Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele viperblade k tomuto seriálu (1)

Perníkový táta (2008) 

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech epizod. Možné SPOILERY! Do tohoto seriálu jsem byl více méně donucen prakticky všemi, kdo ho znali a jelikož jsem věděl, že finální série (respektive její druhá polovina) začne (v té době) za měsíc, rozhodl jsem se to nakoukat, abych pak plynně navázal. A vyšlo mi to nádherně, jakmile jsem dokoukal díly, které byly dostupné, začala finální polovina. A to už dávno jsem propadl Walterovi, Jessemu, Skyler, Hankovi… a takhle bych mohl vyjmenovat prakticky každou postavu z tohoto dokonalého seriálu. ___________ Na Breaking Bad mě nejvíc bavil fakt, jak krásně a logicky se ten seriál vyvinul. Začalo to jako takový černo-humorný seriál, který sem tam míchal vážné momenty se scénami právě černo-humornými (scéna s vanou a mrtvolou) aby se postupně vyvinul do opravdu drsného dramatu, které vás nenechá vydechnout a hlavně které vás bude neustále překvapovat. Scénář je možná nejsilnější zbraní tohoto seriálu, protože kdykoliv si říkáte, že tahle postava je tam navíc či jen komparzista, tak nikdy nevíte, kdy se znovu vynoří a jakou v tom vše může mít (důležitou) roli (jeden z Andreiných synů, později i ten druhý, Todd). ___________ Pokud jsem označil scénář jako nejsilnější zbraň, tak druhou nejsilnější musí být bezpochyby herecké výkony naprosto všech zúčastněných. Od Bryana, přes Aarona po Annu, každý propůjčuje své postavě to nejlepší (a pokud to scénář vyžaduje i to nejhorší) ze sebe a vy jim žerete každé slovo, co řeknou, každý pohyb, který udělají, a nebudete vůbec zpochybňovat fakt, že fandíte drogovému králi, který je ten, který klepe. ___________ Za zmínku určitě stojí i fakt, že seriál nemá slabé místo. Prakticky u každého seriálu máte třeba jednu či dvě série, které nejsou zas tak dobré, no to se u tohoto seriálu nestalo (alespoň u mě ne). Každá série má divákovi co nabídnout a když celý seriál skončí, tak vy se nemůžete rozhodnout, která že byla ta nejlepší? První, kdy se zrodil Heisenberg? Pátá, kdy všechno začalo pro postavy jít do háje? Ne, prostě každá má své vrcholy a hlavně každá si drží hodně vysoký standard. ___________ Co závěrem? Jednoduchá odpověď - mrkněte se na tento seriál. Já jsem už pár seriálů viděl, ale tohle je teprve druhý, u kterého mohu s čistým svědomím napsat, že každá série je mistrovské dílo (pokud to někoho zajímá, tak první seriál by u mě byl The Wire.) A právě po něm jsem si nemyslel, že někdy v dohledné budoucnosti se natočí seriál, který by ho mohl překonat. No a to jsem netušil, že už v roce 2006 vznikl pilotní díl k seriálu, který se kvalitě The Wire přiblížil, jak mohl, místy ho i překonal. 100 %. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama