Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po likvidaci dvou šéfových pouličních dealerů si Walt uvědomí, že Gus má v plánu jeho a Jesseho zabít a nahradit ho svým bývalým asistentem. (Netflix)

Recenze (21)

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, můžu říct, že to trochu trvalo (viz můj komentář k druhé sérii), ale s trojkou mě tenhle seriál už asi definitivně pohltil. Možná to o člověku taky něco vypovídá, když si tak užívá příběhy hrdinů, kteří jsou tím, co dělají, vlastně poměrně velcí antihrdinové, hmm? Trojka se zakončila způsobem, který byl asi vážně nevyhnutelný. Ať už proto, že to dokonale sedělo do celkového vývoje nebo čistě pragmaticky (pohledem tvůrců) z důvodu, že pokud chtěli s Waltem jako hlavním hrdinou ještě nějaký ten pátek pokračovat, musel teď prostě vyhrát. Možná je to náhoda, možná další dokonalý tah tvůrců, ale asi nejvíce ve mně po zhlédnutí posledního dílu zůstává až užaslý dojem z toho, jak umně se tu zakomponovává motiv, kterého jsme mohli být s určitou obměnou svědky už pár dílů dozadu, když jsme se museli rozloučit s Jane. Objeví se nám postava, se kterou si naši hlavní hrdinové takřka dokonale rozumí, v podstatě je to taková jejich soulmate, kterou často potkáte možná jednou za život (když dobře). Ale protože je ta postava ve svých kladech i záporech, slabostech i přednostech tak podobná našemu hrdinovi, znamená pro něj nutně i hrozbu, se kterou je dřív nebo později v tom drsném zvráceném drogovém světě potřeba se vypořádat, jinak milého hrdinu zničí. Právě s tímhle se mi to konečné řešení, ta nevyhnutelnost závěru série krutě i kouzelně zároveň pojí asi nejsilněji. Moc se těším, jaká řešení či skryté významy či náhody (co já vím, co to vlastně je), přinese série čtvrtá. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zhoršil se váš zdravotní stav? Zvoní vám v uších? Vidíte ostré světlo nebo slyšíte hlasy? Nikdo racionálně přemýšlející by neudělal to, co vy!“ Asi tak. Minule jsem zas a znovu přemýšlel, proč by Walt pro Jesseho tak riskoval. Gus má své plány a Walt potřebuje zůstat naživu, protože pořád jediný umí udělat modrou dobrotu tak dobrou. S komplexností a propracovaností postav začínám mít problém. Finále předchozích sérií byla mnohem silnější. Ale furt mě zajímá, jak tahle hra s očekáváním celkově skončí. Navíc mě drží fakt, že zejména pátá série má být vážně „dechberoucí“. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi som čakal možno trochu akčnejšie finále, v podstate ani nemám záveru tretej série čo vyčítať, snáď len trochu pomalšie tempo a možno by som ten úplný záver nenechal takto otvorený. Minule som nadhodnotil, tak teraz uberiem, ale dve záverečné epizódy sú skôr jeden dlhší diel, ktorý ani nemuseli tvorcovia deliť na dve polovice. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci druhé série hrozila poprava Hankovi, teď hrozí přímo Waltovi, a i když je to napínavé, scéna přestřelky Hanka se zabijáky na parkovišti pro mě byla paradoxně mnohem silnější. Jinak ale Walt sehrál šachy o svůj život dobře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Luxusní závěr! Po událostech, které přinesl předchozí díl jsem ani nic jiného nečekal. Celý díl jsem byl napjatý, jak malé kšandy stokilového prasete. Závěrečný zvrat byl poté třešničkou na vynikajícím dortu. Ve Waltovi se opět probudilo luxusní zvíře a krásně přechcal do této chvíle nepřechcatelného negříka od kuřat. Jsem zvědavý, co hezkého přinese další série. Obrátky se roztočily velice slušně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Vnější konstrukce domu Waltera Whitea (Bryan Cranston) neodpovídá vnitřnímu uspořádání. Z venkovního pohledu vidíme na pravé straně domu garáž, avšak zevnitř v domě není pro garáž místo, jelikož se v místech garáže vyskytuje chodba a pokoje. Chyby si lze všimnout v úvodu epizody. (Dalfor)

Reklama

Reklama