Reklama

Reklama

Dokonalý únik

  • USA A Perfect Getaway (více)
Trailer

VOD (1)

Cliff (Steve Zahn) a Cydney (Milla Jovovich) jsou mladý pár dobrodruhů, který tráví své líbánky na cestách po nejkrásnějších a nejodlehlejších plážích na Havaji. Při cestách po divokých, opuštěných stezkách si připadají jako v ráji. Když se ale setkají se skupinkou vyděšených turistů, kteří probírají děsivou vraždu jiného páru, začínají přemýšlet o tom, zda by se neměli raději vrátit.
S jistým váháním se připojí k dalším dvěma párům – Nickovi (Timothy Olyphant) s Ginou (Kiele Sanchez) a Kaleovi (Chris Hemsworth) s Cleo (Marley Shelton) – a záhy se situace začne vyhrocovat. Daleko od civilizace a záchrany začíná každý působit jako hrozba a nikdo neví, komu vlastně může věřit. Začíná brutální boj o přežití a z ráje na zemi se stává opravdové peklo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (790)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Snad všem smyslům lahodící dokonalé scenérie, divoká, bujná a místy netknutá příroda. Nevyvážené tempo vyprávění, příliš vyumělkovaný, kdo ví, z jaké prdele vytažený, dějový zvrat. Závěrečná akční dvacetiminutovka, výjimečná hlavně tím, že hlavní postavy konají přesně opačné činy, než na kterých celý film stavěly (Jovovich ve vrtulníku). Herci dobří, pěkná hudba. Na jedno shlédnutí, podruhé bych se k tomu vrátil pouze díky té fenomenální přírodě. 60% s přivřením obou očí. 14 miliónů dolarů(rozpočet)/23 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $15,515,460Tržby Celosvetovo $22,852,638Tržby za predaj DVD v USA $5,483,872 //počet predaných kusov 444,537║ Dobrodružstvo s hustou dávkou napätia, na koniec aj nečakaná hra s divákom, pozerateľný priemer. /60%/ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fantastická pecka a zároveň jedno z největších překvapení roku. Twothy se po sérii propadáků (za které si mohl víceméně sám) pochlapil a natočil famózní thrillerovou pecku, která vypadá, jakoby Hitchcock vstal z mrtvých a odjel si natočit další ze svých klasik na Havaj. Poklidný romantický úvod umě načrtne charaktery, aby se po ne příliš originálním (kdo má nakoukáno, zůstane v klidu) twistu vrhlo na dokonalou závěrečnou půlhodinu, která je (také díky hudbě) naprosto šíleným sprintem plným nadsázky (zaklapnutí lebky) a neutuchajícího adrenalinu. Vyměněnému Zahnovi i slušně hrající Mille to sedne, ale Timothy Olyphant je nadpozemský masér, který si může plácnout s Woodym Harrelsonem pro nejostřejšího ranaře podzimu. 4 a ½. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

WTF hovadina se zvratem vycucaným z prstu. Každý máme rádi příběhy, kdy vypravěč celou dobu naznačuje, kdo je vrah s tím, že čekáme, že to udělal někdo jiný, aby to byl někdo ještě víc úplně jiný. Ale to, jakou pointu tomu nasadil mistr režisér tady, je už trapné. Hlavní herecké duo funguje na 50%. Žena skvělá, muž zoufalý. Další dva páry fungují docela dobře a ten bývalý voják je sympaťák, ale to, jak je film veden a zakončen, je samoúčelné a nesmyslné. Naštvalo mě to. Není to totální brak, přesto docela hovadina. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď jediní štyria užívatelia z mojej topky videli tento film a ohodnotili ho štyrmi hviezdičkami, tak som si povedal, že snáď na tom niečo bude. A bolo. Znova sa teda potvrdil náš spoločný vkus, takže som rád, že sa na ich názory môžem spoľahnúť. 'A Perfect Getaway' je klasický thriller s horrorovými vsuvkami. Ničím neprekvapí, ale určite poteší fanúšikov dusnej atmosféry. Jedno je pravda, že príbeh by sa dal ako celok zhutniť do jednej seriálovej epizódy. Našťastie pohodoví herci pôsobia úplne spásonosne, prekrásne scenária zabudnutého raja na Zemi zase lahodia oku a pohotové hlášky zase uchu. Steve Zahn si znova odbehol popri všetkých lacných komediálnych projektoch zahrať aj vážnejšiu rolu a znova sa mu to podarilo. 75%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní záporná postava používá ve filmu ojedinělou krátkou verzi pistole Colt 1911 tzv. 1911 Compact ráže .45 na sedm nábojů. Schválně si spočítejte výstřely ve filmu, má-li k dispozici jen 2 zásobníky. (c.tucker)
  • Podle slov Nicka, sloužil v Iráku jako "American Jedi", což je vskutku slangový výraz pro elitní jednotky typu "Delta", které "oficiálně" neexistují. (c.tucker)
  • Režiséra Davida Twohyho příběh napadl během dovolené na Havaji. Kvůli vysokým daním se ale tvůrcům na tyto ostrovy nechtělo, takže si museli vypomoci exteriéry Portorika a digitální triky. (Money_too)

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Thor bude drtit kosti

Thor bude drtit kosti

02.06.2009

Komiksová adaptace Thor, kterou pro studio Marvel natočí Kenneth Branagh, začíná nabírat konkrétní tvary. Na scénáři už pracují původně televizní tvůrci Ashley Miller a Zack Stentz (Terminátor:… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Olyphantovy krvavé líbánky

Olyphantovy krvavé líbánky

20.01.2008

Scenárista a režisér David Twohy má slabost pro holohlavé kluky. Proslavil Vina Diesela v Černočerné tmě (a téměř pohřbil jeho kariéru v Riddickovi: Kronice temna) a teď se zakoukal do Hitmana.… (více)

Reklama

Reklama