Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Penélope Cruzová a Lluís Homar v hlavních rolích milostného příběhu o tvůrci, který při autonehodě ztratil zrak, ženu svého života i vlastní jméno, přesto však dostal od života druhou šanci. Režisér Mateo Blanco jedné tragické noci před čtrnácti lety přišel o vše. Osudná autonehoda mu vyrvala z objetí Lenu, herečku, která byla jeho múzou a kterou si vyvzdoroval i za cenu nedokončeného filmu. Po nehodě Mateo oslepne a spolu s kariérou režiséra se vzdá i svého občanského jména. Začíná žít a pracovat jako scenárista pod pseudonymem Harry Caine a na minulost se snaží nemyslet. Se smrtí jeho někdejšího úhlavního nepřítele a soka v lásce se ale otevírají staré rány a zdá se, že příběh lásky, žárlivosti a zrady bude mít ještě pokračování... Tři roky po úspěchu filmu Volver se španělský scenárista a režisér Pedro Almodóvar vrátil se snímkem, ve kterém hlavní ženskou roli znovu nabídl své osudové herečce Penélope Cruzové. Snímek je natočen ve stylu hollywoodských filmů 50. let minulého století, nese však samozřejmě pečeť Almodóvarova stylu: barevnost a prolínání žánrů. V hlavním příběhu se tak mísí thriller a červená knihovna, v sekvencích nedokončeného Blancova filmu Dívky a kufry Almodóvar ovšem propašuje do filmu i crazy komedii, odkazující na jeho první divácky úspěšný film Ženy na pokraji nervového zhroucení. Tento sebereflexivní odkaz z Rozervaných objetí dělá především poctu kinematografii, filmařům a touze vyprávět. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Tizi

Tizi (hodnocení, recenze)

Do "Volver" nebo "Hable con ella" to má daleko, ale i tak to má ten správný Pedrovský nádech a vedle děje je tam spousta roztrhaných fotek, které si sami musíme složit.. Dala bych tři hvězdičky, ale Rubén Ochadiano alias Ray X mě dostal a ta čtvrtá je jeho.. :-)

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Viděno pár ukázek z filmu a nebyla jsem daleko od pravdy...jeden obraz Warhola se tam dokonce objeví. A vypadá to na věru dobrý film. Máme se na co těšit. Nebo alespoň ti, kteří podlehli kouzlu Pedra Almodóvara. :-)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Špatná výchova bola akosi "obyčajná", Volver už chvíľami vyslovene "samožerský" ... ale toto, toto vyzerá na poriadneho (a tak trochu iného - hurá!!!) Almodóvara.

Pauliee

Pauliee (hodnocení, recenze)

jj ako keby titulná strana nejakého časopisu, ale veľmi pekné :)

Pauliee

Pauliee (hodnocení, recenze)

Volver mi nesadol tak ako som si predstavoval ale teším sa na Penélope Cruz. V poslednom čase je u mňa veľmi obľúbená :)

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Za rok, snad....známe ty manýry distributorů, že. Ale jsme ráda, že uvidíme známé tváře....Penélope, Lluís Homar a Lola Dueñas, za tu obzvlášť jsem moc ráda. :) A vlastně i Blanca Portillo hrála ve Volver, no tak to je skoro celý hlavní obsazení Volver a ještě kousek Špatné výchovy k tomu. :) A Rossy de Palma z filmu Kika...ohoho! :)

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

"Broken Embraces"... nádherný titul :)..... The film is set in the 90s and present day. It will mix stylistic references to films such as Nicholas Ray's "In a Lonely Place" and Vincente Minnelli's "The Bad and the Beautiful" with signature Almodovar themes: "Fate, the mystery of creation, guilt, unscrupulous power, the eternal search of fathers for sons, and sons for fathers," Almodovar told Variety. /D. MORGAN/

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama