Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

JohnyBlaxx 

všechny recenze uživatele

Jako pravý hip hop fanda jsem se na tento film těšil asi 3 roky. Po jeho shlédnutí mám rozporuplné dojmy. Tupac svou roli zahrál takovým způsobem, až mi přišlo že se kvůli filmové roli doopravdy zbláznil. Soundtrack byl taky kvalitní, ale flow celého filmy mi připadá nějak nedotažené. Pro fandu "černých" filmů rozhodně povinnost. ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Někteří z vás si stěžují na plytkou a prostou první polovinu děje, ale podle mě i ta nebyla vůbec špatná, protože perfektně zachycuje tehdejší atmosféru kriminalitou překypujícího Harlemu. Moc pěkně se sledoval černý lifestyle v chudé New Yorkské čtvrti i přes to, že opravdu zmíněná první polovina postrádala veškerou akci a její vyvrcholení je maximálně potyčka s Radamesem (Riverside motherfucker!). Ovšem oproti druhé části filmu je to stále jen slabý odvar. Najednou se z typického černého dramatu vyvine jeden z nejlepších thrillerů, jaké jsem kdy viděl. Herecké obsazení a výkony už jen pomyslně podtrhují pro mě čistých pět hvězdiček a zároveň se mi tento film zarývá hluboko do hlavy spolu s nesmazatelnou hláškou Tupaca, která se pro některé fanoušky stala téměř kultovní: "You're right, I am crazy. But you know what else? I don't give a fuck." Tupac Shakur je naprosto bezkonkurenční a ve svém debutovém snímku dokazuje, že nebyl jen úžasný rapper, básník a vizionář, ale také skvělý herec. R.I.P young G. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vyrůstat v Harlemu není žádný med. Nejisté vyhlídky, rasové napětí, řada vrstevníků jede v drogách, krade nebo rovnou někde leží s kulkou v hrudníku. Tahle parta kamarádů vyrůstá s uši trhajícím řevem sirén snad každých dvacet minut ve dne v noci a řeší, co jim budoucnost nabídne. Nehodlají jen utíkat, ale taky si chtějí vydobýt respekt. Jenže jeden z nich to s jeho sjednáním přežene. Za snímkem stojí dosavadní kameraman Ernest R. Dickerson, šlo o jeho debut, stejně jako o první větší příležitost řady černošských herců. Nechybí rapová ikona Tupac Shakur, potěší autentické prostředí. Víc toho ale není. Příběh je prostý, motivace jednoho z party podivné, postavy hlučné, finále hodně jalové. Dvě až tři hvězdy. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

První 2Pacova větší role a hned takovej nám*d! Jsem fanda hip hopu, fanda 2Paca a zároveň sem si prošel všemožnýma sra*kama, takže filmy o ulici můžu. No a tenhle by obvzlášť povedený. V podstatě je v něm i ukryto ponaučení kam až může dojít život, když vybočíte ze správné cesty. A může to začít i pitomýma krádežema desek obchodě. Je to drama, takže nečekejte až tak úplně happy-end. 5 hvězdiček za skvělé herecké výkony, dobrý scénář, pěkné cameo role (Queen Latifah, Samuel L. Jackson, nebo Fab 5 Freddy) a suprový soundtrack. RIP 2Pac ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Okrem prekvapivo kvalitných hercov a podareného soundtracku si u mňa všetkého rešpektu film nevydobyl. Mrazivá atmosféra začína až po dobrej polovici filmu, dovtedy je to len klasické negerské poflakovanie sa po uliciach, žiaden psychologický rozbor osôb, žiadny poriadny dialóg, či myšlienka. Po prvom zvrate sa konečne začnú diať veci, je na čo sa pozerať, dej je rýchly a svižný a potom už film utečie ako voda. Len tie percentá akosi utekajú do priemerných radov. Btw, ten mix-battle mal naozaj dobrú úroveň. 70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Názov Def Jam Records, ktorý je napísaný na LP platni, keď má Q (Omar Epps) "battle", nesie aj hra na PS2, v ktorej taktiež "účinkuje" Omar Epps. (vander19)
  • Ve filmu je možné aktéry několikrát zahlédnout hrát populární hru „Street Fighter“. (Ignus.cz)
  • Film byl nominován na italskou cenu Mystfest v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama