Reklama

Reklama

Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství

  • Česko Mořští netvoři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Monstra oceánů 3D: Pravěké dobrodružství je propojením velkolepé vizuálně realistické animace a skutečných nálezů a vykopávek z paleontologických sbírek z celého světa. Film sleduje rodinu Dolichorhynchopsů familiárně nazývaných Dolíci při jejich putování starodávnou vodní říší šavlozubých ryb, pravěkých žraloků a gigantických chobotnic. Na své pouti se Dolíci setkávají s dalšími jedinečnými mořskými tvory: ještěrovitým plazem Platecarpem, který, tak jako hadi, polykal svoji kořist vcelku, Styxosaurem s krkem dlouhým bezmála 6 metrů a veslovitými ploutvemi o velikosti dospělého člověka či s obrovitým predátorem bez nepřátel stojícím na samém vrcholku potravního řetězce Tylosaurem. Divák se díky filmu ocitá v málo probádaném prostředí, ať už sleduje vykopávky zkamenělin či repliky monstrózních predátorů lovících v mělkých mořích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No považuji to spíše jako dokument, co se chce skutečně jen pochlubit 3D efekty, které dokonale podpořuje působivá hudba. Ovšem jakákoliv jeho vypovídající hodnota je prakticky nulová. Nic nového a ani zajímavého se zcela jistě nedovíte, takže asi tím jediným co stojí skutečně za to je asi fakt, že vás během celého dokumentu sežere několikrát žralok či ještě nějaká větší potvora. Což je záležitost vizuálně pěkná a určitě by stála i za nejedno zopakování. Takže já jsem vcelku spokojen.* * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celkem primitivní dokument, u nějž pochybuju, že si z něj nějaký divák může odnést zajímavé informace, které obohatí. Účel těchto filmů, ač se nazývají dokumenty, však stejně většinou nespočívá v informativnosti, jako spíš ve 3D **** rozměru, kdy se divák stejně kochá a tak tomu řečenému nevěnuje zas tak velkou pozornost. 3Dčko perfektní, jak už je u Imax dokumentů zvykem, obývák se vám většinu stopáže doslova zaplní rybama, kolikrát k vám nějaká ošklivá i připluje tak blízko, že jste skoro nervózní, aby se o vás neotřela (já se párkrát teda štítila :D), hvězdu dolů tentokrát 3Dčku ubírám jen proto, že mi spousta záběrů, ač působily pekelně dobře, připadala po dvaceti minutách nápadně opakovaná a na jedno brdo. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já si bohužel 3D efekty neužil. Byl jsem svědkem pouze 2D varianty na PC. Dokumenty od National Geographic jsou vždy na té nejvyšší úrovni. Tento nebyl zlý, ale přišlo mi to tak nějak slabé. A upřímně, takový příběh jste vymysleli jen na základě toho, že měla v ploutvi žraloží zub? No já nevím. Jak jsem řekl, dokument udělaný hezky, ale celkově mi to přišlo spíše slabší. Jakoby to byl jeden z X.... ()

packa 

všechny recenze uživatele

Upřímně, žádný zázrak. Nebýt "atraktivního" 3déčka, klidně bych hvězdičku ubral. Stopáž je naštěstí rozumně krátká, takže té třičtvrtěhodiny člověk ani nelituje. Pravda, v práci film pouštím každou chvíli, ale to jen kvůli tomu wow efektu, kdy běžní znojmáci, nedotčení IMAXem, hledí na anaglyfické brýle jako na zázrak techniky. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Velice slušný dokument s vyspělou animací. My, co se na dokumenty díváme hlavně kvůli tomu, že jsou to dokumenty (a ne s přepjatými nároky na příběh/zápletku/drama, protože to je příjemný sice, avšak u dokumentů stále jen bonus), budeme spokojeni. Bod za Tylosaura, v ostatních podobných záležitostech chyběl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Monstra oceánů v 3D vyšlo jak na Blu-ray tak na DVD. Součástí balení jsou i 4 kusy speciálních brýlí pro sledování 3D programů. Brýle lze využít například i ke sledování 3D klipů, které jsou volně a legálně k prohlížení na internetu. (POMO)

Reklama

Reklama