálů, jako jsou například Samuray Jack, Johnny Bravo nebo SW: Clone Wars. Jenomže zatímco u Clone Wars se to dalo překousnout na úkor toho že to doplňuje děj mezi epizodami u tak drsné věci jako Transformers to prostě nedokážu, navíc děj to tu nedoplňuje nýbrž se pokouší odstartovat zcela novou samostatnou sérii. Transformeři vypadají jako lidé v nějakém brnění a vůbec se jako roboti nepohybují. Tvůrci se bohužel inspirovali maximálně jmény postav a Prajiskrou, jinak to má s původním seriál a filmem společné velké kuloví. Optimus Prime nám byl vždy podáván jako velký moudrý hrdina, vůdce všech Autobotů, kterého si každý váží, stal se vzorem spousty fanoušků a lidí na světě. V novém seriálu ovšem Optimus vede skupinu čtyř Autobotských horníků, z nichž má půlka problémy ho poslouchat a tak Primovi nezbývá než na ně dokola zoufale křičel aby dělali to co jim přikázal. Nemluvě o jeho hlasu, dříve bývalý hrdinný hluboký tón se změnil, na úplně obyčejný kvičák. Optimovi nadřízení se mu posmívají a varují ho ať si nehraje na hrdinu. Vůdcem Autobotů je zde Ultra Magnus (v původním seriálu velitel autobotích vojáků na Zemi, který se vůdcem nikdy nechtěl stát - jaká ironie). Po tom co se děj přesune na planetu Zemi, divák zjišťuje že se díky ztroskotanému Megatronovi technologie rozvinula do takové podoby že nám po ulici běhají roboti a je zde vše automatizované. Hlavní lidskou hrdinkou je zde otravná malá holka, kdyby se dalo říct o animovaných postavičkách že přehrávají tak na ní by to sedlo. Do jejího přívěsku v podobě klíče se navíc otiskne něco z Prajiskry (?) q od té doby má schopnost oživit jakéhokoliv Transformera. A že v úvodním filmu to použije hodněkrát, protože naši hrdinní dělníci chcípají každou chvíli jako mouchy. Z autobotích horníků se teď stávají superhrdinové co pomáhají lidem z hořících domů. Finální souboj pak vypadá tak, že se všech pět robotů snaží zneškodnit Starscreama (jeho hlas je jediné plus, téměř stejný jako v G1) a do toho Optimus dělá machry se svoji sekyrkou ze které si může udělat tyč (mimochodem už se netransformuje na tak populární kamion ale na hasičský vůz!). Pokud se vám tohle všechno líbí nebo jste ochotni to překousnout tak vám přeji ať si to užijete. Já ale dávám od téhle patlanice ruce pryč a proklínám CN za to že dokáže TF tak sprasit. ()

Boomstick odpad!

všechny recenze uživatele

No ja osobne si myslim ze tato cela seria robi Transformerom hanbu.Ale co sa cuduje,od 2007 islo vsetko nove co bolo na CN do odpadu ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiné pojetí Tf univerza. Škoda jen, že dost nepřátel je z lidských řad a škoda stylu kresby, který mě zpočátku trochu odrazoval. ()

Reklama

Reklama