Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Never Back Down

Akční / Drama
USA, 2008, 108 min

Režie: Jeff Wadlow
Hrají: Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet, Evan Peters, Leslie Hope, Djimon Hounsou

komentáře
 ve filmotéce
v bazaru
Na DVD od:18.08.2008Bonton

Obsah:

Jake Tyler, jeho matka a mladší bratr se přestěhují do nového města. Do nového působiště si nepřivezl jen rodinu ale i jeho vnitřní boj, kdy sám sebe viní ze smrti svého otce. Do toho všeho se ještě popere s místní "bojovou" hvězdou Ryanem. Jake se rozhodne, že udeří zpět. Začne chodit na hodiny bojových umění u Jeana Roqua. Cesta za odvetou může začít.   (sheen)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Cival ***

Nejlepší kravina posledních měsíců. A dost odvážný návrat dětí MTV k osmdesátkám. V Nikdy to nevzdávej se spolu tak dlouho perou nový Karate Kid a Klub rváčů pro diváky TRL, až jednoznačně vyhraje ten první. A vymlátí pekvapivě silnou arénovku, přenesenou do dnešní odchlupené, nagelované, odsmraděné a jinak metrosexuální doby. Wadlowův nátěr používá osvědčená klišé i postavy (mentor s bradkou, slizský záporák a jeho povolná buchta... a dojde i na rastamana), akorát v našláplé videoklipové formě. Jen houšť.

profil / všechny komentáře uživatele Isherwood ***

Děti YouTube kultury vzhlížejí k 80‘ létům, aby si mohli dát pořádně do držťky z intenzitou Klubu rváčů, jen se přitom nechávají okukovat holkama v bikinách a pouštějí si nejnovější fláky z MTV. Je to ‚no-brain‘ zábava na dlouhý letní večer, kde není scény bez klišé a postavy bez archetypu. 3 a ½, které drží před zaokrouhlením nahoru jenom stopáž - dvě hoďky je na takovýto biják zatraceně hodně.

profil / všechny komentáře uživatele Adrian ***

Najviac ma potesilo, ze Cam Gigandet v ramci teenage osvety MMA predviedol aj zopar funkcnych technik z izraelskeho bojoveho "umenia" krav maga (v ktorom su izraelske elitne zasahove jednotky povinne cvicene).

profil / všechny komentáře uživatele imf ***

Karate Kid Meets Fast and Furious... a výsledek není úplně k zahození. Přepálené vizuály, prkenní mladíci a velmi pěkné akční scény a nějaké to oldschoolové poselství... k létu sedne jak otočka do břicha. Nebýt Leslie Hope a příliš okatě instalovaného sidekicka, možná bych šel až na nostalgické čtyři hvězdičky. Djimon a jeho přifouknuté bicepsy rulez. :)

profil / všechny komentáře uživatele Malarkey ***

Nikdy se nevzdávej ! To je zásadní pravdilo, kterým se řídí nejen ti, kteří tento film natočili, ale také ti, díky kterým tento film byl natočený a to narážim právě na Youtube a to je právě možná ten problém, že ten film se až moc otáčí právě kolem tohoto fenoménu dnešní doby, protože jinak by vlastně příběh neměl moc smysl. Fakt je, že řezanice v něm jsou slušný, všechno to slibně a zajímavě ubíhá, ale kam to všecko de? No přece na YouTube, takže je to trošku taky póza, ale nechá se na to příjemně koukat. Nic zásadního, kostra příběhu je taky průměr, ale ty boje, ty za to vidění určitě stojí !

profil / všechny komentáře uživatele AngelAngie ***

Ano, tohle je typická amerikárna ze střední školy, která má svého \"vůdce\", přistěhuje se rádoby bitkař a ten oný \"vůdce\" ho pořád popichuje, ptž si své místo chce za každou cenu udržet a má tu nejhezčí holku na škole, která náhodou má zájem pak i o toho nového kluka a ten má za nejlepšího přítele v novém městě otloukánka, ano, tohle vidíme v každém filmu tohodle stylu, jenže mě tohle bavilo. Ať už jsou tyhle filmy sebelepší nebo sebehloupější, o dvě věci není nikdy nouze - o sexy chlapy a krásný ženský a na to se pozdě v noci ráda kouknu, aniž bych musela nějak zapojovat mozek .. ;)) Navíc Cam Gigandet hraje onoho sexy frajera opravdu hodně dobře a má vážně co ukazovat .. :))

profil / všechny komentáře uživatele Superpero ***

Setsakra zábavnej oddychovej sterilní produkt pro americké teenagery, teploušskou hudbou počínaje a všudypřítomnými party kelímky a buchtama ve vířivce konče. Jo a taky se tam perou. Bitky jsou fajn a dobře se na ně kouká. Hlavní hrdina je kříženec Cristiana Ronalda a Christiana Balea (vzhledově) a pere se tam s týpkem co vypadá jak slizáckej Daniel Craig rádoby ze střední. Je až sranda jak je to šablonovitě natočený, až na to že nejsou 80s takže tam neni trenér asiat, ale drsnej a fakt dobrej Djimon Hounsou. 70%

profil / všechny komentáře uživatele Arx ****

Skvělá oddychovka, která je hodně podobná Rychle a zběsile ale místo závodění tuningových kár je film Never Back Down o bojování. Jako správný tah bylo obsazení Seana Farise, kterému prostě musíte fandit a spolu s krásnou Amber Heard tvoří skvělou filmovou dvojku. Po skončení jsem uvažoval na 3 hvězdičkami ale to co se nedá filmu vytknout je jeho zábavnost. Film má necelých 110 minut a i přesto velice rychle uběhly. Je totiž stále na co se dívat a i když není příběh originální dokáže snímek pobavit a zaujmout. A mimochodem. Nevěděl jsem, že se fotbalová megastar Cristiano Ronaldo dal na herectví. Sean Faris by totiž mohl ihned dělat jeho dvojníka :-))

profil / všechny komentáře uživatele Lateef ***

Jop, takovejhle malej akční filmek jsem asi potřeboval. Příběh je sice originální jako rozcvička kickboxera v patnáctém roce tréninku, ale nevadí, protože důležitý je způsob podání. Ačkoliv má snímek téměř 110 minut, ani jednou jsem se nestihl nudit. Hlavní hrdina jasnej sympaťák, působil na mě jako mix Christiana Ronalda, Sashy Mitchella a Lorena Avedona, možná má od každého trochu, každopádně byste měli vědět, že se jmenuje Sean Faris. V cestě za finálním sidekickem jej provází charizmatický Djimon "Nabušenec První" Hounson, namachrovaný Cam Gigandet, potoky potu, spousta technik brazilského jiu-jitsu či izraelského krav maga a několik vedlejších postav. Zrežírováno dynamicky. Závěrečný Beatdown měl trochu nečekaný průběh (to gesto v semifinále se mi líbilo), souboje vcelku ok, hodně škrtících hmatů či pákových technik, jen ten poslední duel mohl být o trochu delší nebo ještě víc "vytunningovaný". 70% Užil jsem si to náramně. P.S.: malá výtka tvůrcům - capoeira neznamená jen efektní horizontální vrut, salto dozadu nebo stoj na jedné ruce... a pak inkasovat jedno dělo do ksichtu a šmitec (viz zde Craig Raboteau nebo v The Quest Cesar Carneiro)... capoeira umí být hodně kontaktní, tvrdá a nevypočitatelná. Snad vám to Lateef Crowder coby Eddy Gorgdo v Tekkenovi předvede...

profil / všechny komentáře uživatele tombac ***

V zásadě film nabízí vše, co sliboval v traileru, tj. průměrnou šablonovitou bojovkovou teenageřinu. Nic víc. Sympatické je mi na něm to, že ukáže i několik poutavých combat technik (páky na končetiny). Stejně tak Djimon Honsou předvede, že roli trenéra nedostal jen kvůli známému jménu, jelikož potřebné dispozice ke kickboxu mu, jak vidno, nechybí. V soubojové rovině - pokud nečekáte zbytečně zázraky - vcelku přesvědčivé (což se nedá říci o scénách s Jackovou matkou). PS: Nenechte se od filmu odradit odpadovými hodnoceními místních "znalců".

profil / všechny komentáře uživatele T2

Rozpočet $20miliónovTržby USA $24,850,922Tržby Celosvetovo $41,627,431Tržby za predaj DVD v USA $17,792,741 //počet predaných kusov 952,295

profil / všechny komentáře uživatele KarelR ***

Slušný bitky, sexy dívčiny a mustang jak z Bullita? Co chtít víc... :) Vydařená teenage mlátička, ve které by sice všichni nemuseli mít osobní trauma, ale díky svižné režii slušně šlape, i když by klidně mohla mít o patnáct minut míň. Trailery projednou nelhaly a kde měly letos holky Let's Dance 2, tam mají kluci Never Back Down. P.S. Cruise buď fakt nestárne nebo toho mladšího bratra tajil docela dlouho :D

profil / všechny komentáře uživatele Shit ****

Never back down je prošpikovaný strašným množstvím klišé, stupidních keců a vším co je obvykle spojený s filmem, kde hlavní postava přechazí na novou školu, ale tady na tom fakt nesejde, protože příběh je neuvěřitelně svižnej, zábavnej a do toho parádní rvačky, bitky, mlácení a to všechno ve skvělým a zajímavě natočeným zpracování od normálních mlátiček, až po skvělý kung-fu komba + konečnej parádní duel a to všechno v celým filmu podporovaný fakt úžasně chytlavým a vytuněným soundtrackem. Samozřejmě příběhově to je fakt naprosto typická tuctovka, akorát okořeněná bitkama, ale tak neskutečně zábavná, že sem nebyl moc daleko abych tomu dal 5*, snad jen ta délka by mohla být menší, ale zároveň nemůžu říct, že bych se byť jen na malou chvilku nudil, to v žádným případě, jen by to bylo asi víc přímočařejší a efektivnější.

profil / všechny komentáře uživatele Hakha ***

Asi od prvních 15 min jsem předvídal, jak film bude probíhat a jak dopadne, bohužel jsem se v ničem nemýlil, jelikož největší slabinou filmu je ta bolestná předvídatelnost, ale režisér tento příběh natočil natolik poutavě a zajímavě, že mě udržoval celou dobu při vědomí a hlavnímu hrdinovy jsem držel palce. Je to takový kopírák Karate Tiger s buzerantsky vypadajícím záporákem, kterého jsem měl chuť zabít, a to neberu jako mínus filmu, právě že naopak(ehm, chudák herec). Já hodnotím 3 hvězdičky...

profil / všechny komentáře uživatele 2Pac **

...je zbytocne pozerat prve 3/4 filmu a mozno aj cely film, pokial nemate radi testosteronom nabusenych, mlatiacich sa mladikov. Jedine co stoji za pozornost je slusny zaverecny turnaj...2 1/2*

Hodnocení uživatelů:
Cival ***