Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Recenze (595)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nasadit film kompletně podřízený 3D technologiím do klasických plochých kin je jako uvést Iron Mana bez scén s Robertem Downeym jr. Logický nesmysl ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposled viděl film, který měl v názvu román od Julesa Verna (Cesta kolem světa za 80 dní ), málem sem po jeho skončí zeblil celou Prahu, jako se mě z něj udělalo špatně. Po této přímo hrůzostrašné zkušnosti jsem Cestu do středu Země dlouho bajkaloval, ale nakonec jsem nevydržel, zmáčknul na ovladači čudel, který otevírá vrátka se jmenovkou HBO, otevřel kukadla i mysl a byl jsem pln očekávání jak má další návštěva do světa Julesa Verna v moderním filmovým pojetí dopadne. A světe div se, dopadla nad očekávání, dokonce mám chuť se na cestu vrátit. Humor, dynamika, napětí, vizuální zprácování všechno funguje skvěle. Scény kdy hlavní hrdinové poprvé spatří střed země jsou nádherné, trošku se mě vybavil Avatar, při pohledu na Anita Briem se mě zase trošku vybavil sex a při pohledu na plakát k filmu se mě vybavila vzpomínka na jedno báječné a zábavné filmové dobrodružství a takovýhle vzpomínky mě pak ještě dlouho voněj v hlavě. Jen by mě zajímalo, jak by zdejší kvanta samozvaných vodborníků na 2D a 3D technoligie hodnotilo film, kdyby před nima zůstalo utajeno, že snímek existuje ve 3D. Nic, jsem na CSFD a pokud jde do tuhýho, tak zdejší papoušci a mistři ve vševědění vždy sborově zakdakaj "není to podle historickýh faktů" "současný český filmy stojej za hovno" "ve filmech se používal jiný typ pistole, než americká policie ve skutečnosti má" "škoda, že se ve filmu používají modrý filtry" "na Baye se můžou koukat jen blbci" "Troška točí pro idioty", zkrátka téměř každý divácky úspěšný film či režisér má u zdejších nedodělků a samozvaných vodborníků svou vlastní, 100x opakovanou pitomoučkou frázičku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené a příjemné zpracování Cesty do středu Země. Proč by nakonec ne. Je to ztřeštěné, bláznivé, neuvěřitelné, ale hezky se na to kouká a to je nejdůležitější u takovýchto filmů. Brendan Fraser už do této role příjemně a nerušeně zapadl, tak proč by ne zbytek. Nakonec z toho vznikne rodinná podívaná, která rozhodně neurazí. Ano, originál je originál, tak proč natáčet něco, co už někdo natočil, ale už toho je tolik, že se to snažím házet za hlavu a užívat si to co právě je. A právě je verze z roku 2008, která mě skutečně bavila od začátku do konce. Nenudil jsem se, nepřišlo mi to přehnané, možná trošku dětské, ale to byl, řekl bych, účel. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $101,704,370Tržby Celosvetovo $241,995,151Tržby za predaj DVD v USA $26,192,490 //počet predaných kusov 1,729,043║ Nekonvenčná oddychovka. Ani sám neviem prečo ale zhltol som to bez problémov ako malinu, dobrodružstvo v strede Zeme ma bavilo a to som to ani nevidel v 3D. Brendan Fraser po nevýraznej Múmii 3 v úlohe bádateľa zapasoval a jeho sympatická neokukaná sprievodkyňa Anita Briem taktiež. Béčková fantasy bez vyšších cieľov u mňa pre celkom zaujímavo vykreslený "fosforovo-horčíkový" svet zabodovala. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý dobrodružný průměr, který by nezachránily ani sebevětší hvězdy. Brendan Fraser je stále sympatická varianta Indiana Jonese, ale už to pomalu nestačí. V 3D to musí být docela příjemný zážitek, protože potenciál na využití technologie tu je a některé scény ať jsou vykradené z jiných hitovek docela potěší. Tím myslím třeba akční jízdu na důlních vozících, která je pro 3D opravdu skvělá, ale v reálu nepůsobí extra skvěle. O příběhu, který je tradičního schématu bez ničeho navíc, snad ani nemusím mluvit. Slušné efekty, které by vynikly v televizi jako velmi dobré jsou do kina jakž takž k udýchání. Celková pohoda, plynulost filmu a prostředí v kterém se odehrává mě nakonec stejně ke slabším 3 hvězdičkám donutily. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Po Maxovi toho moc nezůstalo. Dá se říct, že jen knížka Cesta do středu země plná poznámek …. Nenáročná dobrodružná podívaná s vtípky, kterým se při troše dobré vůle usmějete a na které je v mnoha záběrech vidět, že její kouzlo MĚLO být ve 3D projekci. Pak bych na ni v pohodě vzal své děti, protože to mohla být novodobá Cesta do pravěku, která by díky svým 82 minutám nestihla nudit. P.S: budete li mít možnost takto film zhlédnout, klidně si přidejte hvězdu. P.S. II: Po zhlédnutí 3D verze musím konstatovat, že přestože je příběh krávovina, některé pasáže jsou opravdu zajímavé. I v obýváku! Ale hrozí, že na podruhé to může ztratit kouzlo. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Po ,,Jyrkovi“ toho moc nezůstalo. Dá se říct, že jen knížka Minuty s Jiřím Paroubkem s několika poznámkami. Ovšem Eric Brevig, jakožto špička v oboru speciálních efektů tentokrát na nátlak distributorů natočí film komplet v 3D. Není jisté, jestli Brendan Fraser přijme nabídku. Jisté však je, že já s dětmi zůstanu doma. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

PROBOHA, pro koho byl tento film natočen? Pro jaké diváky? Pro děti do 5 let? Pokud ano, tak fajn, ale pokud to bylo pro širokou veřejnost....... KATASTROFA. I studio kamarád a nebo večerníček je více akční, než tento film. Ke všemu děsná nuda a otrava. Když si vzpomenu, že jsem se na tento film těšil..... rozbolí mne hlava. Cesta do středu Země na Hallmarku je proti tomu ARMAGEDON 2! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Andrew Lockington: 1. Journey Theme [1:16] ,2. Morning Routine [1:13] ,3. Max's Things [1:55] ,4. Iceland [2:28] ,5. Hannah and the Institute [1:11] ,6. Climbing Sneffels [1:30] ,7. Trapped [2:56] ,8. Rope Descent [2:10] ,9. The Generator [2:26] ,10. Mine Car Adventure [2:37] ,11. Diamonds and Muscovite [1:53] ,12. Water Drop [3:10] ,13. The Center of the Earth [4:44] ,14. Mushroon House and Artifacts [3:52] ,15. Goodbye Max [2:44] ,16. Building the Raft [3:45] ,17. Storm [3:24] ,18. The Search for Sean [4:00] ,19. Magnetic Rocks [3:45] ,20. Meet at the River [3:12] ,21. Dinosaur! [2:59] ,22. Skull Rescue [2:00] ,23. Volcano [4:00] ,24. The Return [4:00], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na planktón mi to pripadá trocha veľké.“ Mám rád nezáväzné bezstarostné dobrodružstvá, Julesa Vernea a (to najmä) Brendana Frasera... nemôžem si pomôcť, je to sympaťák, spisovnejšie by bolo napísať „je sympatický“, ale „je sympatický“ nie je úplne to isté, čo sympaťák. Preto sa mi táto jeho cesta do stredu Zeme („jeho“ preto, že si ju aj produkoval) páčila. Viem, viem, okej, na Oscara to nebolo, ale jednoducho ma to bavilo. Pošlite na mňa Tyranosaura Rexa, zalejte ma lávou... mám Brendana rád. Vie si vychutnať hlášku („Čaká nás tu niečo zlé?“ – „Tiež som na to myslel.“) a od MÚMIÍ akoby, nuž, troška zmúdrel... čo je super. Triky nekvalitné ale krásne, výprava nestála gigantické more peňazí, ale tiež ma bavila, chcel som sa ňou poprechádzať. Postáv máličko, ale aspoň je viac času na chémiu medzi nimi – a vzťahy. Dej sa rúti svižne dopredu, veselo strieda „skutočné“ islandské exteriéry so štúdiovými interiérmi a bohato ťaží z témy („Zjedz toho trilobita, potrebuješ živiny.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebudem si nic nalhavat, Fraserovi to daleko vic sedne jako lovci mumii, ale i tohle ma rozhodne co nabidnout. Nejakou Cestu do stredu Zeme jsem uz sice videl, ale srovnavat to nebudu, protoze si fakt nepamatuju, ktera to byla. Pribeh je sice jednoduchej a do stredu Zeme se dej presune az nekdy v polovine filmu, ale predtim to je takova neurazejici komedie, kde neni nouze o slusny vtipky, takze film rozhodne nenudi, obzvlast, kdyz ma jen 90 minut. Druhou pulku filmu tvurci sazej hlavne na vizualni podobu stredu Zeme a obcas to jsou fakt paradni zabery. Na druhou stranu, je fakt poznat, ze to bylo urceno hlavne na 3D, takze kolikrat nejsou triky z nejlepsich, ale v 3D to muselo vypadat paradne. Dalsi drobna vytka je k hromade nelogicnosti, at uz to je teplota pravidelne stoupajici na 100 stupnu, ale pritom veskery papiry a rostliny jsou v poradku a nebo neustaly meneni suchy/mokry tricko, pripadne objevujici se a mizejici batohy. Fakt tolik nelogicnosti a drobnejch chyb z nepozornosti jsem ve filmu uz dlouho nevidel. Co se tyce hercu, ke konci uz to je v poradku, Fraser si udela s trika tilko, zacne bejt za drsnaka a sereze par masozravek, problem je ale ze zacatku, kdy on je za ufnukanka a Anita Briem za drsnacku a takovahle poloha Fraserovi fakt nesedne. Treti do party je Hutcherson, kterej je ze zacatku silne otravnej, ale ke konci, v zavislosti na tom, kolik ma dialogu, se to uz da vydrzet. Celkove takova jednoducha zabava, presne urcena pro Imax, ale ja jsem se docela solidne bavil a o nude rozhodne nemuze bejt rec. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Opravdu milý dobrodružák se sympatickými herci, velmi slušnými efekty a odsýpajícím dějem. Chvílemi to bylo dokonce i napínavé. Při většině scén mě ovšem hodně mrzelo, že to nekoupili do IMAXu a nemohli jsme si to užít ve 3D. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy jsi neviděl dinosaura?" Nechtěný pád do zemského jádra stmelil rodinné vztahy a za zvuku štěbetání svítících vlaštovek i cvakání čelistí hladových rybek přinesl kung-fu s mažoravou kytkou a nějaký ten drahý kámen v batohu dobrodruha také ulpěl. Slušně to vypadalo, dějově to ničím nepřekvapilo, nelogičnostem se to nevyhýbalo, hláškami to nešetřilo a mně se na to celkem dobře dívalo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

PC skákačka převedená na plátno, příčemž vykrádá, co se dá a vykrádá velmi okatě. Efekty velice průměrné, nějaké fyzikální zákony nikoho nezajímají a logika si také vzala dovolenou. Jediné plus za ústřední hereckou trojici, především za Frasera, který i navzdory naprosté demenci své postavy zůstává těžkým hláškařem... A vlastně ještě za hudbu... Uznávám , že ve 3D to může být alespoň slušná atrakce, což je také asi jediný účel tohoto filmu. V normálním kině nicméně postrádá smysl. Proč na to chodit do kina, když "je to všechno v knize"... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Brandan Fraser tenhle rok v druhým dobrodružným snímku a opět se jedná o slušnou zábavu, kterou ale dost sráží na takovej film mizerný triky a malej akční blbeček Josh Hutcherson, né že by byl vyloženě špatnej, ale mě tyhle role obvykle moc nesedí a tady to neni výjimka, ale je pravda, že je snesitelnější než je zvykem. Jinak příběh solidní, Fraser opět zábavnej a dobrodružně-akční scény pobaví, ale bohužel nic navíc to nenabídne a krom toho vykreslení středu země je zoufale nedostačující ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Oh, we're in deep schist." To je ale chudý filmeček. Zajímalo by mě, jestli si mysleli, že stačí dát na plakáty Brendana Frasera v nátělníku a zážitky se budou tvořit samy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na takové typy snímků jsem už asi příliš stár, abych je ocenil a přitom příliš mlád, abych si je odpustil.. Dobrodružná jízda důlním vozíkem pro celou rodinu na trase Island - Sicílie, tu a tam odlehčená vtipem, většinou však šinoucí se do mírného kopce a přitom ani neopustíte studio s modrým pozadím. Nudil jsem se a ani představa o cestě do středu Anity Briem to nespravila - s takovou cestovní kancelář pana Breviga brzy zkrachuje.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení i na klasickém plátně. Cesta do středu Země je pro mě tím, čím měla být třetí Mumie. Uvolněnou rodinnou oddechovkou s přímočarým dějem, ctícím Verneovu předlohu, doplněným o slušné triky a opravdu hodně sympatické hlavní představitele. Fraser je po menší pauze ve formě, Josh Hutcherson potěšil svou nenuceností a Anita Briem je další "hottie" letošní sezóny. Vidět to v IMAXu, neváhal bych jít i někam k 7, 8 z 10. P.S.: Na případný sequel s Atlantidou se těším. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka pro celou rodinu, herci jsou sympatičtí, děj se moc nezastavuje a žene se kupředu, prostředí podzemí je vskutku pěkně uděláno, jak po vizuální stránce, tak i po stránce nápadu. Uvidíme i nějakou tu starodávnou zvěřinu, zažijeme nějaké drama, ale jelikož tam je Fraser, spíše hodně zábavy a obstojných hlášek. Třeba ten dlouhý pád byl perfektní. A na konci si autoři nechávají stylově otevřené vrátka. PS: Josh Hutcherson mně stále přesvědčuje, že malí lidé si kompenzují svoji výšku talentem.. On umí dobře hrát, Napoleon si hrál s většími hračkami :-) 4 a určitě to ani zdaleka není tak špatné, jak vypadá hodnocení, ano, nejsem sice příliš náročný divák, ale kdo čekal od tohoto filmu něco víc, než poskytl, musí být zákonitě zklamán. Na jedno shlédnutí bombastické a opravdu mně mrzí, že to nebylo i v 3D. Česko je holt sto let za opicemi, tím tomu filmu podkopali i to málo, co bylo výjimečné ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama