Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh čtyř lidí, kteří se souhrou náhod poznají a začnou mít rádi. Camille, která v noci uklízí kanceláře, ve volném čase maluje krásné obrazy. Plachý, citlivý a samotářský Philibert je mladý aristokrat zblázněný do historie. Mužný a něžný Franck, který se živí jako kuchař, má hluboce rád svou křehkou a okouzlující babičku Paulette. Ti čtyři se společně naučí mírnit své pochybnosti a trápení, ale také dívat se dopředu a plnit si své sny. Objeví jeden druhého a pochopí, že nejsilnější jsou "prostě spolu". (gardenlady)

(více)

Recenze (70)

Jossie 

všechny recenze uživatele

To bylo tak sladké a krásné a všichni ti lidi byli tak hodní a splnili si všechny své sny, že mě to nakonec dokonale otrávilo. Ale asi tak první půlhodinka byla fajn. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ľudská, zručne natočená a pôsobivo zahraná dráma o témach, ktoré však neprinášajú nič nové. Plynie systematicky, pokojne, zanechá po sebe len nepatrné stopy. Silných, zapamätateľných momentov je tu ako šafranu, no herci si svoje charaktery naozaj vychutnali. Škoda, že len oni. Navyše najnormálnejší záver, aký mohol byť, som naozaj nečakal. 65%. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ani Audrey Tautou toho moc nezachránila ve vyloženě béčkovém zpracování neoriginálního námětu o tom jak dvojice, která se na první pohled nesnáší nakonec přeci jen k lásce a happy endu dojde. Ta třetí hvězdička je jen z úcty k A.T. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to, co chtěl režisér Claude Berri vyjádřit, není obtížné pochopit. Ano, začátkem příběhu je skoro až naivní film. Možná, že to všechno bylo už mnohem lépe řečeno jinde. Přesto i tento příběh má svou atmosféru. Filmu musím věřit. Je pozoruhodné, že obsah má v sobě mírně vybásněný svět a docela dobrou hereckou úroveň. Každý film nemusí být právě umělecký a výjimečný. Hluboko myslné výlevy jsem zde určitě nehledal. ()

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

Brakoidní snímek se zápletkou naprosto o ničem, okořeněný postavami naprosto o ničem a doplněný koncem naprosto o ničem - aneb jedna ze zajímavějších podívaných novodobé francouzské tvorby. Kritiky vychvalovaná, dle mě dnes naprosto přeceňovaná, Audrey Tautou už bohužel asi nikdy nezopakuje perfektní výkon z Amélie, popřípadě Příliš dlouhých zásnub, takže nejzajímavějším zůstává Guillaume Canet, což činí finální dojem z filmu ještě tristnějším. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Oni možná spolu byli, ale již mnohem méně byli se mnou. Vzít tohle do rukou nějaký jiný režisér, třeba Jeunet, nebo Nakache s Toledanem, to by bylo pokoukáníčko. Na mně to bylo moc studené zpracování Gavaldy. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu moc milý film o lidech, kterým se v životě nedaří, a tak je osud jako vždy svede dohormady. Audrey a příjemná atmosféra je velmi dobrá kombinace, ale otřepaný námět a předvídatelný děj mě nutí jít do průměrného hodnocení. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu byla zajímavá, ale pak už bylo každému jasné co se stane a jak to všechno dopadne. Takový film bych čekal spíš od amerických tvůrců, jež chrlí tuctová béčka hraná na romantickou notu jedno za druhým. Od Francouzů bych čekal víc, ale nabídli mi jen zklamání a americký happy end. 50% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Slabší romantika. Tři hvězdičky jsem dala, protože mě to příliš nepohoršilo, ale je pravda, že to stálo za starou Belu. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Berriho manifest o poklidné smrti? ... Claude Berri se na stará kolena nechal trochu unést, zapomněl do filmu zakomponovat nějakou dramatičtější frakci a vypráví tak jen o dalších z mnoha lidských osudů, které se nakonec spojí a zahřejí diváka u toho srdíčka. Bez nějakých vyšších ambicí zručně provedená oddychovka se třemi sympatickými herci a jednou babičkou. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Teď nemluvím o tom úžasným bytě, francouzské filmové interiéry jsou ostatně většinou hodně fajn. Milý lyrický příběh se solidními hereckými výkony (Laurent Stocker!). Zatímco jindy otřesné české znění pohřbí sebelepší film, tady bych řekl, že výborný český dabing pozvedl celkem prostoduché dialogy. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Ne každý bude z filmu nadšen. Je možné, že se najdou lidi, kteří se budou nudit. Jistě, příběh není výborný, ale u francouzských filmů bývá příběhová krása. I tady jsem našel, ač ,,obyčejnou", ale přesto určitou krásnost. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Na režiséra Clauda Berriho to vskutku není nijak výjimečný film, ale každopádně je tak neodolatelně příjemný a francouzský, že spolehlivě okouzlí. Ústřední dvojici ovšem s přehledem přehrává dokonalá Françoise Bertinová v roli babičky Paulette. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Možná jsem byl až příliš zvyklý, že se mi od Audrey dostával jakýsi nadstandard, co se filmového zážitku týče. Filmové zpracování románu z roku 2004, ale příliš "nevyšlo". Film spíš nevyšel pro filmově náročného diváka, který rád vyhledává silné scény. Když se člověk začne dívat na hodinky už v padesáté minutě filmu, znamená to, že ve filmu asi něco nefunguje. Tentokrát si myslím, že slavnou Audrey zastínil výkon Guillauma Caneta. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jasně je to sladké a krásné a klišovité. Přesto sem ten příběh hltala a Audrey Tautou a Guillaume Canet jsou skvělá dvojice, nemyslíte ? ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný příběh natočený možná trochu přeslazeně, ale konec konců, proč ne. Nečekejte něco extra třeba jen proto, že máte rádi Audrey Tautou a nemuseli byste být zklamaní. A pokud ano, tak to opravdu není film pro vás, ale takových už jistě bylo a ještě bude. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť nezaujímavý film - dokonca by som povedal, že väčšina príbehu bol až nudná a poriadne sa mi pri tom zívalo. Žiadna poriadna zápletka, proste len pohľad do životov štvorice ľudí, ktorí sa postupne stále viac zbližujú a vytvárajú si medzi sebou väzby. Ale dej nemal žiadny poriadny spád, úplne mi to prišlo statické, aj keď aspoň ku koncu sa niečo začalo diať, aj to podľa mňa len preto, lebo to potrebovali nejako zmysluplne ukončiť. Dal by som tomu jedna a pol hviezdičky, ale z ľútosti to zaokrúhlim na dve - niektoré scény predsa len boli celkom milé, a aj zopár dialógov, ktoré oživili film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Claude Berri /Jean od Floretty, Manon od Pramene/ natocil celkom sympaticku, ale Ganeshazial stale priemernu komediu, v ktorej dobre hra najma Audrey Tatou /Amelie z Montmartru/. Okrem nej vsak film trpi na priemerne spracovanie, priemernu reziu a hrozne priemerny scenar. Chladnym sposobom natocene, to je tiez minus : 55 % ()

Reklama

Reklama