Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (595)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Věru bych nechtěl být tím, kdo píše oficiální obsahy filmů. Co totiž o tomto lze napsat? Že by; třináctiletého kanadského kluka zaveze jeho matka na desetidenní dovolenou ke strýčkovi z Ameriky. Během těch deseti dnů stihnou Sean a Treff zajet na Island, poznat sexy horskou průvodkyni Hanu, propadnout se s ní do středu Země, zabít pár masožravých rybiček, kytiček a jednoho dinosaura, vzájemně si nespočetněkrát zachránit život a nechat se vyplivnout v dinosauří lebce gejzírem lávy smíšeného s párou zpět na zemský povrch kam jinam, než pod samotný Vesuv, kde je zbrzdí hrozny červeného vína, díky čemuž bez úhony zastaví u chaloupky domorodého Taliána, kterého vzápětí odškodní diamantem. U toho všeho se stíhají vozit důlními vozíky, vesele klábosit při tisícikilometrovém volném pádu, stavět vory pomocí švýcaráku, skákat po magnetických balvanech, prorážet skálu klackem a listovat knížkou nebohého Julia Verna. Hm, jak si to tak po sobě čtu, nabývám pocitu, že jsem si musel před psaním tohoto komentáře asi pořádně prásknout. Ve skutečnosti jsem však byl pouze divákem filmu s názvem Cesta do středu Země. Filmu, z jehož dvaaosmdesátiminutové metráže by se výběrem těch nejlepších gagů a za saxofonového doprovodu Felixe Slováčka dala utvořit vcelku nabytá hodinová groteska. Filmu, jenž lze nazvat mnoha přívlastky, ovšem který nejlépe vystihuje pouze jediný, a sice – trapný. A když už jsem myslel, že je konec, že už mě nic nepřekvapí a doufal, že alespoň poslední záběr zůstane neposkvrněn, otevřel Sean batoh a tam byl… Ďiblík… :-D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy jsi neviděl dinosaura?" Nechtěný pád do zemského jádra stmelil rodinné vztahy a za zvuku štěbetání svítících vlaštovek i cvakání čelistí hladových rybek přinesl kung-fu s mažoravou kytkou a nějaký ten drahý kámen v batohu dobrodruha také ulpěl. Slušně to vypadalo, dějově to ničím nepřekvapilo, nelogičnostem se to nevyhýbalo, hláškami to nešetřilo a mně se na to celkem dobře dívalo. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Film pusobi, jako by ho tocilo male dite. Veskera kouzelna naivita knihy je pryc, zustala jen ta, pri ktere si pripadate za tvurce trapne. Problem neni ani tak ve scenari, ktery tolik nevybocuje z beznych "filmu do 12ti let", jako ve zpracovani. Reziser snimek krute nezvladl. Hloupost tu neni zabavna, je hloupa. Prepalenost a zkratkovitost neni akcni a nevytvari tempo, jen se podrizuje systemu - "ukaz co nejvic!" Je to jako prijit do Disneylandu a mit na prohlidku 20 minut. Ze z nejpuvabnejsi casti knihy- samotne cesty do stredu zeme zustala minutova jizda autem a pad do obrovske diry, bych prezil (ac to nechapu), kdyby nasledovalo dobrodruzstvi hodne jmena jedne z nejuzasnejsich fantastickych knih historie. Nenasleduje. Na radu prichazi pocitacove triky levnejsi jak z dinosaurich dokumentu BBC (nic tak spatneho jsem nevidel od serialu Xena) a studiova vyprava pripominajici produkty Hallmarku tocene v obyvaku producenta. Cely snimek vazne vypada televizne jak epizoda te Xeny. Byt tohle atrakce s velkym A, udelat u obrich morskych jesterek a dinosaura "wow", dam i 3*, jenze ono to vypada fakt tak hnusne, ze vam bude predevsim lito Brendana Frasera, ktery si tohle nezaslouzi. Trojka hrdinu neni spatna, jen je ve spatnem filmu. Opravdu hodne spatnem filmu. [Tohle neni film, ale promo video 3D technologie] ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No jéje, tak na tohle by se neměli dívat ti, kteří mají v životě smůlu. Protože by to vážně nerozdýchali. I já měl co dělat, abych ustál tu hromadu, ty návaly kliky, co hlavní hrdinové měli. Místo napětí z toho šel jen šibalský úsměv, který značil značnou nespokojenost s průběhem. Vše je jednoduché, skála, kterou Brendan Fraser zničí pár údery dřevěného klacku, jak jednoduché, já bych to mydlil sbíječkou půl dne, a odpadnul by sotva kousíček kamene, a on je takhle pohotový. Klobouk dolů. Jediné, co bych vyzdvihnul, je grafika, ta neměla chybu. Proto také hodnotím průměrem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ve 3D to musí být opravdu pořádná jízda! Ale kupodivu to velmi dobře funguje i ve verzi ochuzené o to nejzajímavější. Brendan Fraser je v tomhle žánru jako ryba ve vodě a ostatní dva protagonisté také nejsou špatní. Pokud se chcete jen pobavit, nepřemýšlet a předem nenadávat na 2D rozměr, je to film pro vás. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Kanadě a na Islandu od března 2006 do 29. června 2006. (Terva)
  • Kvôli častým pádom musel Brendan Fraser (Trevor) použiť chrániče na kolená a lakte. (Tolf)
  • Severoamerické tržby byly 101,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 244,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama