Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

castor 

všechny recenze uživatele

Vyrůstat v Harlemu není žádný med. Nejisté vyhlídky, rasové napětí, řada vrstevníků jede v drogách, krade nebo rovnou někde leží s kulkou v hrudníku. Tahle parta kamarádů vyrůstá s uši trhajícím řevem sirén snad každých dvacet minut ve dne v noci a řeší, co jim budoucnost nabídne. Nehodlají jen utíkat, ale taky si chtějí vydobýt respekt. Jenže jeden z nich to s jeho sjednáním přežene. Za snímkem stojí dosavadní kameraman Ernest R. Dickerson, šlo o jeho debut, stejně jako o první větší příležitost řady černošských herců. Nechybí rapová ikona Tupac Shakur, potěší autentické prostředí. Víc toho ale není. Příběh je prostý, motivace jednoho z party podivné, postavy hlučné, finále hodně jalové. Dvě až tři hvězdy. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Plno omšelých frází, drsných obličejů, gest a nekonečného plácání- toť vše. Své příznivce si film jistě najde (zejména mezi náctiletými hiphopery), ale z filmového hlediska nestojí za zmínku. Herecky mě přesvědčil pouze Omar Epps a Samuel L. Jackson. Ten je, ale ve filmu tak krátkou dobu, že to celkový dojem příliš nezlepší. ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

Totální black movie a příběh o tom jak je těžké vydobýt si respekt, žít a přežít v drsných Harlemských ulicích. Relativně průměrný snímek, ale jeden z nejlepších Tupacových hereckých výkonů a start kariéry pro doktora Foremana z Housova týmu Omara Eppse, za všechny měl držet hereckou laťku v té době asi nejzkušenější Jackson, ale ve filmu se sotva mihl a neměl v podstatě co hrát. ()

CabelNM 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s hip hopovou tematikou a musím uznat že tento sa naozaj podaril a je jeden z najlepších aké som kedy videl , všetky hlavné postavy si týmto drsným thrillerom odštartovali svoju hereckú kariéru a zahrali to tak realisticky že im patrí velmi velký rešpekt , najvýraznejšou osobou bol jednoznačne Tupac ktorý vo filme hrá psychicky labilného gangstra a chladnokrvného vraha čo to hrá na všetky strany a chce byt pánom svojej štvrte, dalej tu máme Omara Eppsa ktorý vo filme predvádza aj svoje DJske kvality a pasáž kde je sútaž o najlepšieho mixmajstra za gramcami ma bavila natolko že som si ju musel pustit dva krát po sebe , potešila ma aj menšia rola Samuela L. Jacksona a jediné čo ma nepotešilo bola nevyčerpatelná komora v relolvere,, 85 % ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se na to podíval! Jsem tak překvapen kvalitou, to jsem opravdu nečekal. Hudba je opravdu parádní, občas je slyšet hodně známé pecky. Herecký výkon je na špičkové úrovni, jak Omar, Tupac nebo postraní Samuel L. Jackson, jsou vážně vynikající. Film se ze začátku tváří jako komedie, později ale velmi šikovně přejde k úplnému trilleru. Za mě 95%, jako fanouška old school velice potěšilo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Jeden z porotců v DJ soutěži je Dr. Dre, který spolupracoval s Tupacem Shakurem na skladbě "California Love". Druhou porotkyní je známá raperka Queen Latifah. (Ignus.cz)
  • Tupac Shakur roli Bishopa málem nedostal, protože na konkurzu hodil židlí. Přimluvil se za něj Anthony Criss, člen skupiny Radama. (Terva)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama