Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak americká armáda, která si narcistně hlídá svůj mediální obraz, zapůjčila všechnu techniku a vybavení pro natočení díla, které ji vykresluje jako bandu absolutních hňupů, kde člověk aby rozumně myslící bytost pohledal. Když si to v závěru uvědomí i samotní protagonisté a ještě jim k tomu zahraje Johnny Cash, plné hodnocení bylo definitivně obhájeno. HBO vládne! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám na Generation Kill a stěžuju si, že je tam 99 procent času válka...válka...VÁLKA. Pak přepnu, pustím si minimálně první čtyři díly The Pacific a stěžuju si, že v příběhu jsou srágory a válka žádná. Řekněte mi tedy prosím, kdy mám být skutečně spokojený, abych dokázal narvat plnej počet nějakému kvalitnímu válečnému mini-seriálu. Ono to na první pohled může vypadat hrozně hezky, když si uvědomíte, že tento seriál je jenom o válce. Vždyť on by měl být o válce. Ale taky by měl být trošičku zajímavý. Nějak by ten děj měl posouvat, a třeba i nepatrně. Měl by mi nějaký postavy víc přiblížit a ne aby mě nejvíc zaujala postava kapitána, kterej na každým briefingu povídá šíleným chraplákem, že i nepřátelští vojáci za kopcem z něj maj prdel. To mi v tomhle seriálu chybělo. Byl geniální. Dokázal se vpravit do války v Iráku a ukázat, co se tam děje, v co nejrealističtější podobě. Ale chybí mu to, co bych já jako divák po seriálu chtěl. Aby mě dokázal zaujmout, abych se obepnul kolem nějaké postavy a aby všecky ty díly měly nějaký smysl. Takhle vlastně koukáte na sedm hodin záběrů z Iráku. Chodíte mezi tábory a sledujete životy toho..pak zase životy onoho a vesměs z toho máte akorát kuloví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

opäť pekný pohľad na poctivú prácu americkej armády, vypláchnutých mozgoch, videl zatiaľ 4časti a dosť dobré /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak to tam nejspíš opravdu chodilo. Člověku zůstává rozum stát nad tím, že lidi jako Kapitán Amerika opravdu můžou někomu velet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mariňáci, 1. průzkumný prapor při bojích v Iráku. Ehm, oni si vlastně ani moc nezaválčili. O tom je tento seriál. Dozvíte se hodně o ,,týlu“, vyslechnete spoustu ,,mouder“, ovšem opravdu chytrých myšlenek je málo. Když pomineme tu základní…. . Dělají svoji práci, plní rozkazy, seržant je čurák a kolem umírají děti. Ale domorodci to berou jinak. Každý se chová podle svýho IQ. PŘÍBĚH**** HUMOR** AKCE*** NAPĚTÍ ** Nemám problém s obsahem. Jen myslím, že třeba Mendesův Mariňák má mnohem lepší atmosféru. Tady se toho děje na tu stopáž hodně málo. Ale na druhou stranu, O TOM TO BYLO. ()

Chupacabre odpad!

všechny recenze uživatele

Bůh nás chraň !!! !!! Ruce od toho pryč !!! !!! Absolutní propadák ... kdyby zde bojovali, tak jako zde celou dobu únavně mluví, tak poté by tento seriál možná za něco stál ... absolutně bez akce ... absolutní ztráta času ... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Generatin Kill, aneb Mariňák na delší způsob? Podle mě ne. Mariňák byl klasicky dlouhým filmem, popisující válku v Iráku. Představoval pouze bandu málo vzdělaných mužů, kteří netouží po ničem jiném, než po pořádné akci, po výstřelu, po zabíjení. Ukazoval nám dokonalou nudu pouště, stejnost krajiny a nic nedělání. Generation Kill je mnohem zajímavější. Jednak díky delší pasáži, která nám představí mnohem více postav, ukáže nám jejich nitra, touhy a cíle. Není to přehlídka žluté pouště a modré oblohy. Tady se něco děje. Jednotka se každou chvíli přemísťuje, plní úkoly, které by neměly být spojené zrovna s jednotkou mariňáků. Používá diplomacii, občas násilí. V celkovém výsledku je tedy mnohem zajímavější. Alexander Skarsgård v hlavní roli exceluje, alespoň mě přišel děsně zajímavý. Zajimavých osobností má tento seriál celou spoustu, některé jsou dokonale využité a některé už méně. Seriál přesně splnit to, co splnit měl. Přidává se tak hrdě k seriálu Bratrstvo neohrožených. BO popisoval pro mě mnohem zajímavější válku, která mě přitahuje o dost více, než konflikt v Iráku, takže co se týče děje, BO je na tom lépe, ale co se týká postav, zájmu o ně a zajímavých osobností, jasně vede Generation Kill. Uvidíme, jak se vyvede The Pacific. 90% 20.11. 2009 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Generation Kill rozpracovává koncept Mariňáka, ale díky většímu časovému prostoru může zajít ještě dál, co se týče technických detailů (slušný rozpočet), funkce, běhu a organizace moderní armády. Taktická plánování, nevybouření vojáci, povětšinou nemožnost zapojit se do "vysněné" akce, to vše je velice autentické, až dokumentárně pravdivé, ale jako drama je seriál o poznání méně působivý než např. Bratrstvo Neohrožených, kde zkrátka více akčnosti a tím pádem úzkosti a sepjetí mezi "bratry" hraje svou roli. Nevyžaduji více akce, ale vyžaduji více dramatického materiálu, postavy z větší části mluví "o ničem", charaktery nejsou vyprofilovány víc, než by zvládl dvouhodinový film a i když je to počin kvalitní, v pár místech mu chybí šťáva. 7/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, nevypadá to zle. Po dvou dílech to vypadá, že oproti telenovelovému Over There plném čestných a spisovně mluvících hrdinů to bude podávat válku v Iráku z poněkud reálnější perspektivy. Vojáci jsou se svými hovory o jebání, sraní a jiných aspektech pobytu na území nepřítele vlastně docela sympatičtí. Na finální soud si počkám, ale minimálně mě to zaujalo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

that's 'cause he is psycho. But at least he is our psycho. Válka vyobrazená přesně taková, jaká je. Bez skrupulí, bez přihlížení, bez klišé, bez patosu, bez patriotismu. HBO zase přišlo s něčím výjimečným. Za Johnnyho na konci i sestřih osvobozování Iráku třeba i pět dalších hvězd.. Over ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

The Wire Reloaded, tentokrát v první invazní vlně do Iráku. Paradoxně největším problémem seriálu je jeho téměř dokumentární autentičnost v každé sekundě, což nemusí sednout zrovna každému. Místo neustálého střílení se zde vedou dlouhé dialogy, ať už hodné k zamyšlení či pouze podkreslení atmosféry okolo bojujících vojáků, které jejich země poslala do konfliktu, jemuž nerozumí a s rozkazy, které nechápou. Tvůrčí tým v devíti dokonalých hodinách představuje válečný žánr tak, jak se jej ještě nikdo neodvážil zobrazit. Hranice mezi životem a smrtí téměř neexistuje, za ty největší průsery muže samo velení ozbrojených sil a invaze samotná tak nakonec napáchá na obyvatelstvu země více škod, jak užitku. Generation Kill je naprosto jedinečné dílo, které minimálně ve svém žánru nemá obdoby. Nabízí do detailu propracovanou psychologii postav, desítky momentů, nad kterými zůstane rozum stát a hlavně holou skutečnost, že válka je zkušená děvka, s kterou nevymrdá ani ten nejtvrdší mariňák. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady velmi zajímavých pohledů na válku, tentokrát na tu v Iráku. I když tady to není ani tolik o válce, jako spíše o postavách a konfliktech s vedením. Postavy jsou totiž výborně napsané i zahrané a bylo výborně znázorněno, jak je ta situace v průběhu času mění. Pár akčních scén tu ale najdete taky a jsou v rámci televize velmi dobrý. Škoda jenom, že první díl byl docela špatnej a díky místy až moc pomalému tempu jsem se chvilkama nudil.Možná by neuškodilo, trochu zkrátit tu stopáž, protože hodina na díl byla u některých dílů až moc dlouhá. Ale i tak se jedná o hodně dobrý počin a už jen díky těm postavám a mnoha silným scénám se na to vyplatí kouknout. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Alright boys, let´s earn some money!, aneb osmihodinový příběh jedné roty, co se ve válce kouše nudou a přes den si při nezáživných etapách přesunu ve zrezivělých humveech zpívá písničky (nejen) Avril Lavigne. Normálně mám tendenci vyřadit BoBa z mojí seriálové TOPky. Generation Kill je válečným seriálem, ve kterém se sice zase tolik nestřílí, ale oči od něj jdou odtrhnout hůře, než ze slavného desetidílného skvostu produkovaného Spielbergem a Hanksem (7 dílů za 28 hodin). Vždy jsem si myslel, že válka je utrpení, smrt a akce. To do nás hustí Hollywood a nejmodernější FPS na PC. Jenomže válka je jenom mizérie, smrad, a docela nuda. A sem tam nějaké hlášky mezi kamarády mariňáky. Únava, velitelé s IQ pouštního velblouda a samé mrtvoly. Duo Cellan Jones & White mi otevřelo oči: po téhle realistické (čemuž opět pomáhá absence jakékoliv hudby) Irácké sondě do života obyčejných vojáků už žádné válečné filmy nebudou jako dřív, vše je jen sprostým klamem, který se chce zavděčit divákovi a vydělat nezbytné chechtáky. HBO ale z lidí idioty nedělá - ukazuje, jak to ve skutečnosti chodí, a metá překvapeným divákům hrsti rozpáleného písku do obličeje... OSCAR MIKE! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Taká miera (dialógovej) vierohodnosti vo vojnovej dráme s prihliadnutím na fakt, že smerovanie dramatizácie bolo absolútne vlažné a zamerané skôr na mdlé faktory každodenných činností mariňákov (s neprestajným križovaním popkultúry toho času) vo vojnovej zóne, som už dlho nevidel a ani neviem, či vôbec (určite predbieha aj doku-drámy). Je to debilné, stupídne, vulgárne, špinavé, perverzné, frustrujúce. Tvorca televízneho klenotu The Wire David Simon tu skrz vysoko oceňovanú knihu Evana Wrighta vdýchol dialógom taký pulzujúci život a vďaka nim vytvoril takú pevnú záplatu, že aj keby bol seriál po technickej stránke čisté diletantstvo (a naozaj v tejto sfére neexceluje), koniec koncov by sa stále jednalo o pozoruhodné dielo – k čomu treba uviesť: akčné scény stoja za bačkoru, sporadicky sú pomerne dosť smiešne (zaváňajúce béčkovým puchom), strih je častokrát úplné hovno, kamera pri snímaní tvárí detto, no a technika (okrem HMMWV) je komplet v CGI (stoka fakt). Prečo päť hviezd? Autenticita & dialógy. Generation Kill je bez výnimky v súlade so všetkým, čo som za posledné roky o téme videl/čítal (doslova stovky materiálov) a ani v jednom momente nespadá mimo. Plus priamočiarosť, bez skarhaného pátosu, bez glorifikácie, bez pozlátka. Obnažená nekompetentnosť, debilita a – ľudovo povedané – kktizmus. Prekrásna nádhera.. Bližšie ku sedeniu v "hamvíku" smerom na Bagdad nebudeš. S ansámblom 28!! protagonistov, ktoré svojimi presvedčivými výkonmi stierajú hranicu istoty. Záverečná scéna vypovedá viac ako sa dá slovami prezentovať. A dať si to na posedenie 2x za tri dni asi nie je najzdravšie, že? Hneď za tým sa rozhodne oplatí schrúmať aj OUaTiI... ♪♫ (x / x) (28.3.2023) (30.3.2023) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Americká klasika v Iráku. K to videl nejaké filmy, kde boli mariňáci v Iráku tak vedia o čom hovorím. Takže k tomu nie je ani moc čo napísať. Jediné čo mi tam chýbalo je nejaká poriadna akcia. Ale inak celkom dobre. 70% - 3* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle to vypadá opravdu kurevsky dobře, Mariňák hadr! Po pěti dílech je jasné, že lepší sonda mezi vojáky tu ještě nebyla. Dialogy jsou geniální a rozhovory vojáků za nevěřícného zírání reportéra jsou slast. Akce tu naštěstí moc není a když už na ni dojde, je výtečná! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mne vhodnější výraz, než: nechutné. Banda cynických magorů vede cíleně sprosté dialogy, s uspokojením kolem sebe zabíjí všechno živé a neustále si vysílačkuje a oslovuje se duchaplně Zbiják jedna, Zabíiják dvě... Chápu, jaký byl záměr autorů, ale 420 minut jsem se na to dívat nedokázal, po třetím dílem jsem si zbytek odpustil. ()

Reklama

Reklama