Reklama

Reklama

1303 góšicu

  • Japonsko 1303号室 (více)

Obsahy(1)

Sayaka je nadšená z toho, že má konečně svůj vlastní byt, a proto pozve své nejlepší přátele na oslavu. Nicméně uprostřed párty se stane něco strašného, Sayaka se začne chovat divně a vyskočí z okna. Její rodina je zdrcena, nikdo nechápe proč to udělala. Sayaka nikdy neměla sebevražedné sklony. Její sestra Mariko to tak nenechá a začne pátrat po příčině události. Zjistí, že to není první sebevražda v tomto bytě. Ačkoli není Mariko v žádném případě pověrčivá, její dosavadní zkušenosti se zhroutí v momentě, kdy se setká se zlem, které si ani nedokážeme představit. (topr harley)

(více)

Recenze (17)

tombac 

všechny recenze uživatele

Co to smrdí v té skříni? Až na pár fajn scén juonovského typu nijak z průměru nevybočující japonský jü-rei horror, jenž obsahuje všechny typické subžánrové propriety. Nejnapínavější jsou jednoznačně scény, které pracují s nelibými zvuky a vlasatice o sobě nechává jen tušit. Jakmile vstoupí na scénu za doprovodu tuny flashbacků, film postupně spadne o pár strašících pater dolů, ať si hrdinka v závěru příkladně třeští oči jak chce. A to se to rozjelo tak nadějně... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se snímek snaží vypadat tvrdě a mrtvolami se to tady jenom hemží, tak nejde o nic jiného než hodně průměrný film, který moc originality nepobral. Scénárista se nechal inspirovat známými filmy, ve kterých figurují prokleté byty a ani zde neopomněl obtočit hlavní zápletku okolo šikmooké dívky s dlouhými černými vlasy. V dobách kdy jsem žral filmy jako Kruh či Nenávist jsem si na tohle nikdy nestěžoval, jenže teď už mi to pomalu začíná lézt krkem. Snad v každém druhém asijském filmu se to točí právě okolo takové dívenky a už to začíná být hodně okoukané. Souhlasím ovšem s názorem, že dokud se na scéně neobjeví právě ona černovláska, tak má film místy opravdu zajímavou atmosféru. Především pak začátek nám nabídne několik „lekacích“ momentů, kterých bylo ovšem postupem času stále méně. Potom se už ovšem začala pomalu na place vkrádat nuda. Prostřední pasáž postrádá větší dávku napětí a když do toho nepočítám trojitou sebevraždu, tak tu ani nic moc zajímavého ke shlédnutí nebylo. Až závěr nám nabídne finální rozuzlení, které ovšem moc lidí nepřekvapí a už vůbec nevyděsí. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slaboučká japonská duchařina, kde se veškerá "hrůza" děje způsobem buď navýsost profláklým (bubák stojí/projde v pozadí), nebo samoúčelným, ničím nepodloženým (když zazvoní telefon, půjdu ho zvednout a bát se budu až toho, co uslyším; tady však začne hučet hudba, hrdinka vykulí oči a dvě minuty se vyděšeně plouží k vyzvánějícímu mobilu, i když se doposud nic divného nestalo!). A konec jsem nepobral, takže tak... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zápletka je všední a neoriginální, jak jen v japonských horrorech poslední doby bývá, v tomhle ohledu žádné překvapení. Ale Japonci pořád umí dobrou atmosféru. Tohle je takové spíše psychologické drama (byť s nevyhnutelnou duchařinou), na němž se mi docela líbilo, že se postupně věnoval třem různým lidem a post hlavní hrdinky byl docela putovní (než se cyklus uzavřel). Atmosféru to mělo tu a tam výbornou. Stejně tak hudbu. A jo, dvakrát jsem se dost lekl, několikrát měl husí kůži. Takže jsem vlastně docela spokojen, byť to zcela určitě mohlo být lepší. 3,5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. A to vůbec. Čekal jsem další Japonskou duchařinu takže film šel hezky na noční promítání. Ale to co se událo byla blbost. Od začátku do konce nuda, a tuna keců které mě nebavily. Atmosféra totálně nulová a lekací scény nefungovaly ani trochu. Herci byly celkem strašný a neuměly vůbec hrát. Jen se protloukají naprosto nudným příběhem kterej se prostě nerozjel. Nuda a šed jedna hvězda za konec kterej měl něco do sebe. Ale tohle považuju za jedno z nejhorších co Japonsko vytáhlo. Aspoň že remake nemůže být horší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama