Reklama

Reklama

Ošklivka Katka

(seriál)
Česko, (2008–2009), 65 h 47 min (Minutáž: 52–56 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hudba:

Karel Mařík

Hrají:

Kateřina Janečková, Lukáš Hejlík, Michaela Horká, Olga Lounová, Michal Zelenka, Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Petr Štěpán, Romana Goščíková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Všichni máme jistě rádi pohádky a vůbec při tom nezáleží na věku. V případě „Ošklivky Katky“ jde o moderní variaci pohádky O Popelce s tím, že děj se odehrává v módní firmě. Naše hrdinka se jmenuje Katka, pochází z pražské periferie a sociálně velmi skromných poměrů. Rodiče dali chytrou a nadanou dceru studovat, ona se jim odvděčila vynikajícími studijními výsledky, dokonce získala stipendium na zahraniční univerzitě. Potud by bylo všechno v pořádku. Jenže teď se Katka nachází v situaci, kdy by ráda našla místo odpovídající jejímu vzdělání a odborné erudici. Jenže to je problém. V dnešní době mají totiž šanci nejen chytří a studovaní lidé, ale také fyzicky přitažliví. A mezi ně Katka rozhodně nepatří. Navíc vkusně se obléknout a mít zájem o módu je něco, co ji absolutně míjí. Se svými starými brýlemi, nemožným účesem, rovnátky a nevkusným oblečením se nemůže divit, že ji všichni nazývají „ošklivkou“.
Katku to netrápí, jenže o jedno místo kvůli svému vzhledu přišla (klienti v bance si stěžovali), dalšími přijímacími pohovory neprošla. Táta je bez práce, mamince její krámek s potravinami moc nevydělává... Co s tím? Když Katka objeví v novinách inzerát na místo sekretářky největší módní firmy v zemi, vůbec neváhá. A tady začíná její neuvěřitelný příběh, který popisuje život každého člověka, který se rozhodne poprat se svými handicapy a nepřátelským prostředím. Na své cestě potká velké množství lidí, které musí přesvědčit o svých kvalitách a vnitřní kráse. A samozřejmě se setká hned v prvním díle se svým vysněným princem v podobě prezidenta módního domu. Jeho srdce nakonec získá, cesta za vysněným cílem je však dlouhá a trnitá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (447)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Nekdy mi prijde ze si televizni tvurci mysli, ze je divak naprostej idiot, kterej zbasti i tuhle napodobeninu Venezuelskejch telenovel. Jak vubec nekdo muze dostat napad, napodobit naprostej propadak? A co je nejhorsi?? Lidi na to stejne cumi. A tak oni tvurci televiznich pohrbu, nebudou tak blbi, ale ta blbost zrejme sedi pred televiznimi bedynkami. ()

Toshiro30 odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč TV Prima investuje do takových projektů. Viděl jsem tři díly a je to naprostá katastrofa. Nuda, herecké výkony nulové ,o scénáři ani radši psát nebudu. Je vidět, že TV Prima opravdu nedokáže natočit ani průměrný seriál. Po Rodinných Poutech, VKV, Letištích a Bazénech je tu Ošklivka Katka. Co napsat na závěr?? " Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš..." A tenhle bonbon patří do kategorie nejhorších. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za všechno může ta zadrátovaná ekonomka s těma vousama nad očima, co bydlí v tý noře." Jelikož jsem viděl všechny epizody Ošklivek Betty i Katky, tak mohu provést odbornou analýzu. Vlastně nemohu. Trošku jsem kecal - úplně všechny jsem neviděl. Ale kousek ze čtvrtého, dvacátého šestého a padesátého druhého dílu jsem viděl. Nebo to byly jen upoutávky? Já už ani nevím, ale bylo to celé tak vtipné, nápadité a originální, že ... vlastně nebylo. Byla to hrozná kravina, při které jsem se nedočkal toho, zda z ošklivého káčátka vyroste krásná labuť, protože mi to bylo úplně jedno. Alespoň to mělo přijatelnou znělku. ()

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

kde začít...?! představitelka katky (Kateřina Janečková) je opravdu skvělá, hned si ji dám do Nejoblíbenějších hereček... scénář je pecka, tolik dramatických zvratů v jednom díle jsem opravdu nikde neviděl... interiéry jsou nádherné a nápadité, rovněž velice originální, neméně tak myšlenka námětu, kterou od nás okopírovali již před několika lety zdrogovaní teroristi z jižní ameriky či bůhvíodkud... je toho moc, co stojí za zmínku, to se prostě musí vidět! omlouvám se všemu, co jsem dosud nazval odpad!em... parodie na sebe sama, co dodat... ()

adams89 odpad!

všechny recenze uživatele

Od nového seriálu z produkce Tv Prima jsem vyložené zázraky rozhodně nečekal, ale výsledek předčil má veškerá očekávání! Proč to vůbec natočili? Vždyť už na tu původní Ošklivku Betty se nedalo dívat... Nejhorším článkem seriálu je jistě představitelka Katky Kateřina Janečková, která tak nechutně přehrává, až je to protivné. K ostatním hercům se pro jistotu ani snad nemá cenu vyjadřovat, celé je to utrpení. Těch 10% dávám za píseň Ewy Farné, ta mi sem jako jediná zapadá. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (5)

  • Seriál je českou verzí populárního kolumbijského seriálu Ošklivka Betty (od r. 2000), který se oproti tuzemské verzi dočkal vysílání v 15 zemích světa i svého pokračování. (Dlee)
  • Úvodní píseň k seriálu s názvem "Jaký to je" nazpívala Ewa Farná, napsala ji dvojice Gábina Osvaldová a Ondřej Soukup. (ČSFD)
  • Jana Boušková a Václav Vydra hrají v seriálu manžele, kterými se v roce 2006 stali i ve skutečnosti. (x_silver)

Reklama

Reklama