Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (595)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Josh Hutcherson a Anita Briem zaujmou, triky a efekty, spád, hudba, odlehčený děj -občas až příliš jednoduché, zbaveno záporných postav a logických vysvětlení/// Nová adaptace Julese Vernea je taková neškodná pohádka, která velmi rychle uteče. A to i díky krátké délce a absenci čehokoliv co by příběh zdržovalo. Očekávání jsem měl daleko menší, už podle ohlasu. Nakonec mě to ale příjemně zabavilo, nebylo tady nic co by mě vadilo a nebo nějak rušilo. Jako oddechová zábava na jeden večer bohatě postačuje, takže se vydejte směle do středu země a já už balím věci na cestu na Tajuplný ostrov, přidáte se?/// Celkem 72%/// ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý dobrodružný průměr, který by nezachránily ani sebevětší hvězdy. Brendan Fraser je stále sympatická varianta Indiana Jonese, ale už to pomalu nestačí. V 3D to musí být docela příjemný zážitek, protože potenciál na využití technologie tu je a některé scény ať jsou vykradené z jiných hitovek docela potěší. Tím myslím třeba akční jízdu na důlních vozících, která je pro 3D opravdu skvělá, ale v reálu nepůsobí extra skvěle. O příběhu, který je tradičního schématu bez ničeho navíc, snad ani nemusím mluvit. Slušné efekty, které by vynikly v televizi jako velmi dobré jsou do kina jakž takž k udýchání. Celková pohoda, plynulost filmu a prostředí v kterém se odehrává mě nakonec stejně ke slabším 3 hvězdičkám donutily. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ve třetím rozměru to musí fungovat skvěle, bohužel styl, jakým se podobné filmu v Česku promítají (2D) naprosto brání užít si hlavní lákadlo tohoto fantasy. Ve finále nakonec zbyne namakaný Fraser, krásná holčina, ne moc otravný kluk a pěkná vizualizace okolí, jenž by bohužel fungovala skvěle pouze v 3D formátu. KIna ČR opět pojebali co se dalo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková dobrodružná jednohubka, která na tu hodinku a půl docela zabaví a solidně uteče. Brendan Fraser umí tyhle sympaťáky zahrát vždycky, Josh Hutcherson vždycky patřil k těm sympatičtějším dětským hercům a zde to dokazuje. A ta holka tam byl jenom na parádu, a to taky splnila do puntíku. Škoda, že na ty 3D efekty si u nás musíme ještě nějakej ten pátek počkat, tahle ty efekty vypadaly místy až moc počítačově. Ale jako oddychovka ten film úplně stačí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak skor, nez budem niekoho sokovat svojim vysokym hodnotenim by som rad vysvetlil aspon to, ze som nad tym dlho premyslal, ci 3 alebo 4 *, napokon som sa rozhodol pre 4. Aj napriek lacnym pocitacovym trikom, (skoda, ze Tyrannosaurus nebol tak realny ako v JURSKOM PARKU (1993) alebo v Jacksonovom KING KONGOVI (2005) mal film svih, humor, spad, krasnu hudbu, stale sa tam nieco dialo, ani chvilku som sa nenudil a samozrejme ignoroval som chyby fyzikalnych zakonov. Podtrzeno, secteno - je to film pre deti a ja som sa opät vratil do svojich detskych casov, ako by sa mi tento film velmi pacil, keby som mal 12 rokov. Najkrajsie a najhumornejsie to opisal uzivatel Enspigl s humornou ignoraciou na inych intelektualnych a kritickych uzivatelov CSFD, snad sa nenahneva, ze som si cast z jeho komentara skopiroval, ale toto proste nema chybu :-)))))))) Enspigl: ,,Jsem na CSFD a pokud jde do tuhýho, tak zdejší papoušci a mistři ve vševědění vždy sborově zakdakaj "není to podle historickýh faktů" "současný český filmy stojej za hovno" "ve filmech se používal jiný typ pistole, než americká policie ve skutečnosti má" "škoda, že se ve filmu používají modrý filtry" "na Baye se můžou koukat jen blbci" "Troška točí pro idioty", zkrátka téměř každý divácky úspěšný film či režisér má u zdejších nedodělků a samozvaných vodborníků svou vlastní, 100x opakovanou pitomoučkou frázičku.". _______ Brendan Fraser - (Trevor Anderson) +++ Josh Hutcherson - (Sean Anderson) +++ Anita Briem - (Hannah Ásgeirsson) +++ Seth Meyers - (Profesor Alan Kitzens) +++ Jean Michel Paré - (Max Anderson) +++ Jane Wheeler - (Elizabeth) +++ Produkcia: Toby Emmerich, Brendan Fraser +++ ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Na jednu z najnáročnejších scén, padanie do stredu Zeme, boli použité obrovské ventilátory, ktoré tlmili pád hercov. (Tolf)
  • Severoamerické tržby byly 101,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 244,2 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se v Kanadě a na Islandu od března 2006 do 29. června 2006. (Terva)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama