Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (370)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám pan Weitz konečně Doprcal k docela kulantnímu filmu! Hravá sbírka bizarností v čele s neholenou paní Hájkovou a Dívkou s ocasem přinutí nejednoho úchyla strčit si během produkce ruku do rozkroku a velkoryse odpustit castingu ty dvě nezletilé homoklády v hlavních rolích! Takže po příjemně strávených stoosmi minutách nezbývá než vřele poděkovat paní Majerové, že byli Patyzón a jeho bojůvka emovlkodlaků zrovna zaneprázdněni vytím na Nový měsíc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obstojně natočená, ale otřesně otravná dětinská báchorka. Nevím, jakým stylem vypráví kniha, ale mně osobně by se více zamlouval jakýkoli jiný způsob zpracování daného příběhu, než tento pubertálně povrchní. Navíc podobné přepálené fantasy, v nichž se může stát v podstatě všechno, protože neexistují žádná pravidla, mě štvou všeobecně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neznám knihu, ale uznávám, že tenhle film není vůbec žádná hitparáda. Každopádně začátek je skvělej a za něj klobouk dolů. Představil mi takové panoptikum zrůd, že nad nimi chvíli zůstával rozum stát. Pak se ale rozjel naprosto klasicky průměrný příběh a veškerá kvalita šla dolů...do průměru. Každopádně bylo fajn vidět zase nějakou tu snahu o fantasy. Určitě to mělo svoje kouzlo. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna oddychovka nie len pre deti a nastrocnych. Cakala som ovela vacsiu katastrofu, ale dostalo sa mi vtipu, par skvelych trikov a celkovy dojem z filmu je naozaj pozitivny. John C.Reilly je pre tuto ulohu ako stvoreny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem já. Jmenuji se Darren Shan a tohle je můj příběh. A věřte mi, že to že trávím tolik času v rakvi, jsem fakt neměl v plánu. Asi jsem prostě dítě štěstěny.... Upíři jsou v módě. I já je mám rád. Minimálně od časů Lestata a Louise. Krásně bizzardní cirkus s monstry typu vlčí muž, obnovitelná žena a růžové auto s SPZ: O.SUD, dají Darrenově cestě ke šťastnému a produktivnímu životu jiný směr. Ale všechny ty veselé zvrhlosti vedou k tomu hlavnímu: válce mezi upíry a vampíry a souboji mezi kamarády. A tady začíná upíří pohádka ve stylu Stmívání – jen méně romantická – uvadat. Ze zajímavého příběhu je obyčejný cajdák pro děti. Nebo jen pilot k možná zajímavému seriálu? Neškodné a čím jste mladší, tím to pro vás bude zajímavější. Rodinný upírský film. Není lepší pustit se do Addamsových? Začíná svítat. Jmenuji se Darren Shan a nejen že s monstry žiju. Jsem jedním z nich.... PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Slušne natočené, príjemne a zábavné spracované dobrodružstvo s kopou zaujímavých príšer.... Aj napriek niektorým nie moc vydareným scénam som dobre bavil, takže 70%. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Pobaví, leč nenadchne. Na zkrácení večera tak akorát, ale je hromada lepších možností. A rozhodně i horších. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak na tohle jsem se fakt tesil a kdyz se na neco hodne tesim, dopadne to vetsinou tak, ze to je opruz. Ale tentokrat nastesti ne, naopak me to prijemne prekvapilo. Docela originalni upirskej pribeh, kterej si sice vytvari vlastni mytologii, ale narozdil treba od Stmivani s timhle nemam nejmensi problem a je to proste originalni tim spravnym zpusobem. Navic je celej dej zasazenej do vesnicky zrud, takze je porad na co se divat, cemuz taky pomaha fakt, ze to je skvele a stylove natoceny a se solidni hudbou. No a i kdyz je film, aspon pro me, hodne cerna komedie, vetsinu casu ma taky docela obstojnou hororovou atmosferu. Co se tyce hercu, Reilly je v roli upira prekvapive charismatickej a hodne me pobavil upir Dafoe, kterej vypada jak vyschlej homous z minulyho stoleti a je desna skoda, ze nema vic prostoru. Je sice fakt, ze to je misty lehce detinsky, ale srat na to, kdyz je to tak skvela zabava. Rozhodne to chce druhej dil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Knižní sérii Darrena Shana znám a četl jsem první tři díly, které se mi hodně líbily. Musím říct, že už dlouho jsem neviděl promarněnější šanci na dobrý fantasy horror. Je mi jasné, že jen málokterá adaptace je lepší románu (ale znám takové - Jméno růže například), přesto způsob vyprávění v tomto filmu je něco strašného... Důležité věci jako prokreslení charakterů a důvody různých konání postav vynechává jako zbytečné a oproti tomu se zaměřuje na nepodstatné hlouposti, kdy hodinu ukazuje Darrenův život doma. Tu první hodinu jsem myslel, že to nedokoukám a radši si půjdu provětrat mozek brokovnicí... Poslední zajímavý upírský počin byl Moonlight. Jediný klad, který jsem navíc začal považovat za klad až přibližně ve třetí třetině filmu (a nebylo to jen tím, že vypadá spíš jak šílený klaun, než upír), je John Reilly. Největším mínusem je prakticky všechno ostatní. Nevyužití známí herci, nadužívaní neschopní herci v hlavních rolích, nepochopitelný děj, nuda a zdlouhavost, vizuální stránka podobná Sestřičce Stefanii... Nevyžaduju ani nemám rád ďábelsky rychlý střih a barevné filtry na každém kroku, ale tady je výprava méně nápaditá, jak v nějaké dětské inscenaci ČT za největší krize... A celkově to je hrozná nuda. Jestli má být další díl (neřku-li čtyři), tak ať to dostane někdo, kdo si s věcí pohraje a vypiplá... Ne neschopný idiot, jehož nejúspěšnějším počinem je kriplovská nechutná komedie pro jiné idioty. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Upírova pomocníka můžete nesnášet. Aby vás na diskuzních fórech internetu brali vážně, možná ho dokonce musíte nesnášet. Je to jednoduché, je to snadné a je to pochopitelné, protože na tomhle filmu se chyby hledat nemusí - jsou vám naservírovány na stříbrném podnosu. To ale nic nemění na tom, že v něm něco je. Něco, za co ho v koutku duše můžete mít docela rádi, i když o tom zřejmě nikomu neřeknete. PS: Už jen to, že John C. Reilly hraje uvěřitelně roli upírského mastera je chválihodné. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dětská pohádka pro dospělé aneb cirkus plný monster. Selma Hayek s vousama a John C. Reilly jako vampirus lektorus. Pouze průměrný film, který ničím zvláštním ani novým nevyčnívá z řady podobných filmů, které jsou zpracované podle zajímavých knižních předloh, ale špatně herecky obsazené s použitím dosti laciných triků, což filmu ubírá nemalé procento z celkové kvality. Zajímavá monstra, občasné lepší scény i podařený vtip. Celková vyumělkovanost na odpočinkový film stačí, přesto nějak výrazněji nezaujme. Případné pokračování by mohlo být zajímavé. 50 % ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla ve třinácti letech a kromě dobrého pocitu si z ní nepamatuji nic víc. Což ale ničemu nevadí, protože u tohohle filmu se dá lamentovat nad spoustou jiných věcí než jen nad pohřbením dobrého (nebo minimálně slibného) námětu. Ačkoliv od scénáře Briana Helgelanda bych čekala mnohem víc, dřív alespoň uměl dodržovat pravidla dramatického oblouku. Ta se zase nemusí nutně dodržovat pořád a pěkné porušení může být krásný zážitek, ale tohle je film, který by nutně potřeboval zapracovat na plot pointech. Asi bych na světlo vytáhla rčení "pýcha předchází pád", protože je příliš očividné, jak tvůrci spoléhali na to, že se z filmu stane populární frančíza a oni dostanou píseček na hraní v podobě dalších filmů, takže si ty zajímavé věci nechali na potom a tady se řeší jedno a to samé dilema pořád dokola a ani se nedořeší. Ani ten stylizovaný humor si moc dlouho neudrželi a to je věčná škoda. Nikdy bych nevěřila, že se dočkám časů, kdy John C. Reilly hraje cool akčního hrdinu. (A také bych nevěřila, že je mu teprve teď padesát, osobně jsem tak nějak žila v domnění, že je mu padesát už posledních dvacet let, což z něj dělá ideálního představitele upíra.) Kvůli nedostatečně charismatickým chlapečkům v hlavních rolích (nevěřím jim ani, že by byli schopni v noci utéct rodičům, natož že by bojovali jako muži a rozpoutávali válku v čele vojsk) byl pro mě hlavní hrdina on (JCR) a v několika momentech mě upřímně pobavil. Další věc, která ze začátku vypadala sympaticky, byl pokus o výtvarné ladění ve stylu Střihorukého Edwarda, kdy jsou pasteloví "normálové" postavení do kontrastu s temným a strakatým světem netušeného undergroundu, ale na výsledné celkové estetice je patrné, že ji nevytvářel nikdo s opravdovým výtvarným cítěním a tak se tahle složka utopí v nevýrazném kýči. Abych to shrnula, na špatné filmy se většinou dívám s velkým zalíbením a bavím se představami, jak bych je sama přeskládala a upravila, aby v mých očích dávaly smysl. Tady jsem kromě postavy "upíra smutného klauna" nenašla nic, s čím bych chtěla pracovat, a to je po čertech špatná vizitka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle jednou vkráčel do půjčovny, za pultem Mr.Tall Watanabe s hlavou až ke stropu a já na něj, jestli by mi nedoporučil nějaký film. A on spustil, že tu má novinku, v které za něco stojí jen úvodní titulky, jinak je to prý nezáživný teenage horor bez nápadu, vzrušení, s akcí schovanou pro jistotu ve tmě a se zoufalými výkony adolescentních herců a jestli si ho nechci půjčit. No, jak mě to vylíčil, chtěl jsem říct ne, ale on se vztyčil na nohou, až narazil čelem do reklamního poutače v podobě lepenkového upíra v rozpuku Pattinsona, výhrůžně se na mě podíval a pravil hlubokým hlasem: „Say YES!“ Nechtěl jsem dělat problémy, tak jsem si to vzal a musí se mu nechat, že fakt nekecal. Později jsem zjistil, že režisér Weitz je spojen s American Pie a to mnohé vysvětlilo.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Předložené universum, premisa, její zákruty a rozvržení sil (pravidla světa a jeho krvavá historie, proměna hlavního hrdiny, jeho předurčenost stát na jedné straně ze dvou znesvářených stran proti nejlepšímu příteli) a především uspořádání výše zmíněného mají vlastně velký potenciál vytěžit z knižní předlohy mnohem víc než jen teenagerovsky tupoučkou podívanou (např. stonásobně větší než obdobné Twilight), přesto právě jí ve výsledku první díl je. Hodnotné dějové prvky se nesou jen v náznacích, casting je otřesný (John C. Reilly coby hrdinův upírský mentor platí za castingový omyl roku, tahle role by snesla herce v hrdinově „věku“ – viz. výborný Godric v True Blood), totéž platí o vizuální výbavě a mdlé režii. 5/10 ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Pokud by se toho ujmul dobrý scénárista a trošku to rozvinul, byl by z toho koukatelný seriál na pokračování, jako byly seriály na televizním kanálu Supermax v devadesátých letech minulého století (např. Bojíte se tmy?). Z traileru to vypadalo na vtipnou podívanou z upírského prostředí. Ale nakonec vám film doslova pije krev a vy prosíte o milost, aby už konečně došlo k rozuzlení. Jenže to pořád nepřichází a nepřichází... A ani nepřijde, protože to evidentně bude filmová trilogie. Aspoň mám jasno, na další díly už se nemusím dívat. Protože dobro vždy vyhraje nad zlem. Nebo ne? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo z filmu sršalo pozitívne bol pomerne rýchly spád príbehu a charizma postavy Lartena Crepsleyho, ktorého John C. Reilly vystihol úplne skvelo. Inak je všetko na podpriemernej úrovni. Ostatné charaktery postáv sú absolútne nevyužité a niektoré úplne zbytočné. Uvidíme, či bolo potrebné uvádzať ich na scénu, teda ak sa vôbec dočkáme pokračovania. Paul Weitz nielenže nevie poriadne rozložiť tempo a feeling celého príbehu, atmosféra takmer žiadna, ale nevie si ani len stanoviť priority, ktoré by mali rozhodnúť ktorým smerom sa bude vlastne celý príbeh uberať. Medzi áčkovým a béčkovým typom filmu je niekedy veľmi tenká hranica a ich kombinácia len málokedy prinesie ovocie. Paul Weitz na to, aby túto vec správne odhadol jednoducho nemá. 40%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

To už naozaj nevedia vymyslieť nič originálne? Po 20tich minútach bolo jasné ako to skončí. Ten film je skazený mix Blada a Jumanji s efektami na úrovni animákov od Walta Disneyho, a keď k tomu pridáme ešte motív pavúkov + Willema Dafoe, cítiť tam ten vplyv Spidermana :D Filmy o upíroch mám rád, ale toto ma sklamalo. ()

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama