Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (898)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čekal se drsný boj o přežití, ve kterém si postavy šáhnou až na dno. Ve skutečnosti je ale stejně důležitý příběh zlomeného muže, který se musí vyrovnat se svou minulostí. Neeson film neskutečným způsobem táhne a nebýt laciného využívání vlků (je tu podobný princip, jako v jednodušších zombie hororech – máme skupinku postav, které se musí dostat z bodu A do bodu B a vždy, když se zastaví a odpočívají, se objeví nepřítel a jednoho z nich sežere), nebál bych se nejvyššího hodnocení. V rámci survival filmů nevyhnutelné zklamání.. Ten intimní a velmi citlivý přesah v podobě ztráty a znovunalezené chuti k životu si mě ale získal. Ukázka toho, že i z kalkulu může vzejít cosi silného a osobního. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tolik nesmyslů, že to člověka až donutí napsat "zvlád bych to tam teda asi fakt líp", i za cenu, že bude za debila, kterej si to ve skutečnosti neumí ani představit (jakože samozřejmě bude). Havárka letadla prima, atmosféra nula, vlci vtip, patos vtip, většina úkonů vtip, vlastně je to komedie. (2,5*) _____ P. S. Největší vzrušení v sále zažito při zdvořilém okřikování v zátylku sedícího šrotovacího stroje s popcornem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmov o prežití v prírode mám strašne rád. Príbeh celkovo nesklamal, sklamali detaily a nelogické postupy skupiny, ktorá prežila. Stačil iný pohľad a mohlo to byť super. Havária v úvode - fajn...L. Neeson prežil, je mu zima, ihneď hľadá v kufroch čiapku a našiel...Aby neskôr hľadali jedlo, nože alebo čokoľvek na obranu, to ich nenapadlo. Zlomenú pušku v kufri nepočítam, tých kufrov tam bolo dosť. OK, jeden, dva nože mali, ale to nestačí. Vo filme Útek zo Sibíru sa veľmi nešpekulovalo a v jednej krátkej scéne sa utečenci bránia proti vlkom dlhými palicami. To isté vedel i A. Hopkins v súboji s grizzlym vo filme Na ostrie noža a to isté by napadlo aj Janka z Dolnej Slanej, zvlášť ak sa skupinka rozhodne prejsť kus holej krajiny. Dvojmetrová palica so zastrúhaným koncom je silná zbraň. Určite by som ostal radšej na mieste havárie(alebo aspoň časť skupiny), kde je veľká pravdepodobnosť, že ich nájde záchranné lietadlo, alebo by ho zdiaľky zahliadli a dali znamenie pripraveným ohňom. S vlkmi sa dalo bojovať aj tam a myslím, že lepšie ako v lese. Z tej hromady šrotu by sa dali urobiť poriadne zbrane, o aspoň čiastočnom krytí ani nehovorím. Tvorcovia sa rozhodli ísť asi najatraktívnejšou cestou pre diváka, ale bohužiaľ, ani tých vlkov si až tak neužijeme. Napriek slabinám dávam slabšie štyri. Ja tú prírodu, jej krásu a krutosť proste žeriem. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre Amíkov sú ľadové krajiny nejaké začarované a hypnotizujúce destinácie a strácajú pri nich vo filmoch súdnosť. Spraviť z tejto pomerne jednoduchej survival drámy takmer najväčší jarný kinohit sa mi zdá trošku prehnané, rovnako ako všetky počiny posledných pár rokov umiestnené do podobných lokalít. Liam Neeson a jeho charizma nesie kvalitu tohto tímu takmer počas celého jeho trvania, digitálne beštie mi dokázali tiež párkrát zahryznúť z mojej kritickosti, ale nie natoľko, aby som z tohto filmu bol úplne hotový a nevidel diery v scenári a hlavne pomerne nevyužité Carnahanove umenie hrania sa s technickou stránkou filmu. Takže bolo to fajn, ale bolo to nedotočené a nevyužité. Tento námet mal naviac, stačilo pár úprav v scenári. 75%. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nevím proč si někdo myslí že v klíčových utěkových scénách je lepší mít rozmazanej a rozhoupanej obraz než klidný zaběry jako za starých časů. Nevidím žádnej rozměr v tom, že chvíli čumím na vousy, za sekundu na něčí zub a za sekundu zase na kapající krev. Ano jistě z filmu jde jak nepříjemná až bezvýchodisková atmosféra, zima jak prase a při zavytí vlků se mě hrůzou postavil i odložený kulich vedle na sedačce, ale dokud nebudou přehledný záběry v celým filmu a budou se houpat, třást a střihat, tak prostě odpad a nazdar bazar. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Film vyvolal negatívne reakcie v radoch ochranárov zvierat, pretože podľa nich vykresľuje vlkov v negatívnom svetle, a to práve v čase kedy bol vlk šedý vyradený zo zoznamu ohrozených druhov vo viacerých krajinách. (m.a.t.o.)
  • Joe Carnahan sa v jednom rozhovore pochválil, že počas natáčania kúpil od miestneho lovca štyroch mŕtvych vlkov. Dvaja boli použitý ako rekvizity a z ďalších dvoch si štáb údajne urobil večeru. (m.a.t.o.)
  • Liam Neeson si zahral pod taktovkou Joea Carnahana už vo filme A-Team (2010). (Johnny.ARN)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama