Reklama

Reklama

Sobík Niko

  • Finsko Niko - Lentäjän poika (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný animovaný film pro celou rodinu o malém sobíkovi Nikovi. Niko věří, že otec, kterého nikdy nepoznal, je jedním ze světoznámé letky Santa Klause. Jeho největším snem je naučit se létat stejně dobře jako jeho otec. Dospělí z Nikova stáda však nemají pro sobíkův talent nejmenší pochopení a děti se mu smějí. Vlastně vůbec nikdo nevěří, že jeho otec je mezinárodní hvězda. Jediný, kdo ho podporuje a věří mu, je neohrabaná veverka jménem Julius. Přes přísné zákazy stáda se Niko rozhodne nacvičovat svůj let na kopci, na němž hrozí útok hladových vlků. Při jeho smůle ho samozřejmě vlci zbystří a celé stádo se musí vydat hledat nový úkryt. Niko se cítí provinile, a proto opustí stádo, svou matku i kamarádku Sagu a společně s Juliem se vydá na dalekou cestu za svým otcem… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Lietanie mám zo všetkého najradšej, lietanie sú moje chvíle najkrajšie, lietanie - som ako v rozprávkovom sne" No, Zdeněk Rytíř už mě ze záhrobí snad nezažaluje, že jsem si vypůjčil a zparafrázoval kousek jeho Zvonků štěstí, které otextoval pro božského Káju a ďábelskou Daru. To ale odbočuji, nicméně podstata té parafráze je jasná - sobík Niko chce lítat. Je to jeho sen, skoro stejně velký jako to, že se setká se Santovou letkou a pozná tak svého taťuldu, který je stejně jako ostatní sobi z letky zhýralý hejsek, který umí jen machrovat, pít pivo a rodičovské povinnosti včetně placení alimentů jsou mu zcela cizí (což ale Niko netuší). ;-) No, až tak naprudko to v tomhle animáku na dětičky není vybaleno, ale z děje to vyplývá. :-) Nicméně když si odmyslím tuhle část pointy, tak zbude ta část o splněných dětských snech a vánoční atmosféře a o tom, jak dobro vyhrává nad zlem... Ale to už známe i z jiných filmů, a často lépe prodané. Takže dnes to máš za 3, Juusonene, a muužöš si zasä sädnout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €6,1miliónaTržby Celosvetovo $21,861,000║ Taká jednoduchá ale účelová rozprávka zo slušnou animáciou, ktorá nekazí ani na chvíľu dojem že ide len o nízkorozpočtovku, k tomu občas nejaká ta malá akcia a zábavnosť, stráviteľné. /50%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Technicky samozřejmě silně zaostává (výrazně ovšem lepší, než Kozí příběh) a příběh je v první části značně rozkouskovaný, potěší ale mimika postav, občas velice hutná atmosféra a vypečené a zábavné finále. Jako plus beru také fakt, že film není infantilní a velice často hraje na vyloženě vážnou notu. Ve výsledku naprosto snesitelná pohádka. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To učíme děti pěkný věci. Z vlků budou vegetariáni, maminky nepotřebují tatínky, už zase dárky dodává SK. Ale je fakt, že dětem v sále (cca pěti) se to líbilo, pokud můžu soudit. Mě na to vytáhl kamarád na vánoce se navrátivší z Finska, kde je tenhle animák událost, že prý mu říkali, že to není jako US animáky. Pak se ještě dvě hodiny omlouval, protože je to ještě víc US než Disney. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Viete, ako si deti budujú odpor k niečomu, čo ani nevideli ? Tak si pozrite tento film a garantujem vám, že vaše deti v dospelom veku budú vlkov nenávidieť .... Vianočný animák s podpriemerným príbehom a poslabšou grafikou . ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Celovečerní vánoční animovaný film o tom, kterak jeden malý sobík zatoužil poznat svého otce, jenž by měl patřit mezi létající soby, kteří každoročně táhnou sáně Santa Clause. Děj je velice prostý, ale není se čemu divit, když je to pohádka určená především dětem. Každopádně já si to užíval a občas jsem se i něčemu zasmál, například vegetariánský vlk zamilovaný do růžové pudlice byl hodně vtipnou postavičkou. Ovšem celkově celý film byl jeden úžasný a sympatický předvánoční filmový zážitek, který stálo za to vidět. A na rovinu říkám, že jsem si to užil, ač už nejsem malé dítě, ale Vánoce miluju a tenhle příběh je podle mého názoru pro předvánoční dobu naprosto ideální. Co se týče animace, tak ta mi naprosto vyhovovala a nemám s ní jediný problém, celý film od začátku do konce je u mě jedna obrovská spokojenost a těžko najdu něco, co bych tomuto filmu mohl vyčíst, z mého pohledu se jedná o ideální vánoční animák, který má co nabídnout a který se zajisté bude líbit celé rodině, nejen jejím nejmenším členům. Byl to zkrátka další z příjemných předvánočních filmových zážitků a já jsem rád, že jsem ze své bohaté filmotéky s vánočními filmy vybral pro sobotní odpoledne právě tento film. Uděluji čtyři hvězdy a předpokládám, že jsem ho neviděl naposledy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, kterou nelze objektivně hodnotit. Má to strašně prostoduchý scénář, který se zaměřuje pouze na jednu určitou věc, která je jasná už od začátku, jak dopadne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja nechápem že v každom animáku pre deti chce niekto niekoho zožrať. Toto dá sa povedať dosť vykráda Dobu ľadovú a aj iné zimné animáky. Je tu navyše úplná absencia humoru. Tomuto animáku som veľmi neveril a čiastočne sa to aj potvrdilo. Ale napriek tomu, že príbeh je úplne štandardný a animácia ma tiež nijako neohromila, práve naopak, dá sa na tento film aspoň pozerať a vyložene si u toho netrhať vlasy, čo sa bohužiaľ nedá povedať u mnohých iných animákov. Mnohé miesta sú slabšie a ako nízkorozpočtová oddychovka na jedno pozretie to bohato stačí. A druhý diel sa mi vôbec nechce pozrieť, ale asi to urobím. Ale radšej až tie budúce Vianoce. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařená a snadno stravitelná pohádka pro mladší publikum, která zaujme především pěknou animací a příběhem jako dělaným pro vánoční svátky. Humor je velmi příjemný, postavený hlavně na zábavné akci a vydařených vlčích záporácích, jejichž vůdce parádně nadabovaný Karlem Heřmánkem nemá chybu. Některá místečka jsou sice slabší, ale jako nízkorozpočtová oddechovka na jedno zhlédnutí to bohatě stačí. 65% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pěkná vánoční animovaná pohádka. Pokud nečekáte od každého 3D animáku posunování technických možností nebo aspoň originální příběh, ale stačí vám poctivě udělaná zábava nejen pro malé diváky, je to film pro vás (70%). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Sobík mě zaujal svým krásným prostředím plný barev a tak i když příběh byl dost jednoduchý se mi animák slušně líbil. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše béčkový, průměrný animák, ale musím říct, že se mi to opravdu líbilo. Jméno režiséra jsem nikdy neslyšel, film jsem neznal, avšak můj malej brácha najednou vytáhl toto DVD, že si ho pustí a tak jsem se na to kouknul s ním. A musím říct, že jde o pěknej animák, u kterého se mně jednak líbil příběh a bavilo mě to a jednak má krásnou pointu. Přesto by se tento nenápadný film nejspíš neprosadil, protože je naivní, dětský a animace tuctová, opět typické dobro vs. zlo a k tomu ještě bez nálepky ''Komedie'' - to prostě pro komerční účely není. Určeno spíše opravdu jen pro děti, ale celkový dojem byl i u mě dobrý, prostě vánoční oddechovka, a tak to taky beru. 3,5*. ()

Premiere_* 

všechny recenze uživatele

Tuctový vánoční animák, který vám dokáže, že Příběh žraloka byl slušná pecka. Užijou si ho ale vaše malá děcka. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Pěkný animovaný film pro malé děti, možná i větší. Dívat se na to dalo, nějaký ten děj to taky mělo. Hlavní postavička byla roztomilá. Postavy měly i nějaké rysy. Velmi se mi teda líbil skvěle vykreslený vztah mezi Nikem a Juliem. Julius ho považoval ze svého syna, protože mu nahrazoval toho vlastního, kterého kdysi ztratil. A popravdě i když bych to u animovaného filmu nečekala, ten vztah se vyvíjel po celý film. Byla tu trocha dobrodružství (nebezpečná cesta do Santovy vesničky), radosti, smutku a všeho možného. Jsem spokojená, ale víc jak 3 a půl* dát nemůžu."To nebyla řeka Jisté záhuby, to byl Potůček poklidu..tohle je řeka Jisté záhuby." :D :D :D ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Pěkná vánoční pohádka. Film je určený spíše pro menší diváky, takže to, že je animace občas trochu slabší vlastně ani až tak nevadí. Nudit film nebude ani dospělé, je tady pár vtipných momentů a postavičky jsou roztomilé (až na vlky samozřejmě). Jinak jsem si všimla, že v poslední době je populárním animovaným zvířátkem veverka a tady tomu není jinak. ()

Reklama

Reklama