Kino no tabi: the Beautiful World - Byōki no kuni - For you
Animovaný / Drama
Japonsko, 2007, 29 min
Ryūtarō NakamuraHrají:
Ai Maeda, Ayako Kawasumi, Ryuji AigaseObsah
Cestovatelé Kino a Hermes projíždějí skrz pustinu, když narazí na město v kopuli, kde si obyvatelé velice potrpí na zdravotní podmínky. Poté, co projde dlouhým hygienickým procesem, je Kino vpuštěna do tohoto města, kde se seznámí s dívkou, která trpí těžkou nemocí a sní o světě tam venku. Pro dívku je vyráběn lék, dívka však netuší, co obnáší výzkum potřebný pro získání preparátu. (Jigvell)
Subjektiv
Pro mě jde o lehce nadprůměrný díl seriálu, který jistou etickou otázku nakousl pro mě přijatelnějším způsobem než díly jiné. A lehce nadprůměrný díl slušného seriálu už přeci ujde. Lepší ****.(19.6.2008)
yenn
Strukturou příběhu by nová epizoda Kino no Tabi bez problémů zapadla do původního seriálu. Kino a Hermes se na tři dny vydávají prozkoumat novou zemi, které je nám představena spolu s několika obyvateli. Potud je vše v pořádku, ovšem tentokráte se příliš nevydařil závěr. Jednak mně moc nezaujala pointa SPOILER: a závěrečný souboj probíhá vážně podivně KONEC SPOILERU. Taktéž jsem měl pocit, že Hermes je až příliš často používán jako komická figurka. Tato funkce mu samozřejmě není cizí ani v seriálu, ale zde je toho moc. Grafické ztvárnění nové epizody působí lehce „moderněji“, rozdíl však (naštěstí) není příliš velký (krom nevzhledného CGI). Obecně je nová epizoda dobrá a po většinu času se drží ducha seriálu, ale kvůli rozpačitému závěru je pro mě výsledek vzhledem k tomu, že jde o Kino, rozhodně zklamáním. 7/10(9.1.2008)
Související
- Kino no tabi: the Beautiful World - life goes on (2005)
- Kino no tabi: the Beautiful World (TV seriál) (2003)