Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (164)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Menší netopýří bonbónek vypuštěný jen několik týdnů před velmi očekávaným uvedením The Dark Knight do kin, složený ze šestice odlišných příběhů vyobrazených ve stylu Animatrixu. Have I Got a Story for You - zajímavá variace Batmana dle různých vypravěčů jedné skate partičky, která je však zastíněna poněkud tristním zpracováním. Crossfire - zápletka se motá kolem dohadování dvou policajtů o Batmanovi, kteří eskortují vězně v autě, až se najednou ocitnou v přestřelce mezi ruskými a italskými gangstery. Poněkud pomalý rozjezd vynahradí celkem efektní přestřelka s Batmanem kráčejícím v plamenech. Field Test - ta horší část celku, jde jen o testování nového Batmanova udělátka a navíc je Bruce Wayne vyobrazen jako dlouhovlasý model se slunečními brýlemi a to je prostě vzdáleno na míle daleko od toho, jak si ho většina z nás představuje. In Darkness Dwells - pátrání po Scarecrow a "zmutovaném krokodýlovi", jenž byl zasažen toxickým halucinogen. Temná atmosféra, zrnitý a zkreslený obraz, hra světel a stínů, to vše vysoce zastiňuje absenci větší hloubky děje a malý prostor ostatních charakterů. Working Through Pain - výborné psychologické drama, pěkně napsané a převyprávěné, záblesky zraněného Bruce Wayna se vracejí do jeho minulosti, až do samotné Indie. Spatříme Cassandru, které byl přiřknut punc čarodějnice, jež byla místními vesničany obávaná a nenáviděná zároveň, naučila však Bruce, jak odolávat bolesti. Deadshot - příběh o nájemném zabijákovi, používajícího laserem naváděnou hi-tech pušku, která Batmanovi pěkně zatopí. Batman: Gotham Knight je dalším příspěvkem, který opět dokazuje, že 2D animace není nejen mrtvá, ale v HD podobě i ohromující a leckdy na vyšší úrovni, než 3D CGI animace nové generace. Škoda jen omezující stopáže, kterou byly její tvůrci limitováni a která se také podepsala na povrchnosti většiny příběhů. I přes kolísající kvalitu jednotlivých částí, většina povídek naštěstí sahá až za hranici průměru, a tak je nejen fanouškovo komiksové srdce z větší části spokojeno. (7/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkovým pohledem vzato neslané nemastné cosi, co se nevyhne srovnání s Animatrixem - a v tom prohraje nejméně o dvě koňské délky. Anime tvůrci sesadili dohromady šest příběhů takřka povinně odlišného vizuálního zpracování, přičemž za prvé občas dost přestřelili v tom, co si můžou ve stylizaci dovolit - první segment je možná originální, ale pro mě takřka nekoukatelný, ve třetím zas Bruce Wayne vypadá jako hrdina nějaké tuctové anime rubačky, ale klidně by se uplatnil i nějaké romanťárně nebo komediálním žánru, a za druhé scénáristicky to snad není slabé, ale rozhodně je to daleko za možnostmi a očekáváními. Třeba atmosféricky vymazlenou první polovinu Crossfire zadusí průměrná přestřelka zbytečně přehnaně od pohledu úchylných gangsterů a trochu patetický Batman procházející ohněm, poslední díl je zase jako ulítlá variace na Steamboye, to pak může být animace jak chce kvalitní (a že je v celém Gotham Knightovi hodně kvalitní). Jedinou vyloženě vydařenou částí je Working Through Pain napsaná Jordanem Goldbergem a Brianem Azzarellem, a to je na čtyři hvězdy pro celý tenhle projekt poněkud málo. Proto 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj DVD v USA $7,999,956 //počet predaných kusov 390,481║ Prekvapenie, kde je skvelá animácia, príbehy a akcia. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Batman na Animatrix. Ten je vládce světa animovaných kraťasů , které tvoří jeden velký bonus pro milovníky filmů, jenž se týkají. Gotham Knight je všehochuť, jehož některé části se tváří japonsky, jiné klasicky americky. Výsledkem je mix, v kterém pokaždé vypadá Batman jinak a vás už tolik nezajímá. Pokud to mám vzít postupně, tak osobně mě zaujali snad jen dvě povídky. První, která ukazuje pohled na mytologického hrdinu pomocí fantazie několika dětí. Druhá je zároveň poslední povídkou, kde je aspoň nějaký náznak hrdinova nepřítele, který se super puškou předvádí střelecký den, za který by se nestyděli ani kluci z armády během oslav Dnu nezávislosti:). Zbytek je částečně psychologickou snahu o přiblížení vývoje Batmanovi psychiky. Některé jsou alespoň příjemné (dva policajti, učitelka z indie), jiné jsou dost nudné (snad všechny, kde je Batman spíše japonský model...). Celkově tak spojení těchto krátkých povídek nepůsobí příliš dobře, ale dost nesourodě a nedomyšleně. Slabší 3*... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šest animovaných příběhů, ve kterých se tu více a tu méně vyskytuje Temný rytíř. Have I Got a Story For You - 2/5: Nápad není vůbec zlý, ale dějové rozpracování značně pokulhává. Navíc mi nesedla ani animace postav a vůbec to celkově mezi ty ostatní příspěvky ničím nezapadá. Je to takové moc rozjuchané. Crossfire - 4/5: Skvostně temná atmosféra, která spolu s vynikající animací naprosto přebíjí poněkud ohraný příběh. Tohle je Temný rytíř ve své nejryzejší podobě. Field Test - 3/5: Dobré, ale škoda té dětské vizáže Bruce Wayna. To si fakticky nezasloužil. In Darkness Dwells - 4/5: Nejnabitější povídka. Vzhledem ke krátkému rozsahu možná až příliš. Takhle je tu všechno děsně hrr. Working Through Pain - 4/5: Divil bych se kdyby se aspoň jedna z povídek nevrátila do dob Bruceova dobrovolného vyhnanství. A hle, tady jedna je. Škoda, že jich není více. Tahle je totiž jediná, která něčím obohacuje i Nolanovu vizi. A závěr nemá chybu. Deadshot - 4/5: Nejstylovější, i když ne nejlepší, epizoda. Zatímco její úvod je famózní, tak postupně jí dochází dech. Vidět z celého kompletu jen jednu, tak přesto doporučím tuhle. Je taková pro všechny. *** Vzhledem k tomu, že je to vlastně svého druhu celé pouze taková reklama na Temného rytíře, tak se musí nechat, že reklamy tohoto druhu si nechám líbit klidně častěji. A má to ještě jednu výhodu. Ty jednotlivé segmenty jsou totiž natolik odlišné, že si tu snad každý tu svou pasáž najde. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ne zcela dokonaly self-promotion batmanovského universa. Jako když v graffiti koláži na rohu ulice na několikátý pokus objevíte pop-artový zjevení sv. Jana a do něj včleněný nápis JOKER ŽIJE. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V mých očích nepěkný úlet. Šest temných batmanovských minipříběhů bylo totiž svěřeno do asijských rukou(?!), což nepobírám. Já tu jejich animaci nežeru, bezpohlavní feeling už vůbec. No hned vzezření prvního příběhu je vyložená katastrofa. Tak prostě né, tady je všechno špatně. Pro mě zatím nejhorší superhrdinský animák, který nám gothamského rytíře tak akorát mrví. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo Animatrix viac menej úspešne dopĺňa a obohacuje svet Matrixu, Batman: Gotham Knight pôsobí len dojmom parazitovania na úspešnej značke a jeho vznik podnietilo len ťažko niečo viac, ako vidina rýchleho zisku. Netvrdím, že pri Animatrixe tento faktor nezapôsobil, ale aspoň to nepôsobilo až tak násilne. Je samozrejme pochopiteľné, že aj v tejto kvalitívne veľmi nevyrovnanej zmäske minipríbehov sa dajú nájsť pozitíva, ako celok však poviedky postrádajú hlbší zmysel a nevedia, čo chcú divákovi povedať. A keby aj vedeli, dva kvalitnejšie príbehy zo šiestich je proste málo. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy jsou sice slabší, ale dohromady mám z Gothamského rytíře hodně dobrý pocit. Jednotlivé kapitoly na sebe částečně navazují, animace nemá slabší chvilky a i když si každý najde svou oblíbenou část, jako celek film funguje vesměs stejně (dobře) jako Animatrix. Prohlubování Batsyho vesmíru se ovšem nekoná. Spíš jde o rozprostření rudého koberce pro (doufejme) nejlepší netopýří celovečerák ever. ;) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Většina epizodek slabá či nanejvýš průměrná a snad jen jedna dostála svému slibu (prohloubit nolanovský vesmír a propojit první díl s nadcházejícím Temným rytířem). Není to špatné, ale od spojení Batman+Anime jsem si přeci jen sliboval více. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Gordon: Are you in pain? Batman: -I work through pain. Batman je krapet obtloustlejší, jako kdyby si rok doma válel své netopýří šunky. Nos má špičatý jak pyramidu. Ale to je úplně jedno, protože tohle je rozhodně dost dobrý film, byť se kvalita jednotlivých částí liší, což je logické vzhledem k tomu, že je psali různé scenáristé. A pár hlášek je skvělých. Hey, bat, when you flying what the city look like from up on high? -It looks dirty. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

docela těžce se to hodnotí pohromadě, ale zkusím tak trochu rozpitvat, co mi vadilo a co ne.. Have I Got Story For You - první příběh se tedy moc nepovedl, jestli maj psychologové pravdu a lidé zakládají svoje hodnocení na prvních dojmech, tím, že zrovna tento příběh dali autoři na první místo, si pod sebou jemně nařezali větev. Nejprve odradí velmi podivná a nepříjemná animace a pak i celkové vyprávění, které se vlastně stále opakuje, postavy jsou neosobní a povětšinou ještě hnusné a jediné plus jsem zaregistroval až na konci, který tak trochu ironicky podtrhl celý příběh. Nevím, co tím chtěli autoři říct, snad jak je věrohodná ústní slovesnost, ale nefungovalo to. Žádní známí záporáci, svítící oči a šílené představy Batmana (pravda jedna jeho podoba vedla alespoň k jemnému úsměvu) 2/5 Crossfire - ale hned v druhém mini příběhu se všechno dostatečně vynahradí.. Tu už není žádná ztřeštěnost či dokonce dětinskost, a hned od počátku je cítit ta pravá atmosféra temného zkaženého města Gotham. příběh sice znovu příliš nefunguje, ale co ho vynahrazuje, je skvěle vytvořený pocit, že Gotham není dobré místo pro hraní.. Vše funguje hlavně díky skvělé temné hudbě a i animace tentokrát vypadá mnohem víc k světu. Trochu to ovšem ale kazí doslovný závěr, kdy dojde k nějakému masakru, samozřejmě se objeví i Batman a dořeší to (ale takový Batman v plamenech je velmi silný moment). Suma sumárum o dost povedenější než první část, ale mohlo to stále být lepší 3-4/5 Field Test - blé, po povedenější části se Gotham Knight znovu propadá do temnot a přináší nám opravdu jen test, tentokrát už příběh nenajdete ani lupou - nemá to absolutně žádný smysl existence, je to.. prostě ten test. A má to neskutečně debilně vypadajícího Batmana - aneb jasný vliv anime... 1/5 In Darkness Dwells- proměnlivost Gotham Knighta se ukazuje jako překvapivě konstatní záležitost, po hnusné povídce předchozí přichází jeden ze dvou vrcholů této sbírky. Animace je tentokrát tak padnoucí, jako jsou padnoucí kresby v komiksu o Arkhamu - vyjadřuje tu podivnost, zlobu a šílenost města, má to perfektní a hlavně mé oblíbené záporáky a i konečně nějakou hlubší myšlenku. Batman tentokrát bude bojovat proti opravdovému zlu. Na druhou stranu chybí trochu propracovanější charaktery ostatní a celé je to na něco většího příliš krátké. No stejně mně tato část uchvátila 5/5 Working Through Pain - a ted se poprvé Knight udržel na vrcholu a dokonce ještě nad ním začal plachtit. Skvělá vzpomínková část, která poprvé zapadá do Nolanovy vize, nemá žádnou chybu. Sledujeme zde Bruce v Indii a zraněného Bruce v kanálu, který přemýšlí nad tím, co se tam, na dálném Východě, naučil o bolesti a jejím překonávání, což momentálně opravdu potřebuje. Je to temné, ukazuje to znovu pravou tvář Gothamu, ve kterém se to jenom hemží krysami, a má to pointu, poučnost i dobrou vedlejší postavu. Super 5/5 Deadshot - a tentokrát znovu klesáme trochu níž, Batman se sice jednou zamyslí nad tím, jaký ma jeho práce smysl a co dělá špatně, ale jinak tady jde hlavně o super snipera a ukázky jeho dovedností. Scéna na kolotoči je prostě neuvěřitelná, o té další ani nemluvě, člověk má po nich takový nepříjemný pocit a rychle hmatá po žaluziích :) Jinak je ale Deadshot pouze průměr 3/5 Tak vidím, že sem celek ohodnotil lépe, než když bych ho rozdělil na části.. Asi bych tedy měl snížit na objektivní lepší 3, ale už nebudu nic měnit, přece jenom mám Batmana a Gotham příliš rád, a pro jednou můžu přidat nějakou tu půlhvězdu jako poctu těm, kdo tohle vše vymysleli. Děkuji jim. () (méně) (více)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozajstné fiasko, ktoré našťastie ani v najmenšom negatívne nedotklo nasledovnej, Nolanovej hranej verzie. Jednotlivé príbehu nemajú žiadnu šťavu, príbehy sú veľmi banálne a ani zloduchovia neoplývajú tou správnymi záporáckymi vlastnosťami, a čo je horšie, Bruce Wayne bol najnevýraznejsí zo všetkých zúčastnených. 40%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak třeba Superman: Doomsday je o mnoho lepší. Ale tohle je taky výbornej film, bohužel spíše jen pro komiksové fanoušky. Celý (krátký) film je rozdělen na 6 epizod, ve kterých vystupují postavy dobře známé z komiksů i některých hraných filmů; mafián Sal Maroni, Scarecrow, zabiják Deadshot, Alfred a samozřejmě i James Gordon. Co mě na epizodách zaujalo byl fakt, že jsou skutečně jako vystřižené z komiksů! (bohužel spíš jako z komiksů ze sedmdesátých nebo osmdesátých let). Struktura vyprávění, to že se jedná o krátké epizody, které ale dohromady mají několik styčných bodů a v pozadí se odehrávají další provázané události. Jednotlivé segmenty jsou kresleny různými kreslíři, což mi ale absolutně nevadilo. Vždyť komiksy také kreslí stále jiní kreslíři... Horší je to se scénářem, který se zaměřuje spíše na dětské/teenagerské diváky, to je vidět už v prvním příběhu, kde jsou hlavní hrdinové čtyři mladí skejťáci. Na druhou stranu je zde dost násilí, krve... A segment Working Through Pain napsal slavný komiksový libretista Brian Azzarello, známý i u nás díky třeba Hellblazerovi. 4**** si to z mého pohledu zaslouží, hlavně protože se mi na to dobře koukalo a mohlo to být o dost horší no a v podstatě jsem dostal to, co jsem čekal. Díky odlišnostem jednotlivých epizod si každý najde něco a pak už se může rozjet flame, který segment je nejlepší a kterej nejblbější:D PS: Srovnání s Animatrixem je zcestné - to se prostě nedá srovnávat. Animatrix rozvíjí myšlenky z tří filmů, zatímco Gotham Knight prezentuje několik příběhů z více než 60leté historie Batmana... PS2: Obsah od "3DD!3" je také úplně mimo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Have I Got A Story For You: Vsutku impozantní vstup do světa temného rytíře. Díky za vlasy přitaženým příběhům party puberťáků nahlížíme do dětské mysli a vidíme jak reaguje na neznámé. V jejich očích může být Batman podivný mutant nebo dokonce i robot. Kresba s mi líbla, stejně tak scénář. Velice podařené.***** Crossfire: Docela obyčejná story dvou Goronových detektivů, kdy jeden Batmanovi nevěří a vidí v něm jen dalšího padoucha. Dvojce se však dostává do obrovské přestřelky a Někdo musí zasáhnout.*** Field Test: Zajímavá moralitka zahrnující testování nového Foxova vyálezu. Konečně příběh, kde jsme s Batmanem od začátku do konce. Navíc je tady moc pěkně udělané golfové hřiště. Tenhle sport mě láká čím dál víc. Musím si to někdy zkusit. ;-)***** In Darkness Dwells: Nejtemnější Batman. Jednoznačně. Navíc se tady setkáváme se starým známým Scarcrowem a jeho halucinogenem. Bitka s Killer Crocem byla navíc hodně intenzivní.***** Working Through Pain: Flashback do doby, kdy se Bruce Wayne učil nevnímat bolest. Skvělý příběh a úžasná animace (hlavně sluneční svit).***** Deadshot: Říká se nejlepší nakonec a myslím, že u BATMAN: GOTHAM KNIGHT se to povedlo dodržet. Mému oku nejvíce lahodící animace a finální bitka na vlaku určitě potěší každého. ***** ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Have I Got a Story For You (**) - Animace slabá, příběh nijak originální a ani dětská fantazie nenadchne. Crossfire (***) - Klasicky moralizující příběh o nevěřícím Tomášovi, jenž je na konci přesvědčen o svém omylu díky efektivní záchraně od Temného rytíře. Field Test (***) - Další povídka o dobrých úmyslech Batmana vyniká hezkou japonskou animací a hudbou. In Darkness Dwells (**) - Nenáročné a lehce předvídatelné. Zajisté nejslabší část filmu. Working Trough Pain (*****) - Absolutní bomba! Lehce noirový příběh pojednávající o temnotě v hrdinově nitru a špíně Gothamských stok. Takhle jsem si představoval celý snímek. Deadshot (****) - Skvěle udělané akční scény a snaha o rozvedení Wayneovy psychiky. Bohužel, na takovýhle kolos deset minut opravdu nestačí. Final Decision: Jednou nahoře, jednou dole. Na rozdíl od podobného Animatrixu je Gothamský rytíř silně nevyvážený a zatímco jeho "matrixovský" předchůdce svádí k opakovanému shlédnutí, zde jednou stačí a dost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Manga mi nesedí, takže u mě tenhle film prostě nemůže získat pět hvězdiček. Jenže nedostane ani čtyři. Příběh je takový divně rozvrstvený a chaotický, že jsem do konce filmu nějaký věci nechápal. Např ten začátek, ten byl úplně mimo. Poznal jsem tam ale pár známějších záporáků, takže za to má u mě Gothamský rytíř plus...50% ()

Reklama

Reklama