Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Knižní sága Darrena Shana není žádné literární veledílo. Je z ní ale silně cítit opravdová láska k žánru i k postavám a je plná emocí, takže umí pohltit, díky čemuž je hodně zábavná. Vampire's Assistant je přesný opak. Je to mizerné zpracování, skládající se z několika výjevů z knih/y, které dohromady působí hrozně zmateně. Samotný Darren a jeho nemesis jsou dva nesympatičtí volové bez charisma, jejichž osud bude každému totálně u prdele a ani Hayek, ani Reilly to už nezachrání. Pár dobrých nápadů (a pěkná Okta a Harkat:) proti nulové chemii těžko uvěřitelných postav, téměř žádným emocím, slabé atmosféře a něčemu jen vzdáleně připomínající fungující scénář. Takhle ne. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz námět, který jsem v literární podobě měl možnost číst do 7 dílu, byl v tomto filmovém zpracování natolik pozměněn, že bych to charakterizoval "vzali si jména a cíl a zbytek byl pouze výmyslem scénáristů, jak to asi mohlo proběhnout". Film byl pro mne velkým zklamáním, především postavou pana Sudda, který neměl šmrnc bytosti, se kterou nechcete být ani v jednom městě, natož v jednom autě, dále samotným Darrenem atd. Některé postavy, které nemají v původní předloze mnoho prostoru, protože nejsou pro děj samotný podstatní, zde mají velké role a je jim zcela zbytečně věnován čas, který je odebrán u podstatných jevů a vysvětlení charakterů postav. Upírův pomocník je navíc kompilací téměř tří dílů knižní předlohy. Co bude příště? ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Knižní sérii Darrena Shana znám a četl jsem první tři díly, které se mi hodně líbily. Musím říct, že už dlouho jsem neviděl promarněnější šanci na dobrý fantasy horror. Je mi jasné, že jen málokterá adaptace je lepší románu (ale znám takové - Jméno růže například), přesto způsob vyprávění v tomto filmu je něco strašného... Důležité věci jako prokreslení charakterů a důvody různých konání postav vynechává jako zbytečné a oproti tomu se zaměřuje na nepodstatné hlouposti, kdy hodinu ukazuje Darrenův život doma. Tu první hodinu jsem myslel, že to nedokoukám a radši si půjdu provětrat mozek brokovnicí... Poslední zajímavý upírský počin byl Moonlight. Jediný klad, který jsem navíc začal považovat za klad až přibližně ve třetí třetině filmu (a nebylo to jen tím, že vypadá spíš jak šílený klaun, než upír), je John Reilly. Největším mínusem je prakticky všechno ostatní. Nevyužití známí herci, nadužívaní neschopní herci v hlavních rolích, nepochopitelný děj, nuda a zdlouhavost, vizuální stránka podobná Sestřičce Stefanii... Nevyžaduju ani nemám rád ďábelsky rychlý střih a barevné filtry na každém kroku, ale tady je výprava méně nápaditá, jak v nějaké dětské inscenaci ČT za největší krize... A celkově to je hrozná nuda. Jestli má být další díl (neřku-li čtyři), tak ať to dostane někdo, kdo si s věcí pohraje a vypiplá... Ne neschopný idiot, jehož nejúspěšnějším počinem je kriplovská nechutná komedie pro jiné idioty. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Money, money, money... tady trošku chybí. Veliká škoda, potenciál to mělo slušný a i herci nejsou vyloženě špatní. Takhle z toho vznikla zběsilá jízda rychlíkem, který nikde nezastavuje a neohlíží se za sebou (přesněji řečeno důstojností předlohy), jenom jede, jede a jede vpřed. Můžeme nad tím zoufat, ale s tak omezeným rozpočtem se opravdu zázraky čarovat nemohly. Alespoň že to trochu disponuje vtipem, ubíhá to rychle a celkově se to dá na sobotní odpoledne strávit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Geniální John C. Reilly je jednoznačnou ikonou tohoto monstrózního guláše potvůrek z Hellboye dvojky a příšerek ze StarTreku. Najdou se tu i bráchové Yody ze Star Wars a hlavně upíři, jejichž rychlost by jim i ti z Twiligt záviděli. Vypadá to na slušný rozjezd k seriálu, ke kterému si najde cestu spíše menší publikum. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama