Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek přibližuje Španělsko 17. století na pozadí příběhu dvou sester, které se snaží, každá svým způsobem, vymezit vůči poměrům v tehdejší společnosti – jedna prostřednictvím knih, druhá tím, že ze sebe dělá hloupou. Komedie vznikla na motivy stejnojmenné povídky, již v době „zlatého věku“, tedy na přelomu 16. a 17. století, napsal Lope de Vega - tehdejší rival Miguela de Cervantese. Živé dialogy, šermířské boje, ale hlavně nádherné kostýmy ve filmu nemohou chybět a oslní jistě příznivce náročných filmových produkcí a adaptací literárních předloh. Manuelu Iborrovi vynesl snímek kombinující konverzační komedii s kostýmní podívanou hned čtyři ocenění na filmovém festivalu v Málaze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

elle 

všechny recenze uživatele

Příjemní, zajímaví herci, sympatická hudba a krásné kostýmy. Filmové adaptaci pro mě dosud neznámé hry (Lope de Vega), která má podobný půdorys jako Zkrocení zlé ženy, lze ale ledacos vytknout. Dějové a časové skoky, které na jevišti oddělují jednání, zde ponechaly švy, které filmaři nepřekryli a které dělají vývoj zejména titulní hrdinky až příliš nepravděpodobný. Některé filmové nápady zase působí absurdně a rušivě. Filmově průměr, ale nelituji...stálo to za vidění. ()

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavá adaptace románu Zkrocení zlé ženy. Líbily se mi herecké výkony i děj, americká verze tohoto románu je Deset důvodů, proč Tě nenávidím. ()

Reklama

Reklama