Reklama

Reklama

Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon

  • USA Demon Knight (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovník hájící barvy dobra tentokrát nevypadá jako chrabrý rytíř s tváří anděla. Spíš jako špinavý, zarostlý, unavený štvanec. K jeho dalšímu nerovnému střetnutí se zlem dochází ve zchátralém motelu a nedobrovolnými účastníky se stávají všichni jeho obyvatelé, tvořící téměř tradiční vzorek americké obyvatelstva. Poněkud prázdná krasavice a její samolibý, patřičně podlý a zbabělý milenec, který zkazí co může, rázná majitelka motelu, starý ochlasta, malá holčička, dobrácký polda, křehká černá dívka, pracující v motelu jako uklízečka. Ani jeden z nich zpočátku netuší, kdo z obou nových příchozích mluví pravdu a hájí barvy dobra. Pozice se však velmi rychle vyjasní stejně jako předmět, o který se hraje. Vzácný flakón s posvěcenou krví, který je klíčem k otevření pekelných bran.Americký horor z roku 1995 je prvním celovečerním počinem spadajícím do úspěšného povídkového cyklu Povídek z krypty (u nás Povídek ze záhrobí). Vyprávění o lidech, bránících se ve starém domě útoku monster, sice patří k těm nejčastějším a zdánlivě už nemá co nového nabídnout, přesto je to tentokrát požitek, který by si žádný fanda horroru neměl nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Na seriál to určite nedosahuje pretože toto je celý film a iba jedna poviedka kdežto u seriálu máme až tri poviedky z jednej episody. Ale až tak zle to nebolo, po Bordello of Blood je to béčkový nástupca, ktorý miestami nudí ale len trošičku. William Sadler v roli špinavého chlapíka je vynikajúci, svoju rolu si užíva a Billy Zane ktorý sa snaží získať klúč,pomocou ktorého chce ovládnuť svet 80 percent. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sračkoidní a kýčovitá záležitost. Jaksi nemám rád horory, kde pořád něco bouchá a vše je tak nějak přehnané až do extrému. I když je pravda, že některé scény v nichž figuroval Billy Zane mě výtečně pobavily a zachránily film od hlubin odpadu. Obávám se, že mé hodnocení také ovlivnil hrozný dabing, v originálu to snad tak imbecilní nebylo. No jo no, po dlouhé době dabovaný film a na dlouho zase radši ne. Jen škoda, že nevyhrálo zlo, klaďáci byli totiž hrozně nesympatičtí. 25%. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající, šílené béčko, které má vše, co ke správnému béčku patří. Spoustu různobarevné krve, démony, stupidní příběh a hromadu černého humoru. A navrch samozřejmě starého dobrého Krypt Keepera, který tentokrát točí v Hollywoodu film, který, podle toho, co jsme viděli, by nemusel být vůbec špatný. A v samotném příběhu je fakt plejáda velkých hereckých hvězd, takže za pozornost to určitě stojí. A pro fanoušky seriálu je to povinnost. V klasické stopáži ty příběhy samozřejmě fungují mnohem lépe, ale na druhou stranu v seriálu bylo fakt hodně stupidních dílů a tenhle film se ve výsledku řadí k tomu koukatelnějšímu. Prostě parádní zábava, kterou není záhodno hodnotit, nedej bože, nějak přirozeně. Rytíř démon je králem žánru. 70%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na motivy povídek seriálu Povídky ze záhrobí vzniklo i pár samostatných TV filmů, které se k nám postupně dostávají na DVD. Příběh není nikterak objevný - do malého městečka přijíždějí dva cizinci, kteří se nakonec střetnou v malém motelu. Síly jsou brzy jasné - vládce démonů proti rytíři čistoty s tajuplným klíčem plným zázračné krve. Na obyvatelích motelu je, na kterou stranu se přidají. Laciné dekorace jen rámují celou béčkovost filmu, již drží nad vodou hlavně tři hlavní představitelé - jako dokonale charismatický záporák Billy Zane, jako good guy William Sadler a jako statečná afroamerická bojovnice Jada Pinkett Smith. Ostatně, film je z roku 1995, takže těžko čekat při TV produkci zázraky. Avšak v noci při správné náladě může jít o ten správný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to moc neoslovilo, a to mám horory 90. rokov celkom rád. Jednoduchý dej obalený do podpriemernej, ošumelej atmosféry, ktorá často miesto toho aby vystrašila, tak vyvolávala len pocit trápnosti. Aby som bol spravodlivý, snímok má aj svetlé chvíľky, doplnené o slušné masky a trocha gore. Je však toho strašne málo a často to kazil Billy Zane, ktorý tu pôsobí ako päsť na oko. Tiež tu chýbal nejaký nápad, niečo čo by pomohlo zabaliť príbeh do väčšieho tajomna. 40/100 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film soutěžil o cenu Saturn 1996 v kategorii nejlepší horor. (Terva)
  • První verze scénáře pro film byla napsána již v roce 1987, tedy ještě, dřív než se do tvorby vložila HBO. Film měl tehdy režírovat Tom Holland. (Terva)

Reklama

Reklama