Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (296)

  • Obchodní jméno a přezdívka Waltera Whitea (Bryan Cranston) je Heisenberg. Německý matematik, teoretický fyzik a filozof Werner Heisenberg (1901-1976) byl v roce 1932 oceněn Nobelovou cenou za fyziku a zemřel právě na rakovinu ledvin a žlučníku. Heisenberg zformuloval princip neurčitosti v oblasti kvantové mechaniky a pozorování částic. Zjednodušeně se tento princip dá vyjádřit následovně – záleží na tom, jak a odkud se na danou věc či jev kdo dívá. Autoři seriálu tak patrně naznačují neurčitost hlavního hrdiny a jeho chování z morálního i dějového hlediska. (Ragdoll)
  • Všechna telefonní čísla v seriálu začínají skutečnou předvolbou 505 (Albuquerque) a nikoli 555 jako většina hollywoodských filmů. (salamandrr)
  • Když postavy v seriálu kouří krystaly, ve skutečnosti se jedná o cukr. Herci jej ovšem neinhalují. (salamandrr)
  • Název seriálu je složen z chemických prvků Br (Brom) a Ba (Baryum). V titulcích jsou též obsaženy různé chemické prvky a vždy jsou zviditelněny různou barvou a velikostí písma. (TomikZlesa)
  • Walter White Jr. (RJ Mitte) v seriálu trpí mozkovou obrnou. Herec ji prodělal i v reálném životě, ale v mírnější formě. Pro svou roli se musel naučit chodit o berlích a pomaleji mluvit. (TomikZlesa)
  • Auto, ve kterém Walter White (Bryan Cranston) jezdí, je Pontiac Aztek. Má vybledlý tovární lak. Během seriálu bylo u vozu třikrát rozbito čelní sklo. (TomikZlesa)

Perníkový táta - Pilotní díl (2008) (epizoda) (S01E01)

  • V rámci přípravy na svou roli se Bryan Cranston (Walter) naučil základy chemie od profesora z Univerzity Jižní Kalifornie, což se nakonec ukázalo jako velmi užitečné, protože mohl napravit chyby ve scénáři. (HellFire)

Perníkový táta - Pilotní díl (2008) (epizoda) (S01E01)

  • Herečce, která ztvárňuje ženu v zelených šatech na myčce, bylo v době natáčení ve skutečnosti pouhých 17 let. Dokonce byla natočena scéna, ve které ujíždí, ale kvůli jejímu věku musel auto řídit jiný herec. (KGBelik)

Perníkový táta - Pilotní díl (2008) (epizoda) (S01E01)

  • Kolem 9. minuty, kdy Waltera (Bryan Cranston) poprvé vidíme pracovat v myčce aut, je Bogdan (Marius Stan) v pozadí a rozzlobeně telefonuje v rumunštině. Říká: „To, co jsem řekl, ty idiote, je, že tu musíš být v 8 ráno. Dělá se mi z tebe špatně! Jdi k čertu!“ (KGBelik)

Perníkový táta - Pilotní díl (2008) (epizoda) (S01E01)

  • Postava Emilio byla původně napsána jako mexicko-americká. Ale poté, co byl do role obsazen Američan japonského původu John Koyama, byla postava přepsána tak, aby byla japonského původu. (KGBelik)

Perníkový táta - Pilotní díl (2008) (epizoda) (S01E01)

  • Na stěně Waltova domu visí pamětní deska, na které je napsáno, že v roce 1985 provedl výzkum v oblasti protonové radiografie, za který někdo získal Nobelovu cenu. Vítězi Nobelovy ceny za chemii v roce 1985 se stali Jerome Karle a Herbert A. Hauptman za úspěchy v rozvoji přímých metod určování krystalových struktur. (Kubaaa97)

Perníkový táta - Krabicový nůž (2011) (epizoda) (S04E01)

  • Když Hank (Dean Norris) na svém laptopu prohlíží e-shop MineralEmporium.com, v adresním řádku prohlížeče je C:\Users\Mad Props\Desktop\Mineral Emporium screen\ebay hero.html, což jasně značí, že se jedná o fiktivní stránku uloženou na lokálním disku jeho počítače. (Nortizop)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama