Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak nečudujem sa, že tento film nemá pokračovanie i keď mna samého troska zaujíma ako to celé skonči. Hádam niekedy sa pozriem aspoň na knihu. Tento film rúca všetko, čo sme vedeli o upíroch a že sa delia na upírov a vampírov som sa dozvedel až tu. Ja som si vždy myslel, že je to to isté. Najviac zaujímavé na filme bol cirkus Freaks, niektorí jeho členovia boli veľmi zaujímavý a trikovo dobre stvárnení. Žiadny upírsky horor sa nekonal, taká upírska rozprávočka pre väčšie deti. Žiadna atmosféra, len sem-tam cintorínske napätie. Josh Hutchersona mám docela rád, ale tu mi neskutočne vadil. A to matrixovské stvárnenie ich rýchlosti, bolo na mna už nejako veľa. Slabé 3*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Typově i kvalitativně podobná pitomost jako Čarodějův učeň. Fajn efekty, známé tváře, děj pro děcka nebo dospělé ignoranty. Jako fantasy jednohubka určitě v pohodě, což je ale smutné. První polovina filmu se mi líbila hodně, druhá už byla podprůměrná. Rozhodně šlo na aspoň nějakém vyvrcholení zapracovat. 60% ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Money, money, money... tady trošku chybí. Veliká škoda, potenciál to mělo slušný a i herci nejsou vyloženě špatní. Takhle z toho vznikla zběsilá jízda rychlíkem, který nikde nezastavuje a neohlíží se za sebou (přesněji řečeno důstojností předlohy), jenom jede, jede a jede vpřed. Můžeme nad tím zoufat, ale s tak omezeným rozpočtem se opravdu zázraky čarovat nemohly. Alespoň že to trochu disponuje vtipem, ubíhá to rychle a celkově se to dá na sobotní odpoledne strávit. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Knižní sága Darrena Shana není žádné literární veledílo. Je z ní ale silně cítit opravdová láska k žánru i k postavám a je plná emocí, takže umí pohltit, díky čemuž je hodně zábavná. Vampire's Assistant je přesný opak. Je to mizerné zpracování, skládající se z několika výjevů z knih/y, které dohromady působí hrozně zmateně. Samotný Darren a jeho nemesis jsou dva nesympatičtí volové bez charisma, jejichž osud bude každému totálně u prdele a ani Hayek, ani Reilly to už nezachrání. Pár dobrých nápadů (a pěkná Okta a Harkat:) proti nulové chemii těžko uvěřitelných postav, téměř žádným emocím, slabé atmosféře a něčemu jen vzdáleně připomínající fungující scénář. Takhle ne. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Pokračování z toho čiší na sto honů. Je to okaté, až to bolí, ale přesto se Upírův pomocník od přípravy půdy pro pokračování místy i odtrhne, a pak je i kouzelný. Upřímně mi nesedí některé postavy z podivného cirkusu, ale jinak jsem docela příjemně strávila 108 minut. Obrovským, opravdu obrovským překvapením byl pro mě John C. Reilly. Příjemný film, který pod slupkou fantasy a odlehčeného světa občas skrývá i zajímavé rozporuplné vztahy. Bohužel je to až moc jednoduché a možná i zaměřené na mladší publikum. Trochu vtipu, kreativity a pohrávání si se zápletkou by filmu neublížilo. Takhle je to takový průměr. PS: Zapamatovat si....Josh Hutcherson...padouch i sympaťák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)
  • Gavner Zurč (Willem Dafoe) vypadá ve filmu starší než Larten Hroozley (John C. Reilly). Měl by však být mnohonásobně mladší, jelikož Larten vychoval Gavnera od útlého dětství a po dovršení dvaceti let ho zasvětil krví. V té době bylo Lartenovi něco kolem stovky. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama