Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (898)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $51,580,236Tržby Celosvetovo $85,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,643,874 //počet predaných kusov 548,421Tržby za predaj DVD v USA $12,427,817 //počet predaných kusov 744,005║ Komorne spracovaný dobrodružný film, s dobrým rozbehom a poslabším dojazdom, ktorý mohol mať väčší rozmach v rámci akcie ale aspoň miestami príde na slušne spracované "desivé" lakačky s vlkmi. /65%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson pracuje v spoločnosti ťažiacej ropu na Aljaške. Utápa sa v depresiách nad stratou svojej lásky. Je napokraji sebevraždy. Čoskoro však príde na iné myšlienky a bude mať úplne iné starosti, pretože kvôli nehode firemného lietadla sa on a zopár jeho kolegov ocitne uprostred divočiny. Široko ďaleko niet civilizácie, je treskúca zima, nemajú čo jesť a mnohí sú zranení. No najhoršie je to že sa dostali do teritória krvilačných vlkov. Stala sa z nich ľahká korisť. Ocitli sa sami "Medzi vlkmi". **** ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Zasnežená nehostinná krajina a v nej skupinka stroskotancov v ohrození divou zverou. Presne film aké veľmi môžem. Keď to z poza kamery naviac istí John Carnahan a spred Liam Neeson, nie je o čom. Takto napínavý film som už dlho nevidel. S kľudom prepáčim digitálnych vlkov a trochu pritiahnutú cliffhanger akciu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Démonizace CGI vlků ve filmu, který se nemůže rozhodnout zda chce být spíše zasněženě melancholickou existencionální záležitostí o vyrovnávání se se ztrátou či nekompromisním filmem o přežití s poněkud přepálenými scénami ve stylu "Liam Neeson is new MacGyver/Bear Grylls/Chuck Norris". V obou polohách to snímku sice sluší, ale zároveň se ty dva přístupy příliš bijí. A je to škoda. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s filmovým rokem 2012 asi nemohlo být lepší. Překvapivě syrový survival z nehostinné Aljašské divočiny má nečekaně blíže spíše k dílům od Terrence Malicka nebo Wernera Herzoga, než k jiným subžánrově blízkým kouskům jako Přežít či Na ostří nože. Liam Neeson jako alfa samec smečky přeživších působí díky svému charisma i jako alfa samec celého hereckého ansámblu a The Grey potom působí, jako by mu byla role Johna Ottwaye napsána přímo na tělo (SPOILER: navíc, když si připomenu vzpomínkové sekvence s manželkou, tak jsem si tím skoro jist). Marc Streitenfeld mě pak ke konci svým melancholickým, poklidným, nepřítomným a emocemi nabitým hudebním podkresem donutil tu slzu ukápnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Skutečnost je taková, že na území Prudhoe Bay, vyhlášené ropné pláni rozkládající se v severním cípu Aljašky, kde se odehrává úvod filmu, žádný bar s tvrdým alkoholem nenajdete. Dokonce se zde nevyskytují ani vlci. (Conspi)
  • V první noční scéně se skupina přeživších baví o filmu, ve kterém jiná skupina přeživších snědla své mrtvé přátele a ve kterém hrál ten "týpek z Training Day". Jedná se o snímek Přežít (1993) a herce Ethana Hawka. (Jolinar)
  • Film byl natočen podle krátké povídky Ghost Walker, kterou napsal Ian Mackenzie Jeffers, jenž se podílel i na scénáři filmu. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama