Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Torpid 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů natočený pro citové potřeby fanklubu Twilight ságy a Hunger Games. Hlavní postavy hrají šestnáctiletí manekýni a manekýnky, kteří byli vybráni především pro vzhled a nikoli herectví. Pokud si už nelepíte idoly nad postel, budete mít s touhle fantasy možná problém. Po 20 minutách 5. dílu se seriálem definitivně končím a jednu hvězdu dávám pouze proto, že nejsem absolutně cílovou skupinou tohoto hereckého a režijního ochotničení. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Prvni epizoda byla vazne priserna. Jinak me to ale kupodivu celkem chytlo. Nemuseli by byt vsichni tak krasni a dokonali, ale pribeh je ok. Bohuzel nic az tak originalniho. Edit po 2. serii: O mnoho lepsi dojem nez z 1. serie. Otravna Amberle tu uz dikybohuzato neni a misto ni nastupuji zajimave nove postavy, konkretne druidi princezna. Fajn zvraty. Poradny jatka. Chci dalsi serii. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Nejočekávanější televizní fantasy seriál roku je tady. Děj není nijak originální, ovšem co bychom chtěli od žánru, který téměř sto let chrlí jedno dílo za druhým. Shannara naštěstí spadá do ranku těch kvalitnějších. Herecky překvapivě dobře obsazená i zahraná (ač 80% osazenstva vypadá jako by vypadlo z focení nové série pro Vogue, ale co jsme mohli čekat od Mtv, že?). Hudebně, trikově (najdou se slabší místa. Například ztvárnění některých démonů) a technicky se jedná o nadprůměr. Jedinou týku bych směřoval ke střihu. Během akce je příliš chaotický a roztřesený. Snad se to během následujících epizod ustálí a dostaneme přehlednější akci. Celkově u mě převažuje spokojenost. Obrovský potenciál by tu byl. Teď jen doufat, aby se to neutopilo v přebytečné vztahové vatě alá 90210 (což v mnoha případech hrozí). Jediný velký mínus krom střihu bych dal za teen-muziku, ovšem vzhledem ke stanici a k faktu, jakou službu žánru v televizi prokazuje i tohle přehlídnu. _____ EDIT: Po šesté epizodě se z nadějného guilty-pleasure stává čím dál větší tragická bizarnost epických rozměrů. Každý díl mě překvapí větší a větší scénáristickou bezradností, klišoidností a naprostou absencí logiky. Kdyby mě někdo vzal po hlavě krumpáčem možná by mi tento patvar přišel inteligentní. Sérii nicméně dokoukám (,když už se blíží cílová rovinka), protože nechci přijít o nejlepší sitcom na poli televizní zábavy současnosti. Mtv jede! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smíchejte výpravu z Pána prstenů, naivitu děje fantasy seriálu devadesátých let, účinkující ze soutěže krásy a dialogy z hloupého béčkového filmu, a získáte The Shannara Chronicles. Příběh ze světa, v němž lidská rasa zmutovala v několik jiných, civilizace se zhroutila a funguje magie. A taky sem tam přežila budova, nebo se zázračně zachoval dopravní prostředek. Nezdá se to, ale tyhle objekty jsou skoro to jediné, co drží atmosféru jakž takž nad vodou. Až mě překvapilo, jak málo k tomu stačí. Zbytek je bída. Proroctví, dvojice vyvolených, příslib budoucí romantiky, mocný a zlý nepřítel, mise za záchranou světa, blablabla. Však to znáte. Vrchol hrůzy tvoří soundrack. Nese se v jakémsi epicko-popovém stylu. A když to vypadalo, že si seriál sáhl na samotné dno, tak do toho někdo začal zpívat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky lze tvrdit, že čím byl Pán Prstenů pro Hollywood, tím je už po pilotním dvojdíle Shannara pro televizní fantasy seriály. Pitomoučké a zcela evidentně pro teenagery, na druhou stranu ale i zatraceně GP šmakózní a s povedenými triky. A je tam krev! Spoustu postav jsem si sice představoval jinak (wtf Allanon) a pamatuji se, že knihy rozhodně nebyly post-apo scifárnama, ale nevadí. Zatim mě to nenuceně má a doufám, že se brzo objeví i drsný horalský rod Leahů. Utíká to celý až neuvěřitelně rychle a s elegancí, kterou tomu můžou ostatní veřejnoprávní bedny co se žánru týče jenom závidět... ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama