Reklama

Reklama

Své minulosti neutečete… Matthew McConaughey a Jennifer Garnerová zazáří v romantické komedii o nenapravitelném sukničkáři, kterému se jednoho dne zjeví strýček Wayne, který miluje party a noční život. Spolu s ním však přicházejí duchové bývalých přítelkyň… Fotograf celebrit Connor Mead (Matthew McConaughey) miluje svobodu, zábavu a ženy… přesně v tomto pořadí. Connor moc dobře ví, že svobody je nutné umět si vážit. Užít si a zmizet, to je jeho celoživotní krédo, kterým se také značně liší od svého bratra Paula, jenž vždy slyšel spíše na romantiku a momentálně plánuje svatbu. A právě tato svatba změní Connorovi život. Nejen, že se pokusí, v souladu se svým přesvědčením o škodlivosti monogamie, obřad překazit, ale navíc na oslavě narazí na dívku, které se jako jediné podařilo zlomit Connorovi srdce - na lásku z mládí Jenny (Jennifer Garnerová). Navíc na svatební party potká ducha svého zesnulého strýčka Waynea (Michael Douglas), který byl vždy jeho velkým vzorem ve svádění žen. Toto setkání však není náhodné, strýček mu přináší důležitou zprávu od jeho bývalých přítelkyň a Connorovi se tak možná konečně otevřou oči... (HBO Europe)

(více)

Recenze (381)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zívačka, která je tak ledabyle sepsaná, že do ní duchové, flashbacky a fantazie můžou vcházet kdykoliv a jakkoliv, bez pevnějšího vnitřního řádu. Ale důchodcovská verze Breckina Meyera a zkratka přes zasněžený les alespoň poctivě rozšířily seznam největších WTF sezóny. To není málo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

On je to takovej klasickej cukrovar, postupně se přidává na cukru až se člověk tý sladkosti úplně lekne. Začátek nemá chybu a Matthew dávající kopačky třem holkám na ráz se okamžitě stává miláčkem šílejícího publika, ovšem zleva utočí Jennifer, pozor jde Matthewu po citech a následuje první tvrdý faul Matthewa. Matthew však vstává oklepe se i dál utočí na divákovu bránici, ale co to, soupeř z družstva romantiků zcela proti pravidlům povolává do boje tři duchy nemající ani kapku smyslu pro humor a Matthew dostává jeden úder za druhým, na hřiště vlítává Michael a ač z družstva romantiků pomáhá svým vtipem Matthewovi na nohy, ale najednou opět přibíhá Jennifer a dává vtipu jeden smrtící úder za druhým. Zápas vyhrává na body romantika, ale Matthew bojoval o divákův úsměv jak lev a zaslouží si naše uznání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh je klasická romantická komedie střihnutá se sladkým nadpřirozenem, což je blbý až hanba. A ono se v tom i přesto objeví tuna známejch herců, kteří to ale naštěstí ještě dokážou vytáhnout z té žumpy. Nejlepší je na tom určitě moje milovaná Emička, která vlastně vůbec jako Emička nevypadá. Ona ve skutečnosti v tom filmu vůbec nevypadá jako hezká holka. No, ale i tak se to přežít dá. Samotný film o sobě nic nenabídne. Legrace jsem si moc neužil, ale mělo to takovou tu tradiční kostru, která na zkouknutí při nedělním povalování u gauče docela ujde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,250,026Tržby Celosvetovo $102,512,802Tržby za predaj DVD v USA $23,280,270 //počet predaných kusov 1,485,937 ║ Klasická tuctová záležitosť o spytovaní svedomia, ktorá nemá čím prekvapiť ani ničím extra pobaviť. /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ale no, zase az take zle to nebolo. A nech to znie akokolvek otrepane, niektori z nas by naozaj potrebovali podobny wake-up call. Keby bolo obsadenie ine, urcite by bola hviezda nizsie, ale za cholericku a ujacanu Sandru, nechutne slizkeho Matthewa, povabnu Jennifer a neuveritelne sarmantneho a sexistickeho Michaela davam o jednu viac. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Welcome to the Freakshow...Marku, ty zvíře, co to bereš za scénáře? Za Freaky Friday jsem te zbožnovala, za Just like heaven obhajovala před početnou sortou odpůrců, ale za Bejvalky tě nejspíš pošlu leštit boty- polepšení Casanovy skrz jedinou čistou dětskou lásku je klišé samo o sobě, ale dobře tvarovaný Matt a uber-roztomilá Jennifer by to vzájemnou chemií uhráli na přijatelnou remízu. Nicméně- co ten šílený svatební pár- ženich pod pantoflem a hysterická nevěsta? Ty šílené družičky, které vykazovaly znaky nesvéprávnosti? Ty průvodkyně po postelové minulosti ? A další podivné postavičky a ona sci-fi zápletka v čele s Míšou Don Juanem Douglasem? Bizarní, praštěné prvoplánovostí a stupidní- víc, než je v romantické komedii nutné. Proč tedy mířím tak vysoko? Protože já a Jen jsme už od Alias nejlepší kamarádky. 5/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Ghosts of Girlfriends Past - All Too Much ,2. Hush - Gavin Rossdale ,3. Got a Lot of Love for You Baby - The Ralph Sall Experience ,4. Keep on Loving You - Reo Speedwagon ,5. You Can't Hurry Love - The Ralph Sall Experience ,6. Ladies Night - Kool & the Gang ,7. Safety Dance - Men Without Hats ,8. Yeah (Dream of Me) - All Too Much ,9. Holding Back the Years - Simply Red ,10. Sleep - All Too Much ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mark Waters = ghostbuster. Jinak si nedovedu vysvětlit, že podruhé zatíná romantický drápek do nadpřirozena a zase to funguje. Záchvaty smíchu a upřímné dojetí pravidelně naskládané za sebe, prvotřídně složený soundtrack a McConaughey definitivně vyzrálý do charismatického vtipálka. Překvapení roku a šokovaných 85% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ustlal sis postel a musíš ojet všechno, co ti do ní vleze." Kdyby mně skákaly dívky do postele s takovou pílí jako cynickýmu plniči kondomů spermatem Connorovi Meadovi, tak bych asi taky nepřemýšlel o nějaký životní změně. Jenže já jsem vždycky uměl holku dostat do postele jen vydíráním, soucitem nebo pod hrozbou střelný zbraně, takže jsem šťastně ženatej a sledovat playboyovu proměnu v budoucího nudnýho taťku mi nedělalo úplně dobře. Směr příběhu totiž s přehledem odhalí i pravidelný sledovač venezuelských telenovel, ale každý filmové políčko zachycující penisem myslícího strejdu Waynea stálo za prozkoumání ze všech světovejch stran. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozné (až na ten jeho kec na konci u auta, ten byl nesnesitelný). Sice mi k sobě hlavní dvojka moc nejde, ale to nevadí, protože tady zase toho cukrování není natolik, aby to mohlo začít vadit. Je to koukatelný film, třeba na cestu z Prahy do Brna. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie, ale mou pozornost to udrželo a párkrát jsem se uchechtl. McConaughey tomu dost pomáhá. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film s nejhorším castingem za poslední roky. McConaughey otravný, Garnerka nesympatická, družička Lacey Chabert na zabití a ťulpas Breckina Meyera k uzoufání nudný... k tomu scénář nedávající skoro žádný smysl, zombie-Douglas a humor, jenž může bavit snad jen úplně nenáročné (anebo dementní) diváky. Waters má na víc. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Bejvalek se nezbavíš je nepovedený pokus o romantickou komedii, který připomíná spíše předžvýkaný hamburger bez přidané omáčky. Respektive omáčky je zde hodně, ale to nejdůležitější chybí. Dickensova Vánoční koleda se v tomto případě stala nosným pilířem, pro vyprávění o jednom nenapravitelném patologickém holkaři Connoru Meadovi. Jediná opravdu skvěle fungující ingredience na tomto kočičko-pejskovském dortu je Jennifer Garner. Obsazení Michaela Douglase coby osobního poltergaista hlavního hrdiny je snad opravdu špatným vtipem. A o Clouseauovské roli Matthew McConaugheye bych se raději nezmiňoval. Natočit noční putování po zákoutí minulosti na křídlech manželského lože za doprovodu ducha jedné z bejvalek, takovým bezkrevným způsobem si snad doopravdy zaslouží metál. PS: má rada zní: pusťte si raději Švankmajerovo Zamilované maso - tolik romantiky na ploše jedné minuty se jen tak nevidí. A v případě, že už jste tento k dokonalosti vypilovaný skvost viděli, Vám třeba spraví náladu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matthew Mcconaughey je velkej borec a tahle poloha nebeského klátiče mu vždycky seděla celkem přesvědčivě. Tahle komedie hladce zapadla v jeho bohaté kinematografii, ale řekl bych, že je to jedna z těch lepších. A Michael Douglas je vyloženě boží a vyvažuje mou nenávist k Jennifer Garner. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey - (Connor Mead) +++ Jennifer Garner - (Jenny Perotti) +++ Michael Douglas - (Strýko Wayne) +++ Breckin Meyer - (Paul) +++ Lacey Chabert - (Sandra) +++ Robert Forster - (Seržant Volkom) +++ Anne Archer - (Vonda Volkom) +++ Emma Stone - (Allison Vandermeersh) +++ Produkcia: Mark Waters, Toby Emmerich, Brad Epstein +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rutinních romancí s komediálními prvky každý viděl moře. Některé jsou profláknuté, že se televize předhánějí, která je nasadí častěji, jindy jde o křeč a nudu. Bejvalky jsou někde mezi tím, ač by z hodnocení tady mělo být patrné, že patří spíš do druhé kategorie. Rozhodně nepatří. Do noty se mi strefily parádně. Bezohledný sukničkář a fotograf polonahých děv Matthew McConaughey se se svými krátkými známostmi rozchází po síti, možná na tom ovšem něco změní blížící se svatba jeho mladšího bratra (jinak tuhle tradici považuje za naivní a zbytečný obřad), kde je i jeho bývalá láska a světice Jennifer Garner. Do toho občas vyskočí duch strýčka-divocha s tváří Michaela Douglase a další duchařské postavy, až se divák bojí, že to tvůrci nemůžou ukočírovat. S přivřením obou očí můžou. I když se děj tříští na slabší i milé epizody. Já chemii mezi ústředním duem vnímal, vkusné dialogy mě bavily. Režisér Mark Waters je jedním z těch šťastlivců, kterému divácký oslík stále třese zlaťáky. Jeho komedie pořád poměrně baví, dojímají a vydělávají. Bejvalky sází na výborné herecké obsazení, trefné dialogy i dojemný dojezd mnoha scén. A prostě každý občas potřebujeme podobný kus odehrávající se pod limonádovou hvězdnou oblohou. Nadhodnocené 4*, ale s ohledem na hodnocení tady i trochu natruc. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Kupodivu tahle americká komedie má na rozdíl od spousty podobných filmů něco do sebe...při náhodném přepínání televize nás vcucla.....Kdyby tohle natočili v Anglii se stejným hlavním představitelem (i Michaelem Douglasem) v trošku jiném duchu s anglickým humorem, klidně bych neváhala dát plný počet. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Verzí Vánoční koledy už jsem viděl opravdu mnoho. Ale že někdy uvidím verzi této povídky, která se nebude odehrávat o Vánocích, to jsem vůbec nečekal. A kupodivu se mi tenhle film hodně líbil. Je to asi i tím, že hlavní hrdina má vše po čem toužím i já, ale on, narozdíl ode mne, po tom netouží, on tím žije. Má úspěšnou kariéru, holek má tolik, že se s nima ani nestíhá rozcházet, a celkově žije bezstarostný, a přitom tak úžasný život. Já nic z toho nemám, a tak jsem uvítal, že jsem mohl s hlavním hrdinou strávit necelé dvě hodiny a představovat si, jaké by to bylo, kdybych byl na jeho místě. Zkrátka tady šel z mého pohledu příběh tak trochu stranou a jen jsem se nechal unášet tím fascinujícím životem hlavního hrdiny a příběh jsem vnímal až jako druhotnou, ovšem nikoliv bezvýznamnou záležitost. Kdyby film totiž neměl zajímavý příběh, asi by mě nedokázal tak nadchnout, a tak v celkovém kontextu tuto romantickou komedii vnímám jako úžasný, a troufám si říci i jako nezapomenutelný filmový zážitek. Jsou zkrátka filmy, které se vám vryjí nesmazatelně do paměti, a tohle zřejmě bude jeden z nich. Za ty pocity a za ten zážitek, které ve mně tento film dokázal vyvolat a zanechat, uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrná, ale na jedno podívání docela stravitelná romantická komedie. Nápad je to celkem dobrej, ale příběhově by to chtělo ještě hodně doštelovat, protože tam je fakt několik hodně logickejch děr, hlavně co se týče těch duchů. Mark Waters ovšem umí přetavit každej nápad minimálně ve film, který příjemně odsýpá a rychle uteče, takže si člověk ty nelogičnosti ani nepřipustí a zde se ani moc dalšího dělat nedalo. Matthew McConnaughey hraje to co vždycky, Jennifer Garner nemá pro jistotu co hrát a Michael Douglas se marně snaží dělat sprostý vtipy. Žádnej zázrak to není,ale na jeden pěkně strávený večer s holkou to docela postačí.50% ()

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama