Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Recenze (99)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,889,042Tržby Celosvetovo $31,760,991Tržby za predaj DVD v USA $7,392,213 //počet predaných kusov 490,813 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nadherny pribeh o laske na treti pohlad, o stratach a nalezoch a o tom, ze sa netreba bat riskovat aj v zrelsom veku, kedy sa zda, ze vsetko je uz stratene... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman chodí po Londýně, lká nad zničenými rodinnými vztahy a mizernou prací a kromě toho se pokouší sbalit Emmu Thompson. Smysl tohoto filmu mi zůstává utajen, protože je tak zoufale fádní, že by se jeho synopsi báli otisknout i v Květech v rubrice "Život napsal." Ale vem to ďas, Hoffman to všechno táhne sám samotinký jak ten kůl v plotě a daří se mu to uhrát na sledovatelný záznam posledního vzepětí se na podzim života. Z generace velikánů De Niro - Pacino - Hoffman jej začínám mít snad nejraději, těžko říct, čím to bude. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O jiné generaci, pro jinou generaci, s nejočekávatelnějším možným průběhem od začátku až do konce a přesto to dokáže zaujmout, především díky ústřednímu duu. Já jim "to" totiž oběma bez výhrad věřil, což je u tohoto typu filmu alfa i omega všeho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy hlavne ze zacatku docela smutny romanticky drama, ktery ale pohodove odsejpa a prijemne se na nej kouka. Problem je, ze neprinasi nic noveho. Mame tady jeho, je trochu jak paty kolo u vozu a nikdo ho vicemene nepotrebuje. Mame tu ji, ktera si neni moc jista, co vlastne chce a marne hleda pritele. No a jde tu samozrejme jen o to, kdy a jak se potkaj a jak se to mezi nima vyvine. A nutno rict, ze pribeh absolutne nicim neprekvapi. Presto ale diky sympatickejm hercum prijemne koukatelny. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl o mnoho lepší film Horší to už nebude, prakticky jediná věc, která mi v něm vadila, byla, že Dustin Hoffman a Emma Thompsonová se až do konce pohybují ve dvou paralelních dějových liniích a setkají se jen v jedné scéně. Poslední čas na lásku to sliboval napravit. Z vlažného hodnocení na ČSFD jsem si proto nic nedělal a byl připraven filmu nespravedlivě nadržovat, bude-li to třeba. :-) Ale opravdu je tak průměrný a bezpříznakový, že to asi nepůjde. Je milé vidět ty dva znovu pohromadě, ale než se tak stane, je třeba prokousat se neuvěřitelně nudnou první půlhodinou, kde jsou jejich postavy exponovány formou obehraných situací a prázdného tlachání. Tlachy pokračují i ve zbytku filmu a před oběma herci smekám, že jim dokázali jakžtakž vdechnout život. Rozesmát mě nebo dojmout se jim ale tentokrát nepodařilo. Poslední čas na lásku až příliš připomíná nějaký televizní film stanice Hallmark a jít s hodnocením výš by nebylo fér vůči lepším, právoplatně filmovým kouskům, takže 40% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Emma a Dustin byla nesmírně příjemná a milá dvojice. Dlouho jsem neviděla nic tak jemného a citlivého, co se dotklo i mého vnitřního já. A i když jsem věděla jak to skončí, tak jsem s nimi chodila po nábřeží, čekala u knihovny, byla jsem na svatbě, lítala jsem za mamkou, abych jí ujistila, že je všechno Ok a bylo mně fajn. Pro mě to byl krásný příběh dvou obyčejných lidí, který mě zahřál na duši. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ve Vídni zažijete pouze úsvit, zato v Londýně vás čeká plnohodnotný jas nového dne. Film padá hlavně na šnekovsky plynoucí režie, což se výrazně odráží na zjištění, že to ve skutečnosti netrvalo dvě hodiny, ale pouze devadesát minut. Důvod, proč tohle všechno má smysl vydržet do konce, je prostý - ústřední pár. Dustin Hoffman zkrátka i v sedmdesáti strčí bez problémů většinu mužský herců do kapsy a díky krásně vypointovaným dialogům si nabalí o dvě generace mladší Emmu Thompson. Určitě jedno z těch lepších dramat, snažíc se upozornit na to nejzákladnější - na lásku není nikdy pozdě, zato těch šancí je sakra málo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman bol hlavny dovod, preco som si chcel tento film pozriet. Ocakaval som nejaku komornu dramu plnu dialogov, ktore ma skor budu nudit, ale nebolo to tak uplne. Teda zaciatok sa trosku pomalsie rozbiehal, avsak od chvile, ked sa stretol Dustin Hoffman po druhykrat s Emmou Thompson v kaviarni a zacal sa s nou zoznamovat, ma to zacalo bavit a tym dotiahol Hoffman film az do konca. Jednoducho treba dat laske sancu v kazdom veku, o tom je tento film, alebo to aspon skusit. ________ Dustin Hoffman - (Harvey Shine) +++ Emma Thompson - (Kate Walker) +++ Eileen Atkins - (Maggie) +++ Kathy Baker - (Jean) +++ Liane Balaban - (Susan) +++ James Brolin - (Brian) +++ Richard Schiff - (Marvin) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná záležitost, která se chce místy přiblížit k Linklaterovým kouzelným (a krásně) upovídaným romancím Před úsvitem a Před soumrakem. Obé také nechávají dvojici chodit po ulicích a nostalgicky si vyměňovat zdánlivě banální myšlenky, až si člověk uvědomuje, jak je jeho utahaný život ještě utahanějším, bez jiskry, bez elánu, bez nadějí a pořádných cílů. Tady se navíc znovu výborný Dustin Hoffman díky netriviálním dialogům snaží sbalit Emmu Thompson a co na to divák? Ten nikdy neodmítne dialogovou, atmosférickou a uvěřitelnou story pro nejednu generaci!! Tři až čtyři *, tentokrát mě něco nutí jít směrem nahoru.. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Něco bylo špatně, Dustin Hoffman trapáka, který si o sobě myslí jak je důležitý a při tom je všem na obtíž , zahrál dost dobře. Možná, kdyby tam nebyla E. Thompson, ale nějaká menší a míň křečovitá herečka, třeba kdyby i konec byl jiný, mohl to být výborný film... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší do zbierky romantických filmov o dvoch postavách, ktoré si k sebe nájdu cestu. Dustin Hoffman mi vadil, obzvlášť jeho smiešnou chôdzou a nízkym zrastom, ale Emma Thompson bola skvelou voľbou. Je to film hlavne pre starších aby boli utešení, že aj v pokročilom veku sa dá nájsť láska svojho života. Film je rozprávaný veľmi pútavo, pri druhom pozeraní by ma asi nudil, ale pri prvom ani nie. Páru ste držali palce a aj keď sa to v úvode ťahalo ako sopeľ na rukáve, nakoniec si hlavní protagonisti našli k sebe cestu. Škoda nevýraznejších piesní a niečo tomu predsa len chýbalo, ale inak to nepokazilo mozaiku romantických filmov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by v tom hrali iní herci, ako Dustin a Emma, tento film by sa dostal asi iba na televízne obrazovky. Preto ich účasť na takto jednoduchom projekte príliš nechápem. Ale starnú, riešia iné veci ako ja a tak majú možno radosť z hrania vo filmoch, ktoré ich zrejme viac obohacujú po osobnej stránke. Ak budem v situácii, keď nastane môj posledný čas na lásku, budem s takýmito filmíkmi asi spokojnejší. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman síce je klasik, avšak v takomto príbehu to proste sám neuhrá... dejová línia obohratá ako stará platňa s rôznorodým klišé, romantický nátlak v plnom zbroji, "lacinné" prostredie... proste klasika - romantická sra*ka. Trochu rýchlejšie tempo, pár vážne vtipných scén a mohlo to byť o triedu lepšie Dušan... 5/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane. Z malého, nenápadného filmu postaveného na nijak originální zápletce a ději, ve kterém se toho zase tolik neděje, se vyloupne diamant. Malý nádherný kousek, který nikam nespěchá, plyne příjemně pozvolným tempem, a blýská se nádherně a především uvěřitelně ztvárněnou hlavní dvojicí, jiskřivými dialogy a hudbou, která dokonale dokresluje to magické kouzlo, které si vás nenápadně omotá kolem prstu. Malý filmový klenot o ztrátách, nálezech, lásce a naději. O starých chybách a jizvách na duši i tom, že nikdy není pozdě zkusit s nimi něco udělat. Nádherný příběh o lásce dvou obyčejných lidí, kteří nespasí svět, ale nabídli mi svůj obyčejný přesto nádherný příběh, posmutněle nahořklý, přesto romantický a plný naděje. Díky za něj a určitě jsme se nepotkali naposledy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkně obsazená, leč nepovedená romance, která se táhne, má sice několik příjemných momentů, ale celkově je bezemoční, vlažná a žádné vygradování se nekoná. Nebo mi to prostě jen nesedlo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Strašně připitomělá historka, kdy protivný žvatlající stařík užene jednu neurotičku. Tady chybí úplně vše: příběh, nesnáze, milostná scéna, chemie mezi herci..... Scénář je tak zoufalý, že hrábnul s povděkem i po nevěrohodně dramatické nehodě, kterou obšlehl ze stařičkého filmu Nezapomenutelná láska. A kdyby opravdu někomu nedošlo, jak strašlivým nedostatkem nápadů scenárista trpí, je zde dokonce jedna "legrační" převlékací scéna, kde humor spočívá v tom, že hrdinka zkouší šílené šaty, které by normální žena ani nesundala z ramínka, a pak se diví, jak příšerně v nich vypadá. SHRNUTÍ: Vy dva jste měli zůstat každý na své straně oceánu. ()

Reklama

Reklama