Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zfilmování románu francouzské spisovatelky Marguerite Durasové, která většinu svého života strávila v koloniální Indočíně a podle jejíž tvorby vznikly už např. filmy Milenec nebo Hirošima, má láska.
Kambodža, 1931. Francouzská vdova (Isabelle Huppert) žije na rýžové farmě spolu se svými dospívajícími dětmi Susanne a Josephem. Veškerou svou energii vkládá do práce na poli, které je pravidelně každý rok zaplavováno mořem, a do boje s byrokratickými úředníky. Když se na scéně objeví bohatý Číňan Jo a zakouká se do šestnáctileté Susanne, rodina v tom vidí šanci, jak vybřednout z finanční krize a splnit si svůj sen – postavit přehradu, která by jejich rýžové pole ochránila od ničivých záplav. (Sofia)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Dedramatizovaný film o koloniální rodině potýkající se s nouzí, s výbornou Huppertovou.(50%) ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Marně jsem se těšila na další Indočínu nebo Milence, ale tento film mě poněkud zklamal. Kromě krásných obrazů kambodžské přírody nabídl bohužel jen ploché charaktery, o jejichž pohnutkách se divák nedozví skoro nic (Jak zemřel otec rodiny? Proč jsou obě děti tak vzpurné a matka tak divná? Jak to nakonec dopadlo s Číňanem?). Dialogy nedávají moc smysl a jednání hlavních hrdinů také ne. Isabelle Huppert hrála výborně, ale to se u ní dá jaksi očekávat. Velká škoda tohoto nemastného-neslaného zpracování. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kdo nám měl být sympatický? Ta zlá, hnusná ženská, která nikdy nejedla, a jenom buzerovala všechny kolem sebe? Nebo její syn, který myslel jenom na sebe, a na všechny ostatní byl jenom hnusnej? Nebo dcera, která s sebou nechala vláčet od každýho, aniž by se sama nějak projevila? Nejhorší ale stejně byla ta hlavní ženská. Jestli to měla být jako statečná a hrdá žena, tak na to já teda nehraju. Kromě toho, že je Isabelle Huppertová vážně strašně odporná paní, mi byla i postava kterou hrála úplně maximálně nesympatická. A právě absencí jakékoli sympatie ke komukoli, se pro mne film stal naprosto blbou, nudnou záležitostí, s okoukanými tématy a trapnou zápletkou. Nic se tam stejně pořádně nestane, a pokud má jít jenom o dojem, tak ten teda nebyl nic moc. Jedna hvězdička za Gasparda, jinak to stálo za pendrek. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama