Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Marino je floridský stavební dělník, který se nyní musí začít rvát s osudem jako nikdy dřív. Jeho žena Mary trpí schizofrenií a začíná se stávat nezvladatelnou, čímž strádá především jejich malý syn Chris, který se kvůli matčině chorobě stává terčem posměchu ze strany svých spolužáků. A poté, co je Mary hospitalizována, zůstává chlapcova výchova už jen na jeho milovaném otci. Jejich ještě větší sblížení je nevyhnutelné, ale i tak se John rozhodne uskutečnit něco, kvůli čemu se Chrisova situace značně zhorší. John začne na své zahradě stloukat dřevěnou loďku, čímž si vyslouží posměch okolí. Nikdo kromě Chrise a Johna ale nedokáže pochopit, že jak stavba bárky, tak chlapcova záliba v tričkách a v našívání záplat jsou jen cestou, jak se vypořádat se strachem o milovanou a blízkou osobu, která zatím leží s nejasnou budoucností v nemocnici. Jejich příběh, který v roce 2006 zachytil režisér a scenárista Joseph Greco, je křehkou, poetickou a něžnou studií života ve stínu nemoci, o níž většinou pořádně nikdo nic neví, a přesto jí sám může kdykoli podlehnout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zvláštnym sposobom nevzrušivé, až televízne spracovanie príbehu, ktorý žiaľ nevytažil ani zo zaujímavého hereckého obsadenia. Neškodná kulisa k presádzaniu kvetov v nedeľu poobede. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008: Ačkoliv maminka hlavního hrdiny Chrise trpí schizofrenií, nejedná se o nijak dramatický snímek. Spíš nám nenásilný způsobem umožňuje nahlédnout do světa, který je většině lidí neznámý. Světa lidí, kteří žijí s psychicky narušeným člověkem. Co je charakteristické pro jednotlivé postavy? Maminka maluje obrázky, protože, když maluje, neslyší hlasy. Tatínek na zahradě před domem stlouká ze dřeva loďku, a proto je okolím také považován za blázna. Chris trpí za oba(před spolužáky) a jinak celé škole navrhuje a přešívá trička s pomocí záplat...Film velice milý, poetický a nakonec též docela pohodový. ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Od tohoto nenápadného amerického snímku jsem prakticky nic zvláštního nečekal. O to víc jsem rád, kolik se podařilo do něj vměstnat pozitivních emocí a energie, i přes veškeré nepřízně osudu, jimž musí hlavní představitelé čelit. Mé hodnocení mohlo být ještě vyšší, kdyby konec nepřišel tak náhle a nevyzněl do ztracena. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama