Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hofmann a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hollanda, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled. 80% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zaprášená romantika, jenž se nevyhýbá klišé ani vykrádání povedenějších předchůdců, s příjemnou, ale nenápaditou hudbou, sterilní režií, nadprůměrnou kamerou a dvěma hereckými esy. A ti dva film zachraňují, věříte jim, fandíte jim, ale že se u toho nudítě a usínáte, nezachrání ani oni dva. Pomalá romantika ve starším "módu" v níž Hoffman a Thompson okouzlují navzdory zbytku filmu... 50% ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Rozvedený hudební skladatel Harvey (D. Hoffman) přijíždí do Londýna na svatbu své dcery. Na letišti se setkává s také nezadanou o pár let mladší Kate (E. Thompson). Tato událost rozehrává několikadenní honbu za možná poslední šanci na lásku dvou stárnoucích lidí. Dustina už jsme všichni viděli v mnohem povedenějších dílech, ale díky jeho spojení se šaramantní Emmou Thompson nechává zapomenout na utahaný a jednotvárný děj. Hodnocení ČSFD pohybující se mezi 60 a 70% je celkem spravedlivé vyjádření této podzimní romance. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman po dlouhé době zase ukázal, že ještě nezapomněl hrát a Emma Thompson mu zdatně sekunduje. LCHH má několik parádních momentů (hlavně v prostřední části), kdy to Hopkinsovi zobete z ruky, celková předvídatelnost mu však mírně podráží nohy. Celkově tedy lehký nadprůměr s tím, že se filmu v našich kinech imho nikdy nedočkáme. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Vždycky potěší, když shlédnete film, který se vám líbí mnohem víc, než jste od něj čekali :-) Harvey Shine v podání opět skvělého Dustina Hoffman si ve zralém věku uvědomí, jaké jsou jeho priority. Stačí, když mu v tom pomůže Kate Walker v podání opět skvělě Emmy Thompson. Klasická romantika, kdy k sobě ti dva fakt padnou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama