Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $24,850,922Tržby Celosvetovo $41,627,431Tržby za predaj DVD v USA $17,792,741 //počet predaných kusov 952,295║ Keď sa to nebere moc vážne dá sa to celkom užiť, fajn súboje, kamera, nenudiaci priemer. /60%/ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Děti YouTube kultury vzhlížejí k 80‘ létům, aby si mohli dát pořádně do držťky z intenzitou Klubu rváčů, jen se přitom nechávají okukovat holkama v bikinách a pouštějí si nejnovější fláky z MTV. Je to ‚no-brain‘ zábava na dlouhý letní večer, kde není scény bez klišé a postavy bez archetypu. 3 a ½, které drží před zaokrouhlením nahoru jenom stopáž - dvě hoďky je na takovýto biják zatraceně hodně. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když opomenu neopomenutelné, čímž mám na mysli naprosto totálně sračkoidní děj, který je tak šablonovitý, jak jen děj může šablonovitý být, tak se film snést dá. Neohromí, nezaujme, nebaví, ale snést se dá. Jiné by to bylo v případě, že byste čirou náhodou byli vygumovaní a hloupí čuráci. V takovém případě by klidně mohlo přilétnout třeba i 5*. Nikdy to nevzávej je film, o kterém po pár minutách víte nejenom, jak celý dopadne, ale odhadnete i jeho detailní průběh a to celkem bezchybně. Je to naivní, je to hloupé a je to hlavně totálně okopírované. A ta milostná zápletka...Raději nebudu rozvádět, co si o ní myslím, protože moje zásoby vulgarismů by v tomto případě byly nedostatečné. Film je určen opravdu tak pro děti kolem 7 let, kteří hledají inspiraci, jak nakládat s volným časem. A když se tak mírně nakouknu kolik má film fanoušků, tak je tady těch 7 letých dětí opravdu požehnaně. Odpad nedávám pouze proto, že jsou zde slušné akční scénky, i když v podání tak nesympatických idiotů většinu své pohlednosti ztrácejí. Jsem opravdu zklamán. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za zvuků punk, rockové a hip-hopové hudby se odehrává příběh mladíka Jakea Tylera (Sean Faris připomíná vizáží mladšího Toma Cruise), který se viní ze smrti svého otce, jehož nechal v opilosti sednout za volant. Vzhledem k tomu, že jeho mladší bratr se stává úspěšnou tenisovou hvězdou, bude se muset s ním i se svojí mámou odstěhovat do Orlanda, kde začne navštěvovat školu, kterou ovládá arogantní a nepřátelský Ryan (Cam Gigandet), který toho času chodí se sličnou blondýnkou Bajou (Amber Heard), která okamžitě ukradne Jakeovi srdce. První konflikt s Ryanem na sebe nenechá dlouho čekat a ukáže se, že rvačky nejsou Jakeovou silnou stránkou, neboť Ryan právě v bojových uměních vyniká. Jake bude muset trénovat pod dohledem zkušeného trenéra (Djimon Hounsou), aby Ryana porazil a získal srdce své milované. Film svým pojetím silně připomíná novější drama Život je boj. Je stejně předvídatelný, je přes svůj řídký děj poměrně dlouhý a rovněž v něm jde o zápasy ve volném stylu, ovšem s tím rozdílem, že tento film Jeffa Wadlowa je hlavně po choreografické i režijní stránce propracovanější a je i lépe zahraný, ale i když na to měl dost času, nepodařilo se mu zahýbat s mými emocemi a nechalo mě to celé tak nějak chladným. Bude to asi tím, že téma mladíka bojujícího o svou čest bylo přece jen trochu zdlouhavé a až vyumělkovaně podané. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou filmu je předvídatelnost, která není na obtíž, protože režisér tento příběh natočil natolik poutavě a zajímavě, že mě udržoval celou dobu při vědomí a hlavnímu hrdinovy jsem držel palce. Je to takový kopírák Karate Tiger s buzerantsky vypadajícím záporákem, kterého jsem měl chuť zabít, a to neberu jako mínus filmu, právě že naopak(ehm, chudák herec). Já hodnotím 3,5 hvězdičky... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Cam Gigandet (Ryan) je držitelem černého pásu v izraelském bojovém umění Krav Maga. (Mr.Hudson)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama