Reklama

Reklama

Pohádky Bolka a Lolka

(seriál)
  • Polsko Bajki Bolka i Lolka (více)

Obsahy(1)

Názvy jednotlivých epizod:
1. Kouzelné zrcadlo
2. Drak
3. Zakletý zámek
4. Popelčin střevíček
5. Uvězněná královna
6. Ošklivé kačátko
7. Baba Jaga
8. Sněhová královna
9. O Palečkovi
10. Aladinova lampa
11. Létající kufr
12. Zlatá rybka
13. Červená Karkulka (oficiální text distributora)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele

Bolek a Lolek si čtou čtou pohádky a průběžné skáčou do pohádky nebo pohádkové bytosti do reálného světa Bolka a Lolka. Určitě jedny z těch lepších příběhů, ale ne tolik zábavných jako některé jiné. Viděna edice z roku 2001 vydavatelství Urania, která obsahuje 10 dílů v tomto pořadí: 1. Sněhová královna, 2. Zakletý zámek, 3. Ošklivé káčátko, 4. Popelka, 5. Baba Jaga, 6. Čarodějovo zrcadlo, 7. Drak, 8. Červená Karkulka, 9. Zlatá rybka, 10. Dva rytíři (tento jediný díl začíná úplně jinou znělkou a je jakoby z jiné série). PS: v díle Dva rytíři hned na začátku je jasně naznačeno, že Bolek je ten větší a zlobivější kluk, zatímco Lolek je menší, tlustší a citlivější. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou hravých kloučků zhruba 4-7 let věku je rozkošný a v mnohém upomíná na zdařilejší českou obdobu dvou medvídků PANE, POJĎTE SI HRÁT. I když se seriálu, který se posléze začal rozrůstat pod rukama, nepodařilo zcela udržet původní úroveň, i dnes patří k tomu nejvýraznějšímu, co může cti a kvality dbalá televizní stanice nabídnout svému dětskému divákovi. Postupně navštívíme nejrůznější prostředí nejprve polská, potom postupně i světová. Dětská objevnost a nvost pohledu, lehký humor, kořeněný jemnou ironií, kvalitní animace, která nestárne, příběhy, jež neselhávají, zhruba tak lze ve stručnosti shrnout hlavní klady tohoto dnes zapomínaného animovaného seriálu z dílny našich severních sousedů. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nápadité a pro malé děti opravdu srozumitelné němé grotesky. Ze sérií Bolka a Lolka, které jsem zatím se svými dětmi viděla, jednoznačně nejlepší. Nápadité aktualizace těch nejznámějších pohádek z různých koutů světa. Škoda, že tady u nás vyšlo na DVD jen 10 dílů, s chutí bych se podívala i na ty zbývající. A s chutí bych se taky zakousla do perníkové chaloupky, kterou BaL upekla "napravená" ježibaba nebo si pochutnala na dortu, který přinesl Bolek jako Červená Karkulka babičce a na závěr ho spořádal i s Lolkem - vlkem... Zajímavé komentáře: sportovec, corpsy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Štvrtá séria rozprávok legendárnej animovanej dvojice Lolka a Bolka, ktorých stvoril Wladyslaw Nehrebecki. Tu sa prelínal svet našich hrdinov s rozprávkovými bytosťami. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U seriálu se sešla parta, která na různých projektech těchto bráchů už pracovala. U pohádek nenajdeme klasické pohádkové motivy, vyjma zakleté královny nebo draka, jinak je tu ale přesah od evropské pohádky po tu orientální. Tvůrci si také pohráli s různými možnostmi. Jednou se klukům něco zdá, podruhé si jen hrají, dále se v pohádce přímo ocitají. Já bych ale uvítal tu poslední možnost častěji, skýtá to více možností. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama