Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Diskuze

Melandrix

Melandrix (hodnocení, recenze)

Nikdy v životě jsem nikde neviděl, že by se seriál jmenoval Inspektor Colombo! Zní to jako mexická píseň s tim "O" ... ay caramba! Vždy to byl jen Columbo!!! Je to i v dabingu, je to na úvodní obrazovce dílů... navíc to byl vždy poručík Columbo, co to sakra má bejt?!🤣

Uživatel Melandrix smazal svůj příspěvek.

Uživatel Melandrix smazal svůj příspěvek.

kaladze77

kaladze77 (hodnocení, recenze)

V seriáli Columbo je osobitnou zvláštnosťou to ako sa správa jeho charakter a aké má návyky (jeho balónový kabát, auto, nikdy nevidená žena, pes) okrem jednej alebo dvoch častí hneď v úvodných častiach nám ukazuje vraha ako vykonal svoj zločin - výnimkou je asi časť Nie je čas na umieranie (S10E05). Kto by chcel pátrať po tom aby zistil kto je vrahom, musí nájsť iný film či seriál. PODSTATA JE V TOM ŽE UKAZUJE AKO PÁTRA DETEKTÍV, AKO MU CHODÍ ROZUM A AKO OBJASŇUJE VIACERO VRÁŽD. S dnešným pohľadom je to trocha čudné aj absurdné ŽE OKREM ASI TROCH ČASTÍ výnimky sú

Ako vytočiť vraždu (S07E04)
Columbo ide pod gilotínu (S08E01)

Odpočívajte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

HO ZA 30 ROKOV KAŽDÝ VRAH, KTORÝ TVRDÚ VRAŽDU SPÁCHAL, PO UKÁZANÍ DOKAZOV KĽUDNE HO NASLEDUJE NA POLÍCIU A NECHCÚ HO ZABIŤ. PRIČOM NORMÁLNE SÚ TAM SAMI DVAJA A STARÝ COLUMBO POVIE NASLEDUJTE MA A ONI IDÚ ZA NÍM AKO MALÝ PES. Normálne páchateľ sa prizná väčšinou vtedy keď je na polícií a sú tam viacerí policajti a tam ho vypočuj... Kto by sa nechal zavrieť iba kvôli tomu že ho obviní jeden týpek v balónovom kabáte, ktorý ani zbraň nemá pri sebe??? Trocha iná je realita, ale napriek tomuto je seriál super...

makoko1

makoko1 (hodnocení, recenze)

Columbo ma baví viac ,ako dnešné krimi seriály ,asi som stará ,,škola". Len mu mohli počas tých rokov obmieňať oblečenie.  

stanod

stanod (hodnocení, recenze)

No ja som pre zmenu zistil, ze ma uz nebavi - mi pridu vsetky diely na jedno kopyto a vlastne po vrahovi nikdy nemusi patrat, vzdy sa mu ponukne sam a vzdy si mysli aky je chytrak, ale urobi nejaku drobnu chybku a Colombo ho odhali.

djmichal01

djmichal01 (hodnocení, recenze)

Columbo to je borec někdy dílu furt vypraví o své manželky a svého syna !!! Ale někdy sem neviděl ani jednu dílu?

Zenei

Zenei (hodnocení, recenze)

A viete, že ma to ešte aj teraz po toľkých rokoch stále veľmi baví? :)

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Tak na Primě vysílají epizodu "Případ vysokého IQ", ikdyž v tipech je "Zkus mě chytit". Je to tam týden co týden chybně, tak nevím, proč to tam vůbec dávají (do tipů). Bordel a nic jinýho!

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Ano měl. Dalimila Klapku a v některých epizodách Petra Haničince. Oba dabingy mají své kouzlo. :-)

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

To časté reprízování seriálu trošku škodí. Navíc Prima ho vždy začne vysílat někdy od třetí série. Ale nevadí, Columbo je neokoukatelný.

Zenei

Zenei (hodnocení, recenze)

Columbo je stará dobrá skvelá klasika, ktorá zaujme, šokuje, chytí za rdce aj rozosmeje. Nemôžem už ani viedieť všetky tie dnešné rádoby profesionálne detektívky (CSI, NCIS, Kosti...) vo všetkých možných aj nemožných štátoch a mestách...

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Ale ještě zpátky k původní debatě. Aby jsme to uzavřeli. Chlubit se tím, že uhodl vraha v Columbovi může jen šerif  Vigum a uživatel rysty09... :-)

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Neříkám, že nejsou, ale od 12 série je to úplně jiný seriál, než na začátku. Dnes už v něm bohužel není nic z toho, co jsem na Simpsonech miloval. Chybí mi nenásilný humor, laskavost, příběh, děj, pointa epizod, Springfield...

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: vsechny dily jsou dobre, az na 20 a 21 radu, ty uz stoji za hovno.:(

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

dawe03: Název bohužel nevím, ale je to jedna z novějších epizod, kde už u nás Homera dabuje pan Zavřel. Ty nové série nemám moc v malíčku, do dvanácté řady znám všechny díly nazpaměť... :-)

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Mě pobavilo, jak napsal, že se dá snadno určit kdo je vrah, protože s ním Columbo často mluví... :-) Přitom vraždou začíná každá epizoda a vraha nám hned představí. :-) Jinak mi to připomělo jeden díl Simpsonů, kdy šerif Vigum říká: "Já jsem jednou uhodl vraha v Columbovi." - "Ale šéfe, na začátku ho přece vždycky ukážou." - "No jo, ale musíš si to pamatovat!" :-)

jurama525

jurama525 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood:  Taky koment DDD Samozřejmně že se vi kdo vrahem je ale v serialu jde o to jak ho Poručik dokaže zlomit . Proto dal odpad ? DDDDD musim se jen smat

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Přečtěte si jeden z nejnovějších příspěvků k seriálu od uživatele rusty09. To je fakt síla, ten človíček to podle mě ani neviděl, jinak by nemohl napsat takový nesmysl... :-)

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Pořád nechápu to hodnocení. 79%? U většiny filmů, či seriálů vysoké, ale u Columba?!

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

Columbo je jina kapacita:). Paradni na nem je ze na vse pride sam a ne pomoci moderni tehniky jako treba u kriminalky New Your, Las vegas atd., na to se neda vubec divat.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

contrastic: Naprostý souhlas. Já vím, že se to nemá tady na ČSFD říkat a skoro je to zde něco jako rouhání, ale - NEJLEPŠÍ seriál všech dob! :-)

contrastic

contrastic (hodnocení, recenze)

Nejlepší detektivní seriál a nejlepší detektiv všech dob :) fuck off Jessica Flatcherová :)

liligirl

liligirl (hodnocení, recenze)

Sympatický poručík Columbo řeší různé přpady...tak tohle mě velice baví je zábavný a nejvíc se mi líbí na jeho postavě, že nazačátku dílu dělá vždy hloupého poručíka, který nic neví a v životě ten případ nevyřeší a nakonec to jak jinak uhodne kdo je vrah.

FireTight

FireTight (hodnocení, recenze)

Peter Falk ve své nejslavnější roli. Přiznávám, že ze začátku mi vadilo, že hned od začátku znám vraha a tak se musím soustředit na to, jak na to hlavní postava přijde. Postupem času jsem ale Columbovi přišel na chuť a dnes na něj nedám dopustit. Hodnocení - 85%

jurama525

jurama525 (hodnocení, recenze)

Natačeji se ještě nějake dily? nevite o tom něco ? po připadě kdy natačeni serialu skončilo? moc by mně to zaujimalo.

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama