Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od tohohle snímku trochu víc.Že každá kapitola má svůj vypravěcký rukopis mi mělo být jasný už ze začátku,když jsemto proklikával.Některé z kapitol jsou lepší než ty další ale každá je lepší než nejslabší članek a to Field Test,který je nudný,nezáživný a zbytečný ale naopak vrchol snímku jsou pro mě dvě kapitoly,který mají k samotnému Batmanu dost blízko Crossfire a Deadshot.Osobně se těd nemůžu dočkat na Batman:Year one. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cože?A od tohodle mě málem odradilo zdejší hodnocení.?..pche..............DC svěřil(dočasně) svůj poklad do rukou japoncům a vznikl Batmanovský počin, který musí ocenit každý, kdo umí"číst"atmosféru...Gotham je zde opravdu temné, špinavé-kanálama a bočníma miniuličkama protkané město-secesně pokroucené, zamlžené, smrdící..v podzemí žijou kdysy lidské kreatůry žeroucí se navzájem, na vrcholcích mrakodrapů se nechutně bohatí pracháči topí ve vlastní marnivosti a někde mezi tím se policie snaží znovu si získat tvář a udělat z té díry trochu lepší díru pro život obyčejných lidí... Jde to lépe, protože někde tam ve stínu rozšklebených soch, na střechác a pod chodníkem se skrývá pomoc/nová a možná i poslední naděje=Batman=Ten je zde opravdu tím démonickým stínem, který vyskakuje z tmavých děr a mizí ve stovkách netopýřích křídel-Postava bez pevného tvaru jehož podoba a podstata se liší podle toho kdo je vypravěčem nebo pojítkem jednoho z příběhů které dohromady tvoří celek s hlavou a patou-Děti si pamatuju na robota či polodémona/ducha..policisté zase spolupracují s vyrýsovaným hrdinou..i samotný Bruce Wayne vidí Batmana jinak........... Děj je rozdělen do několika "samostatných"příběhů, které jsou ale řazeny chronologicky a dohromady tvoří vcelku ucelený pohled na práci Batmana z pohledu očanů Gothamu, policistů, zločinců i samotného Batmana............... Abych to zkrátil=Je to parádní film chytře doplňující Batmanovskou mythologii a kdo má rád japonskou animaci(jako já) a neurazí ho ani (chvilkový)nevšední/chlapecký vzhled Bruce-toho čeká parádní temná až mrazivá zábava :) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonská animace je dobrá, o tom žádná, i když mám pocit, že v tomhle případě si s ní mohli tvůrci trochu víc vyhrát. "Batman - Gothamský rytíř" je povídkovým filmem o tom, co Batmana a Bruce Wayna formovalo. Není to nic, co by nějak zásadně vynikalo humorem nebo akcí. Jsou zde postavy, které poznáte, ale také postavy, které jsou vám ukradené. Kupodivu moc nefunguje ani příběh, kde Batman moc není, což je většinou z Batmana to nejlepší. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jediný příběh, který byl opravdu dobrý byl ten poslední. Ten měl jak krásnou animaci, tak i dobrý akční děj. Ostatní příběhy měly většinou hezkou nebo ucházející animaci (kromě toho prvního, kde byla otřesná), ale děj většinou moc chudý a nudný. Dějově se odehrává Gotham Knight někde mezi Batman Begins a The Dark Knight, ale rozhodně pokud tento animák vynecháte, tak o žádné souvislosti nepřijdete. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do kapitol není úplně šťastná volba, navíc každá část je výtvarně odlišná (jiné studio) a to taky moc neprospívá. Mě osobně některé stylizace moc neseděly, obzvlášť "temnosvitová" přestínovaná pasáž ve stokách se Scarecrowem a krokodýlem, která se až moc nápadně místy podobala kresbě Mika Mignoly, autora Hellboye. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama