Reklama

Reklama

Vynálezce, jeho neteř, vnučka a policista cestují do budoucnosti, aby se postavili na odpor Dalekům, mimozemšťanům, kteří dobili Zemi. (Netflix)

Recenze (16)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč jsem se u tohoto filmu vcelku nudil…u tohoto typu filmů je jasné, jak to dopadne. Ale i tak pro mne není problém se nechat dějem unést. Tady jsem byl ale pouze externí pozorovatel, postavy mne vůbec nezajímaly. Dr. Who je ztřeštěný vědec, ale ne tím správným způsobem, tady je spíše senilní a legrační, jak postava z některé z her Járy Cimrmana. Dalekové sice ovládli celou Zem, ale nechápu jak, jsou úplně nemotorní a neschopní. Nezajímavý soupeř. Spíš pro děti, aby se nebály:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vlastně možná i lepší, než první film, ale o několik řádů horší, než předloha. Zábavné béčko, kterému tentokrát nekraluje Cushing, ale báječný Bernard Cribbins (nechť odpočívá v pokoji), jehož postava táhne celý film. Vzestupná kvalita daleckých remaků je tady znát, ale radši si pusťte originál, protože tohle si jde svou vlastní cestou, kterou nastavil už minulý film. Je to prostě typická sci-fi produkce 60. let, pro fanoušky DW je to zajímavé z mnoha důvodů, jinak to ale nemá moc šancí zaujmout. 65%. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než "první" díl. Tentokrát už je lidstvo zdecimováno, a i když podrobení je tu (jak jinak) zobrazeno velmi naivně, film je v některých místech opravdu napínavý (jakkoliv o jeho štastném a blbém konci vzhledem k inteligenci nepřítele ale hlavně stylu vyprávění a možnostem scénáře této série netřeba polemizovat). ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Naivně zábavné nízkorozpočtové scifi jednoznačně cílené na tehdejšího dětského diváka. Do kánonu Doctora Who to nezapadá a pobaví spíš jen fanoušky filmových kuriozit. Odsýpá trochu rychleji než první díl, ale žádný zázrak. Ale aspoň tam Dalekové řvou skoro pořád "exterminate!", v jedničce mi to dost chybělo. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než předchozí díl, ale oproti první části, tu je alespoň pár změn (ať už úmyslné či ne), takže to není úplně strojový přepis původního Doktorovskýho příběhu. Asi nejzajímavější změnou (spíše z pohledu nových serií) je postava strážníka Toma, kterého hraje Bernard Cribbins, jenž v obnovené řadě hraje postavu Wilfreda Motta. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • V případě kasovního úspěchu filmu byli autoři ochotni uvažovat i o produkce třetího Dalekovského příběhu "The Chase", to se však nestalo. (PanCitron)
  • Jedná se o filmový remake druhého příběhu z druhé série Doctora Who s názvem "The Dalek Invasion of Earth". (PanCitron)

Reklama

Reklama