Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (595)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľká adrenalínová jazda, kde sa striedajú lokácie a fantastické výtvory ohrozujúce putovanie našich hrdinov v prospech efektnej akčnej zábavy. Je to fajn non-stop jazda, ktorá ale nekončí tak skoro, ako by ste čakali. Chýbajú jej 3D efekty, svojou náplňou nie je vôbec originálna - nájdete tu Jurský park, Indiana Jonesa a kopu iných momentov, no predsa má svoje čaro. Strih a striedanie scén našťastie nasadilo primerané tempo tak, aby ste sa nenudili ani chvíľu a nemuseli príliš premýšľať. Brendan Fraser je jednou z mála tvárí Hollywoodu, ktorá sa hodí do rodinnej/detskej dobrodružnej jazdy, má akceptovateľnú formu humoru, dobrú škálu grimás i vážnych momentov. Anita Briem potvrdzuje veľmi dobrý výber castingu, a to nielen pre to, že je krásna dobrodružka, ale aj pre svoje islandské korene náramne svedčiace postave. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Najskôr som si myslel, že sa bude jednať o dokumentárny film pre amatérskych geológov a vulkanológov, našťastie z toho vzišla príjemná oddychovka. Miestami síce silne infantilná, miestami silne pritiahnutá za ohon (fosforeskujúce vtáčiky, útočné mäsožravé rastliny atď.). Verím že svojich fanúšikov si nájde, aj keď asi prevažne z radov mladšieho dorastu a možno sa pre nich stane tým, čím kedysi pre mňa bola Zemanova "Cesta do pravěku". Na toto už som asi starý ..ujo. Tri za snahu. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení i na klasickém plátně. Cesta do středu Země je pro mě tím, čím měla být třetí Mumie. Uvolněnou rodinnou oddechovkou s přímočarým dějem, ctícím Verneovu předlohu, doplněným o slušné triky a opravdu hodně sympatické hlavní představitele. Fraser je po menší pauze ve formě, Josh Hutcherson potěšil svou nenuceností a Anita Briem je další "hottie" letošní sezóny. Vidět to v IMAXu, neváhal bych jít i někam k 7, 8 z 10. P.S.: Na případný sequel s Atlantidou se těším. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka pro celou rodinu, herci jsou sympatičtí, děj se moc nezastavuje a žene se kupředu, prostředí podzemí je vskutku pěkně uděláno, jak po vizuální stránce, tak i po stránce nápadu. Uvidíme i nějakou tu starodávnou zvěřinu, zažijeme nějaké drama, ale jelikož tam je Fraser, spíše hodně zábavy a obstojných hlášek. Třeba ten dlouhý pád byl perfektní. A na konci si autoři nechávají stylově otevřené vrátka. PS: Josh Hutcherson mně stále přesvědčuje, že malí lidé si kompenzují svoji výšku talentem.. On umí dobře hrát, Napoleon si hrál s většími hračkami :-) 4 a určitě to ani zdaleka není tak špatné, jak vypadá hodnocení, ano, nejsem sice příliš náročný divák, ale kdo čekal od tohoto filmu něco víc, než poskytl, musí být zákonitě zklamán. Na jedno shlédnutí bombastické a opravdu mně mrzí, že to nebylo i v 3D. Česko je holt sto let za opicemi, tím tomu filmu podkopali i to málo, co bylo výjimečné ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Věru bych nechtěl být tím, kdo píše oficiální obsahy filmů. Co totiž o tomto lze napsat? Že by; třináctiletého kanadského kluka zaveze jeho matka na desetidenní dovolenou ke strýčkovi z Ameriky. Během těch deseti dnů stihnou Sean a Treff zajet na Island, poznat sexy horskou průvodkyni Hanu, propadnout se s ní do středu Země, zabít pár masožravých rybiček, kytiček a jednoho dinosaura, vzájemně si nespočetněkrát zachránit život a nechat se vyplivnout v dinosauří lebce gejzírem lávy smíšeného s párou zpět na zemský povrch kam jinam, než pod samotný Vesuv, kde je zbrzdí hrozny červeného vína, díky čemuž bez úhony zastaví u chaloupky domorodého Taliána, kterého vzápětí odškodní diamantem. U toho všeho se stíhají vozit důlními vozíky, vesele klábosit při tisícikilometrovém volném pádu, stavět vory pomocí švýcaráku, skákat po magnetických balvanech, prorážet skálu klackem a listovat knížkou nebohého Julia Verna. Hm, jak si to tak po sobě čtu, nabývám pocitu, že jsem si musel před psaním tohoto komentáře asi pořádně prásknout. Ve skutečnosti jsem však byl pouze divákem filmu s názvem Cesta do středu Země. Filmu, z jehož dvaaosmdesátiminutové metráže by se výběrem těch nejlepších gagů a za saxofonového doprovodu Felixe Slováčka dala utvořit vcelku nabytá hodinová groteska. Filmu, jenž lze nazvat mnoha přívlastky, ovšem který nejlépe vystihuje pouze jediný, a sice – trapný. A když už jsem myslel, že je konec, že už mě nic nepřekvapí a doufal, že alespoň poslední záběr zůstane neposkvrněn, otevřel Sean batoh a tam byl… Ďiblík… :-D ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Kanadě a na Islandu od března 2006 do 29. června 2006. (Terva)
  • Severoamerické tržby byly 101,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 244,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama