Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (595)

Fr 

všechny recenze uživatele

Po Maxovi toho moc nezůstalo. Dá se říct, že jen knížka Cesta do středu země plná poznámek …. Nenáročná dobrodružná podívaná s vtípky, kterým se při troše dobré vůle usmějete a na které je v mnoha záběrech vidět, že její kouzlo MĚLO být ve 3D projekci. Pak bych na ni v pohodě vzal své děti, protože to mohla být novodobá Cesta do pravěku, která by díky svým 82 minutám nestihla nudit. P.S: budete li mít možnost takto film zhlédnout, klidně si přidejte hvězdu. P.S. II: Po zhlédnutí 3D verze musím konstatovat, že přestože je příběh krávovina, některé pasáže jsou opravdu zajímavé. I v obýváku! Ale hrozí, že na podruhé to může ztratit kouzlo. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Po ,,Jyrkovi“ toho moc nezůstalo. Dá se říct, že jen knížka Minuty s Jiřím Paroubkem s několika poznámkami. Ovšem Eric Brevig, jakožto špička v oboru speciálních efektů tentokrát na nátlak distributorů natočí film komplet v 3D. Není jisté, jestli Brendan Fraser přijme nabídku. Jisté však je, že já s dětmi zůstanu doma. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľká adrenalínová jazda, kde sa striedajú lokácie a fantastické výtvory ohrozujúce putovanie našich hrdinov v prospech efektnej akčnej zábavy. Je to fajn non-stop jazda, ktorá ale nekončí tak skoro, ako by ste čakali. Chýbajú jej 3D efekty, svojou náplňou nie je vôbec originálna - nájdete tu Jurský park, Indiana Jonesa a kopu iných momentov, no predsa má svoje čaro. Strih a striedanie scén našťastie nasadilo primerané tempo tak, aby ste sa nenudili ani chvíľu a nemuseli príliš premýšľať. Brendan Fraser je jednou z mála tvárí Hollywoodu, ktorá sa hodí do rodinnej/detskej dobrodružnej jazdy, má akceptovateľnú formu humoru, dobrú škálu grimás i vážnych momentov. Anita Briem potvrdzuje veľmi dobrý výber castingu, a to nielen pre to, že je krásna dobrodružka, ale aj pre svoje islandské korene náramne svedčiace postave. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Sympatický dobrodružný blábol, letmo inspirovaný knížkou Julese Vernea. Fraser a Hutcherson jsou dobře sehraní a spolu s islandskou kráskou Anitou Briem docela zdařile maskují jinak naivní děj. Jít u nás film ve 3D, mohlo se jednat o akční pecku, takhle jen lituju, že mi není o pár let míň, bavil bych se jistě víc. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Zbavena podpory 3D a velkého plátna odhalila Cesta do středu Země své slabiny a ukázala se jako nepříliš zábavné dobrodružství, které mnohem častěji vyvolá obočí udiveně pozdvižené nesmyslností toho, co se tu odehrává, než úsměv. Není to ani moc zábavné, ani moc napínavé a navzdory snaze vyvolat dojem vlastně ani příliš velkolepé. Jeden Tyranosaurus s předimenzovanou hlavou, pár létajících ryb a jedna indianajonesovská jízda důlními vozíky na to nestačila. Navíc mě rušily poněkud prkenné herecké výkony, toporná inscenace většiny scén i množství lapsů ve vnitřní logice příběhu a detailech. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka pro celou rodinu, herci jsou sympatičtí, děj se moc nezastavuje a žene se kupředu, prostředí podzemí je vskutku pěkně uděláno, jak po vizuální stránce, tak i po stránce nápadu. Uvidíme i nějakou tu starodávnou zvěřinu, zažijeme nějaké drama, ale jelikož tam je Fraser, spíše hodně zábavy a obstojných hlášek. Třeba ten dlouhý pád byl perfektní. A na konci si autoři nechávají stylově otevřené vrátka. PS: Josh Hutcherson mně stále přesvědčuje, že malí lidé si kompenzují svoji výšku talentem.. On umí dobře hrát, Napoleon si hrál s většími hračkami :-) 4 a určitě to ani zdaleka není tak špatné, jak vypadá hodnocení, ano, nejsem sice příliš náročný divák, ale kdo čekal od tohoto filmu něco víc, než poskytl, musí být zákonitě zklamán. Na jedno shlédnutí bombastické a opravdu mně mrzí, že to nebylo i v 3D. Česko je holt sto let za opicemi, tím tomu filmu podkopali i to málo, co bylo výjimečné ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V jednom záběru má Trevor (Brendan Fraser) úplně propocené tričko, hned v dalším záběru je suché, aby v tom následujícím bylo opět mokré. (Timak)
  • Kvôli častým pádom musel Brendan Fraser (Trevor) použiť chrániče na kolená a lakte. (Tolf)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama