Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Není divu, že Drew Barrymore je bisexuální. Téměř všechno s výjímkou Donnieho Darka (díky za něj, Drew!), do čeho za posledních jedenáct let vložila své peníze, nějak souvisí se seriálem Charlieho andílci, kde zářila Farrah Fawcett. A ta má určité schopnosti, které nám byly předvedeny (v jinak špatných) Runaways od Florie Sigismondi. Farrah byla v jednom díle Andílků hvězdou stejného dívčího show na kolečkových bruslích, jaké sledujeme ve Vyfič. Nevím, zda Drew v nějakém interview inspiraci Andílky zmiňovala, ale já jsem byl v dětství úplně stejný fanda toho seriálu jako Barrymorovic holka, takže vím své. Ten díl byl nezapomenutelný, a myslím, že kdyby ho nebylo, nebylo by ani Vyfič. Jinak je to docela špatný a zároveň milý film, což může jít dohromady. Zajímavé a hodně matoucí je určovat dobu, v níž se Vyfič odehrává. Zpočátku vás nejspíš ani nenapadne, že by to nebyla 70. léta, později už to není tak úplně jasné a nakonec, když se postavy začnou bavit o webových stránkách, je zmatení úspěšně dovršeno. To byl ale nejspíš jen jakýsi Drewin postmodernistický záměr. Stejně jako Runaways, je to vlastně o tom, jak si holčičky hrajou. Holčičky jsou jakoby zlobivé, ale říká se, že kdo si hraje, nezlobí. A tak nakonec působí i oba ty filmy. Neškodně. Jen Vyfič se točí kolem trochu jiných kultů. Kdyby byly scény z bruslařské show (závodů/zápasů) trochu efektnější (snaha určitě byla, ale možná to nešlo - kdo ví) možná bych zvýšil i hodnocení. V případě obou zmiňovaných holčičích filmů mohu hovořit o vysokém potenciálu, který v mých očích nedošel zdárných výsledků. Mimochodem, po dlouhé době jsem zase viděl Tuesday Knight, zapomenutou zpěvačku a herečku z 80. let, která na sebe kdysi vzala neutáhnutelné břímě náhrady za Patriciu Arquette v sérii A Nightmare on Elm Street (a k čtvrtému pokračování také nazpívala písničku). Možná se pletu, ale s Drew Barrymore bych si docela rozuměl. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku až do konce! Síťované punčochy, eyeliner, tetování a barevné vlasy-to je moje, ale tady to všechno funguje spíš jen jako lákačka pro někoho, kdo se rád podívá na rádoby drsňačky. Co se týkalo neshodů Bliss s rodiči a jejího osobního života, tak mě to ještě docela bavilo (hádky alias"tetované dívky si těžko hledají práci"mi jsou známé a snadno jsem se s hlavní hrdinkou ztotožnila), ale celou dobu se tam nic neděje, je to dělané podle klasické šablony filmů, kde se chce nějaký teenager věnovat plnění svého snu, ale jeho rodiče mu to nechtějí dovolit..Utahané dialogy, nudné derby (ne,prostě nikdy nebudu nadšeně jásat u žádného sportu)a neustálá kontrola času. Ellen je dobrá herečka, ale tady se o žádném výkonu mluvit nedá. Fandila jsem jí jedině, když s těmi svými strašnými vlasy na začátku něco udělala a obarvila je na modro:-)Ani si nejsem jistá, za co dávám tak "dobré"hodnocení. Šíleně přeceněná podívaná, bohužel.. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašnej nářez! Uvěřitelné a CIVILNĚ napsané a zahrané postavy, všudestříkající styl, dobrá nálada a parádní hudba a mezi tím vším proplouvá drobounká a slaďounká Ellen Page, která si s každým novým filmem říká o nějakou hereckou cenu tak hlasitě, že se divím, že ještě nedostala Oscara.. Drew Barrymore každopádně nemálo překvapila... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem tipovala sedesatky. Pak sedmdesatky. Posleze jsem slevila na osmdesatky. A pak jsem uvidela YouTube a doslo mi, ze americky zapadakov a spravne vybrana clona umi nevidane. Brusle leti tryskem vpred, cas leti tryskem vzad a ja poletim tryskem znovu. Protoze jsem maniak do brusleni. Protoze me bavi travit cas s Ellen Page. Protoze Drew Barrymore nebyla takhle roztomila od E.T. Protoze hazim klice do obili. 90 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle bruslení nejsou žádný taneční, ale kontaktní sport pro holky, který mají koule (nebo si je chtějí nechat narůst)..... Humor sice útočí na ,,nejnižší pudy“, jako je mlácení či vrážení na dráze, ale nejsme ve filmovém klubu. Votravou jsou romantický chvilky patřící spíš do Románu pro ženy. A přestože u mě převládá (asi) pocit spokojenosti, víc jak 3* nedám. Jako by se D.Barrymore totiž stále nemohla rozhodnout, jestli chce natočit komedii, romantiku nebo sportovní film. Možná to není až tak přesně řečeno, ale prostě jako chlapovi mi tam něco chybělo. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem romantik na bruslích. 2.) Mám rád ,,řežbu“ jídlem.. 3.) Chystám se zdrhnout z vesnice do města. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Klopená dráha byla pro natáčení zapůjčena od týmu Red Dirt Rebellion Rollergirls z Oklahoma City. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama