Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (595)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené a příjemné zpracování Cesty do středu Země. Proč by nakonec ne. Je to ztřeštěné, bláznivé, neuvěřitelné, ale hezky se na to kouká a to je nejdůležitější u takovýchto filmů. Brendan Fraser už do této role příjemně a nerušeně zapadl, tak proč by ne zbytek. Nakonec z toho vznikne rodinná podívaná, která rozhodně neurazí. Ano, originál je originál, tak proč natáčet něco, co už někdo natočil, ale už toho je tolik, že se to snažím házet za hlavu a užívat si to co právě je. A právě je verze z roku 2008, která mě skutečně bavila od začátku do konce. Nenudil jsem se, nepřišlo mi to přehnané, možná trošku dětské, ale to byl, řekl bych, účel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebudem si nic nalhavat, Fraserovi to daleko vic sedne jako lovci mumii, ale i tohle ma rozhodne co nabidnout. Nejakou Cestu do stredu Zeme jsem uz sice videl, ale srovnavat to nebudu, protoze si fakt nepamatuju, ktera to byla. Pribeh je sice jednoduchej a do stredu Zeme se dej presune az nekdy v polovine filmu, ale predtim to je takova neurazejici komedie, kde neni nouze o slusny vtipky, takze film rozhodne nenudi, obzvlast, kdyz ma jen 90 minut. Druhou pulku filmu tvurci sazej hlavne na vizualni podobu stredu Zeme a obcas to jsou fakt paradni zabery. Na druhou stranu, je fakt poznat, ze to bylo urceno hlavne na 3D, takze kolikrat nejsou triky z nejlepsich, ale v 3D to muselo vypadat paradne. Dalsi drobna vytka je k hromade nelogicnosti, at uz to je teplota pravidelne stoupajici na 100 stupnu, ale pritom veskery papiry a rostliny jsou v poradku a nebo neustaly meneni suchy/mokry tricko, pripadne objevujici se a mizejici batohy. Fakt tolik nelogicnosti a drobnejch chyb z nepozornosti jsem ve filmu uz dlouho nevidel. Co se tyce hercu, ke konci uz to je v poradku, Fraser si udela s trika tilko, zacne bejt za drsnaka a sereze par masozravek, problem je ale ze zacatku, kdy on je za ufnukanka a Anita Briem za drsnacku a takovahle poloha Fraserovi fakt nesedne. Treti do party je Hutcherson, kterej je ze zacatku silne otravnej, ale ke konci, v zavislosti na tom, kolik ma dialogu, se to uz da vydrzet. Celkove takova jednoducha zabava, presne urcena pro Imax, ale ja jsem se docela solidne bavil a o nude rozhodne nemuze bejt rec. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Film pusobi, jako by ho tocilo male dite. Veskera kouzelna naivita knihy je pryc, zustala jen ta, pri ktere si pripadate za tvurce trapne. Problem neni ani tak ve scenari, ktery tolik nevybocuje z beznych "filmu do 12ti let", jako ve zpracovani. Reziser snimek krute nezvladl. Hloupost tu neni zabavna, je hloupa. Prepalenost a zkratkovitost neni akcni a nevytvari tempo, jen se podrizuje systemu - "ukaz co nejvic!" Je to jako prijit do Disneylandu a mit na prohlidku 20 minut. Ze z nejpuvabnejsi casti knihy- samotne cesty do stredu zeme zustala minutova jizda autem a pad do obrovske diry, bych prezil (ac to nechapu), kdyby nasledovalo dobrodruzstvi hodne jmena jedne z nejuzasnejsich fantastickych knih historie. Nenasleduje. Na radu prichazi pocitacove triky levnejsi jak z dinosaurich dokumentu BBC (nic tak spatneho jsem nevidel od serialu Xena) a studiova vyprava pripominajici produkty Hallmarku tocene v obyvaku producenta. Cely snimek vazne vypada televizne jak epizoda te Xeny. Byt tohle atrakce s velkym A, udelat u obrich morskych jesterek a dinosaura "wow", dam i 3*, jenze ono to vypada fakt tak hnusne, ze vam bude predevsim lito Brendana Frasera, ktery si tohle nezaslouzi. Trojka hrdinu neni spatna, jen je ve spatnem filmu. Opravdu hodne spatnem filmu. [Tohle neni film, ale promo video 3D technologie] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ve 3D to musí být opravdu pořádná jízda! Ale kupodivu to velmi dobře funguje i ve verzi ochuzené o to nejzajímavější. Brendan Fraser je v tomhle žánru jako ryba ve vodě a ostatní dva protagonisté také nejsou špatní. Pokud se chcete jen pobavit, nepřemýšlet a předem nenadávat na 2D rozměr, je to film pro vás. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

PC skákačka převedená na plátno, příčemž vykrádá, co se dá a vykrádá velmi okatě. Efekty velice průměrné, nějaké fyzikální zákony nikoho nezajímají a logika si také vzala dovolenou. Jediné plus za ústřední hereckou trojici, především za Frasera, který i navzdory naprosté demenci své postavy zůstává těžkým hláškařem... A vlastně ještě za hudbu... Uznávám , že ve 3D to může být alespoň slušná atrakce, což je také asi jediný účel tohoto filmu. V normálním kině nicméně postrádá smysl. Proč na to chodit do kina, když "je to všechno v knize"... ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • V zahraničí byl film kompletně ve 3D, což bylo jeho hlavní lákadlo i částečně i důvod jeho vzniku. Do Čech se ale dostala jen "plochá" verze snímku. (duklak2)
  • Kvôli častým pádom musel Brendan Fraser (Trevor) použiť chrániče na kolená a lakte. (Tolf)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama