Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel, netopýří povídky jsou slabé a nedisponují ani žádnou dechberoucí animací. Průšvihem je, že hned ta první má animaci nejhorší a já se z lehkého zklamání už pak nevyhrabal. Čestnou vyjímkou budiž příběh o Deadshotovi. Hlavně nástup tohoto záporáka má svoje kouzlo, které ostatní postrádají a za pár minut nám nepředvedou skoro nic. Kam se tohle hrabe na původní animovaný seriál. Je tedy pravda, že ten jsem viděl jako malý, ale jelikož mě teď postava Batmana znovu dostala, tak se k němu rád vrátit a zhodnotím i ten objektivněš. Tady jsem se bohužel dočkal jen pár světlých momentů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz to najslabšie, čo som o Temnom rytierovi videl a to v akejkoľvek forme. Animácia zrejme nebude ten najhlavnejší problém ( aj keď si predstavujem pri prevedení Batmana do filmového života v celkom inej kreslenej podobe ). Samotné epizódky sú nudné ( dá sa vôbec niečo komiksové zdať nudné ? ) a postrádajú razanciu a spád. Takto nie. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak třeba Superman: Doomsday je o mnoho lepší. Ale tohle je taky výbornej film, bohužel spíše jen pro komiksové fanoušky. Celý (krátký) film je rozdělen na 6 epizod, ve kterých vystupují postavy dobře známé z komiksů i některých hraných filmů; mafián Sal Maroni, Scarecrow, zabiják Deadshot, Alfred a samozřejmě i James Gordon. Co mě na epizodách zaujalo byl fakt, že jsou skutečně jako vystřižené z komiksů! (bohužel spíš jako z komiksů ze sedmdesátých nebo osmdesátých let). Struktura vyprávění, to že se jedná o krátké epizody, které ale dohromady mají několik styčných bodů a v pozadí se odehrávají další provázané události. Jednotlivé segmenty jsou kresleny různými kreslíři, což mi ale absolutně nevadilo. Vždyť komiksy také kreslí stále jiní kreslíři... Horší je to se scénářem, který se zaměřuje spíše na dětské/teenagerské diváky, to je vidět už v prvním příběhu, kde jsou hlavní hrdinové čtyři mladí skejťáci. Na druhou stranu je zde dost násilí, krve... A segment Working Through Pain napsal slavný komiksový libretista Brian Azzarello, známý i u nás díky třeba Hellblazerovi. 4**** si to z mého pohledu zaslouží, hlavně protože se mi na to dobře koukalo a mohlo to být o dost horší no a v podstatě jsem dostal to, co jsem čekal. Díky odlišnostem jednotlivých epizod si každý najde něco a pak už se může rozjet flame, který segment je nejlepší a kterej nejblbější:D PS: Srovnání s Animatrixem je zcestné - to se prostě nedá srovnávat. Animatrix rozvíjí myšlenky z tří filmů, zatímco Gotham Knight prezentuje několik příběhů z více než 60leté historie Batmana... PS2: Obsah od "3DD!3" je také úplně mimo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkovým pohledem vzato neslané nemastné cosi, co se nevyhne srovnání s Animatrixem - a v tom prohraje nejméně o dvě koňské délky. Anime tvůrci sesadili dohromady šest příběhů takřka povinně odlišného vizuálního zpracování, přičemž za prvé občas dost přestřelili v tom, co si můžou ve stylizaci dovolit - první segment je možná originální, ale pro mě takřka nekoukatelný, ve třetím zas Bruce Wayne vypadá jako hrdina nějaké tuctové anime rubačky, ale klidně by se uplatnil i nějaké romanťárně nebo komediálním žánru, a za druhé scénáristicky to snad není slabé, ale rozhodně je to daleko za možnostmi a očekáváními. Třeba atmosféricky vymazlenou první polovinu Crossfire zadusí průměrná přestřelka zbytečně přehnaně od pohledu úchylných gangsterů a trochu patetický Batman procházející ohněm, poslední díl je zase jako ulítlá variace na Steamboye, to pak může být animace jak chce kvalitní (a že je v celém Gotham Knightovi hodně kvalitní). Jedinou vyloženě vydařenou částí je Working Through Pain napsaná Jordanem Goldbergem a Brianem Azzarellem, a to je na čtyři hvězdy pro celý tenhle projekt poněkud málo. Proto 60%. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Trochu netakticky Gotham Knight začíná rovnou svou nejslabší povídkou. Žádný z šesti příběhů není rozhodně vyložený pětihvězdičkový nářez a pokud bych si mezi nimi měl vybrat, tak tím nejzdařilejším kusem je pro mě úplně poslední díl skládanky Deadshot, který má největší styl i spád. Animovaný Batman je jako předkrm před Temným rytířem fajn, ale mě už se sbíhají sliny nedočkavostí na hlavní chod. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama